reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Dziewczyny, mam wyniki

Beta 2 dni temu (wtorek) 1925 mIU/ml, natomiast BETA Z DZISIAJ 3473 mIU/ml -> Przyrost 87.6%. Dzisiaj jest 4w+6d.
Dodatkowo Progesteron z dzisiaj 39,300 ng/ml (nie mam wyników z przedwczoraj, bo baba z recepcji mi wklikała jakis inny prog 17_OH a ja tego nie zauwazylam i to jest zupełnie co innego niz ten wlasciwy prog... Skapnelam sie w domu dopiero).

Co myślicie o wynikach?

Przypomnę, że pierwsze USG miałam w poniedziałek (przy 4w+3d), gdzie nie było nic widać i beta (zakładam) była w okolicach 900-1200 moze?

Jutro mam kolejne USG, które (mam nadzieje 😭) rozwieje już wszelkie wątpliwości. Czy będę się cieszyć czy płakać w szpitalu.
Bardzo proszę o kciuki!!

reklama
No to mnie akurat się podobają mega zdjęcia w tych sukniach wszystkich , a jeżeli chodzi o noworodkowa to też nie chce raczej takiej mocno ustawianej , w sesie w jakiś nienaturalnych pozycjach dziecko w dziwnym ubiorze , ale noworodkowe jakieś naturalne tak bo to mega pamiątka dla mnie 🥰 obetne twarz bo nie wiem jak z prawami do takich zdjęć ale Pani fotograf z którą pisałam mi wysłała swoje parę propozycji i w tym się zakocham i napewno bym chciała coś takiego 🥰

Załączniki

• 014051f9-c13b-4307-8438-54f283f4ccb6.jpeg
    014051f9-c13b-4307-8438-54f283f4ccb6.jpeg
    33,9 KB · Wyświetleń: 93
No to mnie akurat się podobają mega zdjęcia w tych sukniach wszystkich , a jeżeli chodzi o noworodkowa to też nie chce raczej takiej mocno ustawianej , w sesie w jakiś nienaturalnych pozycjach dziecko w dziwnym ubiorze , ale noworodkowe jakieś naturalne tak bo to mega pamiątka dla mnie 🥰 obetne twarz bo nie wiem jak z prawami do takich zdjęć ale Pani fotograf z którą pisałam mi wysłała swoje parę propozycji i w tym się zakocham i napewno bym chciała coś takiego 🥰
O mamo jak nie przepadam za takimi zdjęciami to to jest genialne 1😍

Dziewczyny, mam wyniki

Beta 2 dni temu (wtorek) 1925 mIU/ml, natomiast BETA Z DZISIAJ 3473 mIU/ml -> Przyrost 87.6%. Dzisiaj jest 4w+6d.
Dodatkowo Progesteron z dzisiaj 39,300 ng/ml (nie mam wyników z przedwczoraj, bo baba z recepcji mi wklikała jakis inny prog 17_OH a ja tego nie zauwazylam i to jest zupełnie co innego niz ten wlasciwy prog... Skapnelam sie w domu dopiero).

Co myślicie o wynikach?

Przypomnę, że pierwsze USG miałam w poniedziałek (przy 4w+3d), gdzie nie było nic widać i beta (zakładam) była w okolicach 900-1200 moze?

Jutro mam kolejne USG, które (mam nadzieje 😭) rozwieje już wszelkie wątpliwości. Czy będę się cieszyć czy płakać w szpitalu.
Bardzo proszę o kciuki!!
Wygląda dobrze ☺️ trzymam kciuki 🤞 🤞 🤞

Dziewczyny, mam wyniki

Co myślicie o wynikach?

Bardzo proszę o kciuki!!
Trzymam i nie puszczam 😘

Dziewczyny, mam wyniki

Co myślicie o wynikach?

Bardzo proszę o kciuki!!
Ja jestem dobrej myśli. Czuje że jutro będzie dobrze 😘

Powiedzcie mi rozgladalyscie się za jakąś sesja zdjęciowa ? Chcecie wgl sobie robić taką sesje ? Bo ja właśnie patrzę za jakimiś fotografiami , zastanawiam się nad połączeniem żeby zrobić sesje ciążowa a później noworodkowa w tym samym stylu i aby później móc niektóre zdjęcia jakby połączyć w całość , ale kurde powiem wam liczą się 😯
Ja myślę że nie. Nie widzę siebie w czymś takim. Może się coś zmieni.
Mówisz że liczą się ? Podpowiesz jakie widełki z ciekawości ?

Dziewczyny, mam wyniki

Co myślicie o wynikach?

Bardzo proszę o kciuki!!
Wygląda bardzo optymistycznie 😊

reklama
Dziewczyny a jak to jest z umową na czas określony? Trzeba czekać do skończonego 3 miesiąca z poinformowaniem pracodawcy zeby być chronioną?

Do góry