reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

A my dzisiaj po szczepieniu. Mała nie płakała prawie wcale.
Ważymy 7700, czyli w normie.
Nie mierzono nas niestety, bo u nas nie mierzą.
No i wkurzyłam się, bo młodą szczepimy płątnymi szczepionkami a okazało się, że na żółtaczkę nie mają i przez najbliższy miesiąc mieć nie będą, więc dostała tą z NFZ (niby też ta akurat jest ok). Nie mam nic przeciwko szczepionkom refundowanym, ale babka mi to powiedziała po fakcie jak zapytałam ile płacę? I to mnie wkurzyło, wrrrrr:/
Lenka szczepienia jak zawsze praktycznie wcale nie odczuła. Kochany brzdąc.

A ja brałam płatną , kiedyś wycofali iles serii tej euwax akurat Szymek byłtaka wadliwą serią szczepiony więc teraz podziękowałam ( szczepili nią w szpitalu ) zreszta mój lekarz stwierdził też że tą szczepionkę to wogóle powinni wycofac . A nie miał w tym żadnego interesu bo ja tą lepszą ( engenix czy jakoś tak ) mam w przychodni bezpłatnie .
a czy szczepicie? bo my wzielismy 6w1 i tam jest WzW typu B, czyli zoltaczka, tak? czy ja juz cos pomieszalam? bo u nas jest troche zamieszania z tym szczepieniem Mlodego, bo idziemy wg kalendarza irlandzkiego i w nieco innych terminach jest dane szczepienia. Wiec nie wiem, czy o czyms zapomnialam? na co powinien mlody byc juz zaszczapiony wg polskiego?

reklama
a czy szczepicie? bo my wzielismy 6w1 i tam jest WzW typu B, czyli zoltaczka, tak? czy ja juz cos pomieszalam? bo u nas jest troche zamieszania z tym szczepieniem Mlodego, bo idziemy wg kalendarza irlandzkiego i w nieco innych terminach jest dane szczepienia. Wiec nie wiem, czy o czyms zapomnialam? na co powinien mlody byc juz zaszczapiony wg polskiego?

Jesli szczepisz tymi 6w1 to powinnas wg polskiego kalendarza dac juz 3 dawki + to co w szpitalu po porodzie od razu czyli zoltaczka i gruzlica(?). Z pamieci pisze, wiec jesli cos pomieszalam to mnie poprawcie :-)

Jesli szczepisz tymi 6w1 to powinnas wg polskiego kalendarza dac juz 3 dawki + to co w szpitalu po porodzie od razu czyli zoltaczka i gruzlica(?). Z pamieci pisze, wiec jesli cos pomieszalam to mnie poprawcie
w szpitalu nic nie dostal, bo w Irl nie szczepia w szpitalu. Potem dostal gruzlice, ale zoltaczke ma w 6w1 wiec oddzielnie nie dostal i chyba nie powinien? juz mnie te szczepiania denerwuja, bo co lekarz to inna opinia, a Mlody po kazdym ukluciu krzyczy niemilosiernie przez bite 10 minut. Jak skonczyl 6 miesiacy to powinien byl dostac 3 zastrzyki, na raz, ale sie nie zgodzilam, bo by mi sie dziecko zaplakalo :wściekła/y: ja nie wiem, moze Wy na lepsze pielegniarki trafiacie ze dzieciaki tylko kwekna, a moze moj taki wrazliwy jest... Na szczescie mamy narazie spokoj przez nastepne pol roku:-)

no za nami już 3 szczepienia poza tym w szpitalu. My bierzemy tą 5w1 dlatego przy ostatnim szczepieniu mieliśmy dwa ukłucia bo żółtaczka (czyli wzw) była oddzielnie. kolejne szczepiania mamy mieć dopiero jak Q skończy rok i 1 miesiąc. Wy też tak macie ??

nie wiem czy lepsza. u nas powiedzieli nam że te 6w1 mają inny kalendarz szczepień - wg producenta, a te 5w1 mają kalendarz taki sam jak te szczepionki NFZ

reklama
Do góry