reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Spoko Aga Marek ma to samo z przekręcaniem... ciągle przez lewy bok...czasami mu się przytrafi (szczególnie jak teraz leży na prawym boku) przekręcić przez prawy bok i jest ryk bo ręki nie potrafi wyjąć spod siebie...

reklama
Natalka tez sie przekreca tylko przez prawy boczek. Mysle ze to kwestia tego, ze skoro umie sie przekrecac to nie ma potrzeby przez dwa boki ;-) Moje dziecko za to nie ma checi do siadania, czym sie zaczynam martwic, ale z ktora mama nie rozmawiam to mowi mi ze za wczesnie na martwienie. Tak wiec chyba przestane zamartwiac sie na zapas :-)

Natalka miala straszne uczulenie nie wiadomo na co. Wtedy zaczelismy stosowac emolienty. Teraz jest juz ok, ale boje sie jeszcze eksperymentowac z innymi plynami do kapieli.
a no jasne, to lepiej poczekaj jeszcze troche, wiem ze drogi ten oilatum czy ten drugi... najwyzej powoli wprowadzaj zwykly plyn, co druga kapiel, mam nadzieje ze natalce juz sie nigdy zadna wysypka nie nawroci:tak:

nie, normalny, zwykły biały jeleń w płynie
hihi ale smiesznie to brzmi:-D

Ja tez szampon i zel do mycia dla Poli mam z J&J.
ja teraz tez w polsce kupilam od j&j takie 3w1, jest super! fajnie pachnie i nie musze smarowac malej po kazdej kapieli oliwka, i taka duza butla za 15 zeta... w inter marche - moj ulubiony (poza biedronka bo ona to na 1 miejscu u mnie:tak:)

Ja przed akcja "alergia" tez mylam J&J tym tip-to-toe. Jak juz mala dostala alergii to nagle wszyscy "czemu ty w tym ja mylas, to uczula". Zreszta tak samo bylo z lovella. I tak zostalam z dwiema butlami plynu do kapania i dwiema torbami lovelli... Jak chcialam oddac znajomym z malymi dziecmi to uslyszalam oczywiscie, ze oni tego nie uzywaja bo to uczula. Wyszlam wiec na wyrodna matke :-)
kurde ja caly czas uzywam lovella, pierwsze slysze ze uczula, nie wiedzialam, mojego dziecka ie uczula, akurat byla promocja w polszy i kupilam 4 proszki a zaplacilam za 2:-p pewnie tez to bylo w inter marche hihi

to tu wiecej takich wyrodnych jest, bo my tez J&J mamy. Oliwke i szampon znaczy, bo plyn do kapieli Bambi. Wczesniej mialam oliwke bambino, ale brudzila wszystko dookola na zolto i do tego miala parabeny w sobie, wiec wyrzucilam prawie cala butelke.

dziewczyny, a ja z takim pytaniem - czy to normalne, ze dzieciak przekreca sie tylko w 1 strone? bo Seb przekreca sie z placow na brzuszek (czasami tez odwrotnie) ale zawsze i tylko przez lewa reke. Jak ja go przekrecam, to staram sie robic to przez prawa strone, zeby zakumal, ze mozna i tak, ale jakos nie kuma... i nie wiem czy mam sie juz martwic?
nie masz sie co martwic, to normalne

Julka przekręca się różnie - wszystko zależy od dnia i ochoty, ale przekręca się w obie strony, fakt faktem że w jedną idzie jej gorzej

My po wizycie u pediatry...
Na katar Marka duuużo psikania sterimarem lub solą fizjologiczną w sprayu... wieczorami Navisin tak długo aż mu to wyleci ... ehhh
Janek już ok :-D

reklama
czy obnizyliscie juz łózeczko Waszym pociechom?
ja chyba dzis poprosze meza
bo dzis zauwazylam ze jak T skoczy w lozeczku na brzuszek to jest tak wysoko ze wystarczy bys ie wychylil i raczka zlapal za brzeg i ..... strach myslec
chyba na drugi poziom przeskakujemy dzis

Do góry