reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Część dziewczyny chciałabym się przywitać i do was dołączyć .Wiem ,że już troszkę późno bo właśnie zaczęłam 11 tydzień ale może jeszcze mnie przygarnięcie .Udzielałam się trochę na wrześniowych mamach ale też dołączyłam za późno i już wszyscy przeszli na wątek prywatny więc grupa praktycznie umarła .Termin mam na 28.09 więc na przełomie miesięcy .Napisze coś więcej o sobie ...mam 39 lat to moja 3 ciąża ale dzieci niestety nadal nie mamy .Dwie pierwsze ciąże były naturalne ale obarczone wadami genetycznymi i zostały zakończone na etapie 16 i 7 tc 😭.Obecna ciąża jest z procedury on vitro gdyż zależało nam na przebadaniu zarodków żeby uniknąć kolejnej podobnej sytuacji .Wiem ,że to badanie nie daje gwarancji natomiast pozwoliło nam na podjęcie dalszej walki z jakimkolwiek poczuciem ,że mamy na coś wpływ .Transfer miałam 7 stycznia ,7 lutego zobaczyliśmy na USG ♥️teraz powoli zaczyna się oczekiwanie na badania prenatalne które będą dla nas największym stresem.Niestet po wcześniejszych przejściach ciężko jest się nie martwić i mieć podejście ,że wszystko będzie dobrze .
Postaram się trochę nadrobić poprzednie wpisy i zostać z wami mam nadzieję,do szczęśliwego rozwiązania.
Witamy, fajnie, że do nas dołączyłaś 😊😊 Przykre masz doświadczenia..mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie tak jak należy

słuchaj 😅 ja ogladalam w zeszłym tygodniu ,,love never lies,, i powiedziałam mężowi że ewidentnie ciąża robi swoje bo płakałam momentami jak nie wiem 😅 ogólnie jestem wrażliwa ale obecnie to razy 100 , i często ostatnio mi się zdążą uronić łzy jak coś oglądamy
Też na tym ryczałam 😆😆😆

Kurcze, to ja w żadnym wyniku nie mam niereaktywne, w toxo igg - 0,30 a igm 0,050, myslalam ze to znaczy, że nie mam przeciwciał na tą chorobę, bo są tak niskie a jednak to oznacza, że przeszłam kiedyś? 🤔
A jakie masz widełki? Przy wyniku powinny być wtedy łatwiej odczytać

Być może ja coś źle zrozumiałam 🥲🫶

No nic dziękuję Wam pięknie za odpowiedzi będę metodą prób i błędów kombinować z posiłkami 😍

A czy feta albo ser typu greckiego? To jest okej? Albo twarożki grani?
Wiesz co jak ja wpisuje cokolwiek czy mogę jeść w ciąży to wychodzi że nic nie mogę, jakoś dla psa mniej zakazanych rzeczy znalazłam 😂 i nawet się bałam zjeść bielucha waniliowego bo jest napisane w składzie mleko a nie mleko pasteryzowane 🫣 nie dajmy się zwariować

A to ten sklepowy parmezan nie jest z pasteryzowanego mleka? 🧐

Dziewczyny, jak macie obawy co do sałaty, to są specjalne płyny do mycia warzyw, np. Laveco. Polecam mycie też sałat opisanych jako gotowe do spożycia.
Te gotowe do spożycia to koniecznie trzeba umyć i najlepiej w sodzie wymoczyć

reklama
Do góry