reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Dziewczyny, mam wyniki

Beta 2 dni temu (wtorek) 1925 mIU/ml, natomiast BETA Z DZISIAJ 3473 mIU/ml -> Przyrost 87.6%. Dzisiaj jest 4w+6d.
Dodatkowo Progesteron z dzisiaj 39,300 ng/ml (nie mam wyników z przedwczoraj, bo baba z recepcji mi wklikała jakis inny prog 17_OH a ja tego nie zauwazylam i to jest zupełnie co innego niz ten wlasciwy prog... Skapnelam sie w domu dopiero).

Co myślicie o wynikach?

Przypomnę, że pierwsze USG miałam w poniedziałek (przy 4w+3d), gdzie nie było nic widać i beta (zakładam) była w okolicach 900-1200 moze?

Jutro mam kolejne USG, które (mam nadzieje 😭) rozwieje już wszelkie wątpliwości. Czy będę się cieszyć czy płakać w szpitalu.
Bardzo proszę o kciuki!!
Beta ładnie rośnie, powinno być w porządku

reklama
Dziewczyny, mam wyniki

Beta 2 dni temu (wtorek) 1925 mIU/ml, natomiast BETA Z DZISIAJ 3473 mIU/ml -> Przyrost 87.6%. Dzisiaj jest 4w+6d.
Dodatkowo Progesteron z dzisiaj 39,300 ng/ml (nie mam wyników z przedwczoraj, bo baba z recepcji mi wklikała jakis inny prog 17_OH a ja tego nie zauwazylam i to jest zupełnie co innego niz ten wlasciwy prog... Skapnelam sie w domu dopiero).

Co myślicie o wynikach?

Przypomnę, że pierwsze USG miałam w poniedziałek (przy 4w+3d), gdzie nie było nic widać i beta (zakładam) była w okolicach 900-1200 moze?

Jutro mam kolejne USG, które (mam nadzieje 😭) rozwieje już wszelkie wątpliwości. Czy będę się cieszyć czy płakać w szpitalu.
Bardzo proszę o kciuki!!
Jak dla mnie jest ok, na tym etapie miała prawo nic nie widzieć a pewnie ta beta w dzień badania była mniejsza niż tysiac, jesteśmy na podobnym etapie kwestia kilku dni i ja w środę właśnie miałam niespełna tysiac betę, dziś idę na przyrost.mam 4+3

Hej mamusie , czy któraś ma może tarczycę ? W sensie niedoczynność tarczycy, i Hashimoto ? Pytanie kieruję do mam , które mają już jedna pociechę i druga w drodze . Czy macie taki sam problem jak ja z włosami ?? Wylatują mi garściami . U endo byłam tydzień temu i zwiększyła mi dawkę .a włosy lecą mi jak szalone już dłuższy czas. Nie zapytałam lekarki czy coś jest na to . Macie może jakieś szampony albo coś do polecenia ??
A jak ferrytyna? Wcierka grow mi up z Anwen. Tylko trzeva poczytać czy można w ciazy. Bo suplementy nie można ale suple dla kobiet w ciąży same od siebie też dużo pomagają.

Hej dziewczynki byłam dziś na badaniach.. 13 badań(7 fiolek).. już mi dał oznaczenie grupy i przeciwciała z krwi.. do mnie chyba nadal nie dociera, że bejbik w drodze 🤭.
@klaudia16 jak najbardziej jestem za sesję w ciąży. Mam z każdej to jest cudowna pamiątka. I polecam każdej mamie by znalazła taki rodzaj sesji który będzie odpowiadał gustowi(bo to jest stan, który mija 🤭).
Miłego dzionka

Hej dziewczynki byłam dziś na badaniach.. 13 badań(7 fiolek).. już mi dał oznaczenie grupy i przeciwciała z krwi.. do mnie chyba nadal nie dociera, że bejbik w drodze 🤭.
@klaudia16 jak najbardziej jestem za sesję w ciąży. Mam z każdej to jest cudowna pamiątka. I polecam każdej mamie by znalazła taki rodzaj sesji który będzie odpowiadał gustowi(bo to jest stan, który mija 🤭).
Miłego dzionka
Sporo tego. Jakie to badania dostałaś zlecone? Ja już 6+5 a dostałam może z 5 jakichś podstawowych badań...

Miłego dzionka
Mi takie przepisała. TSH pominęła jednak, bo mam świeże przy okazji bety pobrane 😊

Załączniki

• 20250228_093614.jpg
    20250228_093614.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 22
My w niedziele przy okazji urodzin mamy planujemy powiedzieć moim rodzicom już, bo mieszkamy w jednym domu wiec tak będzie łatwiej. Zresztą wtedy będzie można zostawić córeczkę dziadkom i razem jechać na kolejną wizytę z mężem 😊 Mamy bodziaka "Będę starszą siostrą" dla córki 😁 A w pracy chyba powiem w czw menedżerowi, bo mam spotkanie wyznaczone akurat więc powiem żeby się przygotowali. W pierwszej ciąży dłużej pracowałam, powiedziałam dopiero po 1 trymestrze.

reklama
Miłego dzionka
właśnie ja dostałam skierowanie na grupę krwi z identyfikacja(2 oznaczenia ) a i tak na wyniki mam napisane nie potwierdzony i jak to jest ?

Do góry