reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
Moja Ami jak miala rowne 6 miesiecy to wazyla tez nie wiele,bo 7,240 i ma tylko 65 cm.
Waga urodzeniowa to 3,800.Pani doktor stwierdzila ze jest ok to sie nie martwie.

a moja niunia wazy teraz 7350 i mierzy 70 cm, super i wcale nie uwazam ze jest za mala albo za malo wazy, wczoraj bylismy u lekarza i pochwalil ja ze super wyglada i jest bardzo zwinna, ja tez cale zycie bylam chudzielcem takze moja corcia bedzie taka jak ja:-), a w ciagu ponad miesiaca przytyla 350 g, ona duzo je ale nie ma tendencji do tycia i znowu jak mama:-)

Seb wazy dzis 7,800 wiec w normie wg tych tabelek. Znaczy to ze przez miesiac przybral 800g, to strasznie duzo jakos :szok:

Uch, sporo przybral. Natalka kilka dni po skonczeniu 6 miesiecy wazyla 7kg, wiec chyba najmniej z kwietniowych dzieciaczkow. Przez miesiac przybrala tylko 200g. Najbardziej dziwi mnie to, ze ona je wg mnie normalnie. Nie wiem gdzie sie to podziewa...

A my dzisiaj po szczepieniu. Mała nie płakała prawie wcale.
Ważymy 7700, czyli w normie.
Nie mierzono nas niestety, bo u nas nie mierzą.
No i wkurzyłam się, bo młodą szczepimy płątnymi szczepionkami a okazało się, że na żółtaczkę nie mają i przez najbliższy miesiąc mieć nie będą, więc dostała tą z NFZ (niby też ta akurat jest ok). Nie mam nic przeciwko szczepionkom refundowanym, ale babka mi to powiedziała po fakcie jak zapytałam ile płacę? I to mnie wkurzyło, wrrrrr:/
Lenka szczepienia jak zawsze praktycznie wcale nie odczuła. Kochany brzdąc.

elvie, ale na żółtaczkę ja też miałam tą z nfz i szczerze, akurat nie widziałam potrzeby aby brać jakąś wersję płatną dodatkowo. te podstawowe szczepiania oczywiście biorę płatne, ale co do samej na żóltaczkę, nie mam ale. :-) Ale fajnie, że Lenka była dzielna!! a właśnie! a'propo Lenki ;-) Ona w przyszłym tygodniu ma imieninki :-D 10/11 :-D pamiętam bo jak planowaliśmy ciążę, to ewentualna córa miała być Lenka...

reklama
elvie, ale na żółtaczkę ja też miałam tą z nfz i szczerze, akurat nie widziałam potrzeby aby brać jakąś wersję płatną dodatkowo. te podstawowe szczepiania oczywiście biorę płatne, ale co do samej na żóltaczkę, nie mam ale. :-) Ale fajnie, że Lenka była dzielna!! a właśnie! a'propo Lenki ;-) Ona w przyszłym tygodniu ma imieninki :-D 10/11 :-D pamiętam bo jak planowaliśmy ciążę, to ewentualna córa miała być Lenka...

A ja brałam płatną , kiedyś wycofali iles serii tej euwax akurat Szymek byłtaka wadliwą serią szczepiony więc teraz podziękowałam ( szczepili nią w szpitalu ) zreszta mój lekarz stwierdził też że tą szczepionkę to wogóle powinni wycofac . A nie miał w tym żadnego interesu bo ja tą lepszą ( engenix czy jakoś tak ) mam w przychodni bezpłatnie .

Do góry