reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Jak od jakiegoś czasu nie oglądamy głupot tak dzisiaj włączył mój cassandre. Przerażający film.
Wygląda fajnie, lubię takie klimaty 😃.

Ja wczoraj włączyłam sobie film Joy i płakałam jak bóbr. Chyba hormony ciążowe zaczynają działać. W poprzedniej ciąży zdarzało mi się uronić łezkę nawet oglądając reklamę w tv 😂.

reklama
Spoko, ja ostatnio też siedzę w domu i nigdzie mi się nie chce iść, bo pogoda do bani :) wyjdzie słonko to będzie może łatwiej :)
myślę że napewno będzie łatwiej . Nienawidzę takiej pogody , ani to zima ani to wiosna . Masakra jakaś 🤬 u mnie 1-2 stopnie były w zeszłym tygodniu i deszcz , momentami ze śniegiem . Ogólnie ciemno ,zimno i ponitro 😔 ale w tym tygodniu na być po 14-16 stopki 🥰

Ja wczoraj włączyłam sobie film Joy i płakałam jak bóbr. Chyba hormony ciążowe zaczynają działać. W poprzedniej ciąży zdarzało mi się uronić łezkę nawet oglądając reklamę w tv 😂.
słuchaj 😅 ja ogladalam w zeszłym tygodniu ,,love never lies,, i powiedziałam mężowi że ewidentnie ciąża robi swoje bo płakałam momentami jak nie wiem 😅 ogólnie jestem wrażliwa ale obecnie to razy 100 , i często ostatnio mi się zdążą uronić łzy jak coś oglądamy

Hej, mam pytanie. Jestem po pierwszej wizycie i dostałam skierowanie na badania krwi, czy wszystkie badania krwi w ciąży są darmowe czy niekoniecznie? Bo znalazłam jedną informację w necie, ale nie jestem pewna.
Zależy jakie badania i jaki lekarz wystawiał ci skierowanie. Od prywatnego wszystkie będą płatne. Od takiego na NFZ większość darmowe, płatna chyba cytomegalia.

no aktualnie dobrze ,co prawa u mnie nadal niskie ciśnienie i zawroty głowy się zdążają ale tak to narazie ciążę nie bardzo nie wykańcza . Nie mam mdłości , jedynie senność też jest i drzemka w ciągu dnia musi wpaść . W tym tygodniu u mnie ma być ładna pogoda to musi wlecieć jakiś duży spacer bo już tak tęsknię za słoneczkiem że maskara 🫣 a nie mogę ciągle w domu leżeć bo tak to moja przyjaciółka po 2 dzieci powiedziała ,, będziesz gruba i później będziesz płakać ze nie możesz zrzucić,, ale przyznaję się jestem leniem 😔 wszędzie tylko autem człowiek jeździ ..
To prawda ,czasem gdzieś blisko a i tak wybiera się auto .Ja przed ciążą byłam bardzo aktywna ,zajęcia fitness i sporo biegałam .Teraz nie dość , że początek ciąży dał mi popalić to jeszcze od transferu siedzę na L4 więc ruchu naprawdę mam niewiele .Muszę się w końcu zmotywować i chociaż codziennie zaliczyć jakiś spacer i mała sesje na domowym stepperze . Ogólnie przed ciążą miałyśmy z dziewczynami z pracy akcje odchudzania liczyliśmy kalorie z fitatu i udało mi się zrzucić około 10 kg bez większych wyrzeczeń .W te wakacje mam nadzieję jednak dumnie paradować z okrągłym brzuszkiem 😜

To prawda ,czasem gdzieś blisko a i tak wybiera się auto .Ja przed ciążą byłam bardzo aktywna ,zajęcia fitness i sporo biegałam .Teraz nie dość , że początek ciąży dał mi popalić to jeszcze od transferu siedzę na L4 więc ruchu naprawdę mam niewiele .Muszę się w końcu zmotywować i chociaż codziennie zaliczyć jakiś spacer i mała sesje na domowym stepperze . Ogólnie przed ciążą miałyśmy z dziewczynami z pracy akcje odchudzania liczyliśmy kalorie z fitatu i udało mi się zrzucić około 10 kg bez większych wyrzeczeń .W te wakacje mam nadzieję jednak dumnie paradować z okrągłym brzuszkiem 😜
Zaciskam kciuki żebyś latem miała piękny okrąglutki brzuszek i zdrowego dzidziusia 💗 Nawet nie chce myśleć jak dużo stresu Was kosztowało żeby być w tym miejscu, w którym jesteś. 😊

reklama
O kurcze podziwiam ,że masz tyle siły .U mnie co prawda mdłości już odpuściły ale senność i bark sił nadal doskwiera .Mam nadzieję ,że jak w końcu zejdę z leków to i trochę sił odzyskam .
Ciąża to dziwny stan... bo jak są mdłości to i organizm osłabiony. Senność itp itd... ale przychodzi też power także głowa do góry. Korzystaj ile wlezie :). Bo jak malutka się pojawi to już na odpoczynek nie ma co liczyć haha.
Znaczy byłam z prywatnego ubezpieczenia, ale ten szpital ma podpisaną umowę z NFZ, a lekarz nie mam pojęcia i właśnie nie wiem jak to działa
Kurczę to się nie znam, ale jeśli masz skierowanie to raczej robisz bezpłatne. A jeśli go nie masz to poszłabym do lekarza na nfz, żeby badania robić za darmo. Bo te pierwsze gdzie są zakazne, morfologia itp itd to chyba dużo wychodzi.
no aktualnie dobrze ,co prawa u mnie nadal niskie ciśnienie i zawroty głowy się zdążają ale tak to narazie ciążę nie bardzo nie wykańcza . Nie mam mdłości , jedynie senność też jest i drzemka w ciągu dnia musi wpaść . W tym tygodniu u mnie ma być ładna pogoda to musi wlecieć jakiś duży spacer bo już tak tęsknię za słoneczkiem że maskara 🫣 a nie mogę ciągle w domu leżeć bo tak to moja przyjaciółka po 2 dzieci powiedziała ,, będziesz gruba i później będziesz płakać ze nie możesz zrzucić,, ale przyznaję się jestem leniem 😔 wszędzie tylko autem człowiek jeździ ..
Hmmm przyjaciółka nie napawa optymizmem... Nie lubię gdy inne mamy tak mówią do przyszłych mam. Już niedługo wiosna więc będzie lepiej.

Ja to płaczę non stop 🤣😂... mój tylko pyta... znowu płaczesz dlaczego 🤣😂
Zależy jakie badania i jaki lekarz wystawiał ci skierowanie. Od prywatnego wszystkie będą płatne. Od takiego na NFZ większość darmowe, płatna chyba cytomegalia.
Ja nie płaciłam za cytomegalię.

Do góry