reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
u nas marudnie ostatnio - przesałam podawać raz dziennie kleik Małej - nie wiem czy to tylko zbieg okoliczności, czy to jego zasługa, ale Julkę boli brzuszek, płacze, krzyczy, po wymasowaniu przechodzi, to nie problem z kupką bo dwie dziennie. Wstrzymam się z innymi pokarmami

Im, ja bym sprawdziła jednak u pediatry o co kaman, porobiła małej badania...dodatkowo zaobserwuj, kiedy tak płacze - czy gdy jest głodna, czy przed spaniem, kiedy jeszcze...dodatkowo - jak się zachowuje podczas płaczu - np. podkurcza nóżki, macha rączkami, czy może pcha łapki do buźki...jeśli podejrzewasz ząbki, spróbuj posmarować małej dziąsełka żlem przeciwbólowym, lub je wymasować - zobacz czy będzie efekt...
niemniej jednak idź do pediatry (najlepiej z polecenia, do takiego który już V poprowadzi przez dzieciństwo, bo ważne też jest aby lekarz od początku znał dzidzię) i zrób badania...
ja bym tak postąpiła...
trzymam kciuki!

Adasiu duuuuuuuuuuuuużo zdrówka ode mnie i od Majeczki!

Im u nas podobna sytuacja 2 razy przydarzyła się jak Maja była u babci, jak mała chciała spać. Zaczeła tak płakać i krzyczeć,że mama nie wiedziała co robić. Nie wiem może poznaje,że nie jest w swoim łóżeczku... A u ciebie może rzeczywiście ząbki.

reklama
Adasiu, 3maj się chłopie i szybko wracaj do zdrowia:tak:

Im, wizyta u pediatry nie zaszkodzi, a Ty będziesz spokojniejsza o V:tak: myślę, ze w końcu traficie na właściwego:-) może to przez sytuację jaka u Was panuje i mała tak się zachowuje, bo wyczuwa wasze emocje:baffled:

Do góry