reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

My po szczepieniu.
Olunia była dzielna jak nigdy bo nawet nie zakwilila ani się nie skrzywila. panie były pełne podziwu. A Ola leżała i patrzyła się na panią ze zdziwioną miną co ona tutaj mi robi...
Waży 6800g i mamy 67 cm. Kurde czy to możliwe żeby przez 6 tygodni urosla 6cm??????? xhyba ostatnio musieli ją źle zmierzyć.
Pani dr pochwaliła, że ładnie trzymamy główkę przy leżeniu na brzuchu (ale co się dziwić jak moje dziecię cale dnie spędza w tej pozycji :p)
Zapytałam o dokarmianie to powiedziała by jeszcze się wstrzymać bo ona ma dopiero 4,5 m-ca; tak więc nic już nie mówiłam że dawałam amciu, powiedziała by soczki wprowadzać.
Wzielam skierowanie na kolejne kontrolne badanie słuchu które mamy 28.09 no i tyle.

reklama
Już od kilku dni noszę się z zamiarem napisania tu o problemie mojego dziecia.
Otóż Adaś mimo swojego wieku ulewa przetrawionym mlekiem. Ostatnio to już nagminnie, nawet dwie h po posiłku potrafi mu się z buzi chlusnąć. Nie wiem, o co kaman. Mam się martwić? :|

Kici spokojnie to chyba takie minimum ze dziecko ma podwoic wage a jak wiecej to silny chłopak i tyle

no ale po kim on taki ??!! no ja się pytam :-( ja 169cm małż 171 :-p i oboje rozmiar M no to pytam się po kim on się taki duży robi ?? ja się urodziłam 2800 a mój małż 2700 no ja się pytam... no po kim on...?? Q z buzi cały tatuś, więc to nie sprawka listonosza, zatem pytam się po kim on taki... no po kim??

Otóż Adaś mimo swojego wieku ulewa przetrawionym mlekiem. Ostatnio to już nagminnie, nawet dwie h po posiłku potrafi mu się z buzi chlusnąć. Nie wiem, o co kaman. Mam się martwić? :|

ale czy to się zdarza po każdym karmieniu ?? i czy on chlusta na odległość czy tylko mu się boczkiem ulewa ?? jak przybiera na wasze, a te ulewanie nie jest nagminne to nie masz się czym martwić... nasz Q jak szaleje to nawet 3h po karmieniu potrafi coś ulać i się zarzygać :-D no ale wytłumacz mu, że nie należy się tak turlać i ugniatać brzuszka.

no ale po kim on taki ??!! no ja się pytam :-( ja 169cm małż 171 :-p i oboje rozmiar M no to pytam się po kim on się taki duży robi ?? ja się urodziłam 2800 a mój małż 2700 no ja się pytam... no po kim on...?? Q z buzi cały tatuś, więc to nie sprawka listonosza, zatem pytam się po kim on taki... no po kim??
\

Kici, może Pan z Gazowni ??? :-p:-p:-p:-p:-p

Niech rośnie - laski będą za nim kwiczeć już w przedszkolu :D

Pewnie już zmieniłaś mleko -może mu nie podchodzi??? nawet jeśli to ta sama firma to inny skład już.
jeśli do tej pory nie było takich problemów to szukałabym przyczyny w tym co je albo pije (może coś nowego).

Generalnie mleko trawi się ok 3/4 godzin a nasze dzieci szaleją na maksa -Alicja też chlusta jak po jedzeniu zaczyna pełzać dlatego zagaduję ja ile się da żeby maty znowu nie prac...

wczoraj po szczepieniu było ok, a dzisiaj od 12:00 Julka gorączkuje - najwyższa temperatura jaką miała to 38,6 - dzwoniłam do pediatry, kazała podać paracetamol dla niemowląt w czopkach. Podałam ale gorączka zelżała tylko odrobinę

Wszystkim poszczepiennym dzielnym Dzidziulkom slemy wyrazy uznania :tak::tak::tak:

My dziś zaliczyłyśmy bilans z okazji pół roczku :-)

Oczywiście wszystko w porządku, a dokładnie mamy się tak:
- ruchowo powyżej normy wiekowej (pani doktor zachwycona tym jak Młoda raczkuje, wróży nam chodzenie pod koniec 8 miesiąca)
- ząbkowo jak u starej baby (dziąsła białe, ale zębisków ani widu ani słychu) :-)
- wagowo trzymamy linię (waga 7500 przy urodzeniowej 2800, czyli aktualnie pomiędzy 30 a 50 centylem). Tu nie ma się co dziwić, skoro matka taki kaszalot :-) przyrost wagi w ostatnim miesiącu - 100 g/tydzień (w normie)
- gadatliwość: ponad przeciętna (tutaj już ojciec narzeka że to też po matce ;-) mówimy całe zbitki sylab i robimy to przez cały dzień

Ponadto z perspektywy pół roku widzę, że szczepienia (zakończyliśmy wszystkie) nie dość że nie wywołały u niej żadnego autyzmu, to bardzo dobrze je zniosła. Ani raz nie mieliśmy temperatury i innych powikłań.
Fantastycznie, gratuluje ze Corcia sie tak pieknie rozwija...
U nas tak kolorowo na 6 miesiecy nie bedzie :baffled:

reklama
wczoraj po szczepieniu było ok, a dzisiaj od 12:00 Julka gorączkuje - najwyższa temperatura jaką miała to 38,6 - dzwoniłam do pediatry, kazała podać paracetamol dla niemowląt w czopkach. Podałam ale gorączka zelżała tylko odrobinę

Spóbuj ibufen lub nurofen (syropki) Marek też nie zareagował na paracetamol w czopku. Dopiero nurofen zadziałał...

Do góry