reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
Im to zyczę tej cierpliwości.

U nas tez Ola jak zaczyna wpadać w amok płaczu to płacze i zapomina o co płakala. Najgorzej jest jak chce jej się spac i nie może zasnąć i wtedy daje koncert albo przed jedzeniem. Jednak u nas historia zdarza się raz na jakiś czas a nie codziennie.
Moze faktycznie warto skonsultować się z pediatrą.

Moja dzis tez ryczy, bo zasnac sama nie moze. Juz przysnela na cycusiu, ale po odsunieciu obudzila sie i w ryk i tak 4 razy. Ojciec przyszedl, ja mu mowie, ze mala mi ryczy od 3 godzin, ze leb mi peka, ze do kibla isc nie mam czasu i zeby sie nia zajal, a on ze sniadania nie jadl i ze na zakupy musi isc. Mam ochote mu przy****c, ale sily nie mam.

Moja dzis tez ryczy, bo zasnac sama nie moze. Juz przysnela na cycusiu, ale po odsunieciu obudzila sie i w ryk i tak 4 razy. Ojciec przyszedl, ja mu mowie, ze mala mi ryczy od 3 godzin, ze leb mi peka, ze do kibla isc nie mam czasu i zeby sie nia zajal, a on ze sniadania nie jadl i ze na zakupy musi isc. Mam ochote mu przy****c, ale sily nie mam.

To ja ci wirtualnie pomogę przywalić tatusiowi:)

Matko... myślałam, że bez problemowo przebrniemy przez przeziębienie Adaśka, a to się zaczyna jakiś koszmar robić. Nie wiem co się dzieje, ale kiedy przystawiam go do piersi on wpada w histerię. Cały dzień lece na ściągniętym mleku, bo butelka bezproblemowo mu wchodzi. jestem podłamana. zapobiegawczo kupiłam bebilon 1. Nie chciał zasnąć o 19, a na oczy ledwo patrzał i tak do 21 przetrwał. Wziełam go do cyca i się zaczęło... Młody tak się zanosił płaczem, że prawie się dławił. Darł się niemiłosiernie 15 min. To był koszmar. Dopiero telewizor go uspokoił. Pomyślałam, że zapalenie ucha, ale srawdziłam naciskając i zaglądając do środka. Nic na to nie wskazuje. Boję się, że te leki źle na jego żołądeczek działają.. sama nie wiem co myśleć... Zobaczę jak to będzie z nocnym karmieniem

Bidulek z Adasia... pisałaś coś Salamadra, że zwraca po podaniu antybiotyku... mam nadzieję, ze nie po każdej dawce, bo to by oznaczało, że trzeba zmienić lek... Jeśli stało się to tylko raz i to przed upływem godziny od podania leku, Adaś powinien dostać powtórną, pełną dawkę antybiotyku. Gdy minie więcej niż godzina, podaj synkowi połowę dawki, a jeśli wymioty nastąpiły po 3–4 godzinach, możesz uznać, że lekarstwo już się wchłonęło.
A masz dla Adasia jakieś leki osłonowe na żołądek? Ja podawałam je około godzinę, po antybiotyku, bo podobno podawane razem z antybiotykiem są w większości niszczone...

reklama
beti podaję lakcid. Dzięki za poradę! Wymioty naszczęście raz i po ponad 2 godz.
Ale dziś na nieszczeście odkrylam wysypkę... :-(. Cały brzuch i zaczyna buźka.... Zadzwoniłam do pediatry i kazał podać jeszcze wapno, a antybiotyk pociągnąć do 5 dni min. Minęły 3... :-(

Do góry