reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
Noooo, a ja juz sie balam, ze jakos Polke zapuscilam z tymi uszami, i wlasnie taka sucha skorka jej sie zrobila jakies 2 miechy temu. Ale tez smarowalam Oilatum w kremie i pieknie pomoglo w kilka dni.

ja tez, ja tez. az mi glupio bylo o to pytac, bo wyglada jak brud "zapuszczony". ale skoro nie tylko u nas to jest, to chyba nie jest tak zle z ta nasza higiena:p

Jednak nie zapalenie uch,a a za częste czyszczenie. Im częściej czyścisz tym więcej wydzieliny się zbiera. Taka diagnoza pediatry. Zostawiłam więc uszko w spokoju. Dziś nic nie cieknie tylko woskowiny sporo, ale nie ruszam. I nie moczyć przy kiąpieli. Oby nic się nie zmieniło

Salamandra - cale szczescie, ze to tylko taka "glupota"...
My tez uszko tylko recznikiem wycieramy, czasem jak widze ze jest troszke wiecej brudku to tak delikatnie patyczkiem, ale nigdy nie wkladalam do srodka.

Jednak nie zapalenie uch,a a za częste czyszczenie. Im częściej czyścisz tym więcej wydzieliny się zbiera. Taka diagnoza pediatry. Zostawiłam więc uszko w spokoju. Dziś nic nie cieknie tylko woskowiny sporo, ale nie ruszam. I nie moczyć przy kiąpieli. Oby nic się nie zmieniło
Strasznie się cieszę że to nie zapalenie! :-)

Salamandra, a to "nie moczyc" to powiedzial Ci lekarz tak ogolnie zeby dzieciom uszu nie zamaczac, czy teraz Adasiowi poki mu sie nie unormuje ta wydzielina?

reklama
Salamandra, a to "nie moczyc" to powiedzial Ci lekarz tak ogolnie zeby dzieciom uszu nie zamaczac, czy teraz Adasiowi poki mu sie nie unormuje ta wydzielina?
Ja Poli odkad przeszla do duzej wanny (w lipcu) mocze codzien. poprostu lezy w wannie i uszy sa pod woda. Do tej pory problemow z uszkami nie bylo (odpukac), wiec nie wydaje mi sie by moczenie uszu bylo powodem zapalen.

Do góry