Chyba dziś wyciągnę M z domu i pojedziemy świętować - dzieci zdrowe! Po miesiącu wreszcie Anielce nic nie jest. Hura!
A mój już gania jak torpeda , takie to u niego choroby 1dniowe . Kaszle , ma katar ale tak już sie dobrze czuje .
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Chyba dziś wyciągnę M z domu i pojedziemy świętować - dzieci zdrowe! Po miesiącu wreszcie Anielce nic nie jest. Hura!
A mój już gania jak torpeda , takie to u niego choroby 1dniowe . Kaszle , ma katar ale tak już sie dobrze czuje .
ulanka, Agnieszka...oby juz tak zostalo
My od kiedy pożegaliśmy ten ciągnący się przez 4 mce katar u Boryska, mamy spokój ..tfu, tfu. Borys zostal zaszczepiony na pneumo, a teraz juz 3 tydzien dostaje krople do nosa (jakas szczepionka to jest). Weronika natomiast kończy kuracje pulmeo, xyzal, flixonaze, a to dlatego,że zaobserwowalismy jakis czas temu,że córcia chyba ma jakies problemy ze sluchem, bo strasznie glośno tv oglądała. Pojechaliśmy do pediatry, poprosiliśmy skierowanie na badanie słuchu no i okzałao sie ,że z prawym uszkiem jest cos nie halo. Naszczęscie te leki pomogły. Jeszcze u kontroli nie byliśmy, ale w sobote byłam z nią w kinie i sama mi mówiła,że jest tak głosno,że jej chyba bebenki popekają...hehehe
no widzisz, a mialam pytac jeszcze o ta wysypke Borysiowa. Po zmianie mleka mu to zeszlo?
Polina miala na jednym policzku, potem stopniowo przeszlo jej na dwa policzki, teraz widze ze ma na ramieniu rowniez taka plamke.
Polozna mi wciska, ze to sucha skora, no ale przeciez prawie non stop kompie ja w oilatum, i smaruje kremem, a to nie znika tylko powieksza...
zaczynam sie zastanawiac, czy to nie jakas alergia.....
Aniam- mi pediatra zabroniła, ale jesli kąpiesz w temp. ciała (czyli 38) to może jest OK, nie wiem, trudno mi to ocenić. Moje dzieci mają gorączki około 38-39 i wg mojej pediatry w dzień do 38 nie zbijać (jeśli nie rośnie i dziecko dobrze ją znosi), bo tzn. że organizm walczy, na wieczór i na noc zbijamy zawsze.
ulanka, Agnieszka...oby juz tak zostalo
My od kiedy pożegaliśmy ten ciągnący się przez 4 mce katar u Boryska, mamy spokój ..tfu, tfu. Borys zostal zaszczepiony na pneumo, a teraz juz 3 tydzien dostaje krople do nosa (jakas szczepionka to jest). Weronika natomiast kończy kuracje pulmeo, xyzal, flixonaze, a to dlatego,że zaobserwowalismy jakis czas temu,że córcia chyba ma jakies problemy ze sluchem, bo strasznie glośno tv oglądała. Pojechaliśmy do pediatry, poprosiliśmy skierowanie na badanie słuchu no i okzałao sie ,że z prawym uszkiem jest cos nie halo. Naszczęscie te leki pomogły. Jeszcze u kontroli nie byliśmy, ale w sobote byłam z nią w kinie i sama mi mówiła,że jest tak głosno,że jej chyba bebenki popekają...hehehe
dobrze wiedziec, bo wlasnie sie zastanawialam nad takimi bucikami, bo alijka ciagle stoi i coraz wiecej chodzi...Co do bucików, mnie lekarka (rehabilitant) powiedziała, że jak Młoda zacznie więcej stać niż czworakować i będzie próbowała kroczki robić, to, żeby jej buciki wyprofilowane kupić i przynajmniej na 1-2h zakłada
dobrze wiedziec, bo wlasnie sie zastanawialam nad takimi bucikami, bo alijka ciagle stoi i coraz wiecej chodzi...
bea - ja tez nie pomoge zbytnio bo nie wiem ile moja niunia wazy, ale ciuszki nosi na 74-80 cm, tylko jest bardzo szczupla... a twojej corci 9,5 kg to calkiem sporo takze nie masz sie czym martwic ze nie przytyla