reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Ujemny igg <1,6 a przy igm <0.50
To jest tak, że IgG to są przeciwciała po przechorowaniu albo szczepieniu, zazwyczaj jak się przeszło to jest kilkaset i wtedy nie trzeba się już bać, IgM to jest świeże zachorowanie więc jak jest niereaktywny/ujemny to jest ok.
Jak IgG są niereaktywne/ujemne (obok wyniku jest interpretacja) to trzeba uważać żeby nie zachorować w ciąży.

reklama
To jest tak, że IgG to są przeciwciała po przechorowaniu albo szczepieniu, zazwyczaj jak się przeszło to jest kilkaset i wtedy nie trzeba się już bać, IgM to jest świeże zachorowanie więc jak jest niereaktywny/ujemny to jest ok.
Jak IgG są niereaktywne/ujemne (obok wyniku jest interpretacja) to trzeba uważać żeby nie zachorować w ciąży.
Ja przechorowałem różyczkę jakieś 2-3 dekady temu i Igg mam niskie, wcale nie kilkaset

Ja niestety poza ospa i różyczka wszystko mam ujemne więc muszę uważać. Aż dziwne, że przez tyle lat nigdy się nie zaraziłam toxoplazmoza

Chyba że z pakietu robią prywatnie to często jest w pakiecie cytomegalia. I od razu uczulam żeby się nie stresować jak igm wyjdzie dodatnie w komercyjnym labie - to częsty powód stresu u tysięcy kobiet w ciąży w tym kraju 🤪
U mnie wyszła toxoplazmoza przed pierwsza ciąża jak zaczynałam się starać i 3 razy wynik był niejednoznaczny ale ostatecznie się okazało, że nie przechodziłam nigdy ale mi to wtedy wstrzymało starania zanim tego nie wyjaśniłam

reklama
U mnie wyszła toxoplazmoza przed pierwsza ciąża jak zaczynałam się starać i 3 razy wynik był niejednoznaczny ale ostatecznie się okazało, że nie przechodziłam nigdy ale mi to wtedy wstrzymało starania zanim tego nie wyjaśniłam
No ja mam igm ujemne ale Igg dodatnie więc wychodzi na to że kiedyś gdzieś musiałam złapać i przechorowac ale nie mam pojęcia kiedy jak gdzie dlaczego 🤷‍♀️

Do góry