reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

wydaje mi się że później to już nie będę się tak stresować , narazie się stresuje bo wiesz nie wiem czy będzie pęcherzyk czy tam gdzie powinien , a później czy będzie zarodek z serduszkiem , później wydaje mi się że już będę miała większy luz ☺️
Potem będziesz się nakręcać czy serduszko, czy wszystko w porządku, czy nie chore, czy badania dobrze wyszły, czemu nie kopie, w czemu tak kopie, a czemu inaczej i tak aż do śmierci będziemy się martwić o te dzieciaki 😀

reklama
Tak wiem i spokojnie ja się nie nakręcam ;) ale po tylu latach walki jednak zobaczenie mojego dziecka pierwszy raz na usg jest ekscytujące i no nie mogę się doczekać 😁
Rozumiem ekscytację, nie rozumiem nakręcania się wzajemnego, próbuję trochę nas wszystkie uspokoić że wszystko będzie git 😘

Dziewczyny jak mi się uda to vede wspierać, ja pierwsza ciążę miałam w Norwegii i tam miałam oficjalne 1usg cała ciążę, 2 razy miałam w Polsce podczas urlopu i raz dopiero w 11tc tam prywatnie bo chciałam wiedzieć czy jest ok bo miałam jechać trasę 30h do Polski. Najgorszy stres to do 12tc do prenatalnych, pozniej lżej jak już kopie a zawsze można pobudzić żeby kopało jakoś większe jest panowanie nad tym ;)
Później stres o poród kiedy co i jak ;)

Rozumiem ekscytację, nie rozumiem nakręcania się wzajemnego, próbuję trochę nas wszystkie uspokoić że wszystko będzie git 😘
Nie no oczywiście negatywne nakręcanie nie jest dobre. Ja to bardziej w tą drugą stronę, już bym chciała mieć to zdjęcie usg i móc je umieścić w pustym miejscu w ramce które czeka na nie już od lat 🥰

Potem będziesz się nakręcać czy serduszko, czy wszystko w porządku, czy nie chore, czy badania dobrze wyszły, czemu nie kopie, w czemu tak kopie, a czemu inaczej i tak aż do śmierci będziemy się martwić o te dzieciaki 😀
no mówię że jak będzie zarodek z serduszkiem to mi już trochę przedzie . To jest całkiem nowa sytuacja dla mnie ,moja pierwsza ciąża ,mocno mocno wyczekana więc nie potrafię tak poprostu nie myśleć . Tak samo jak podczas starań słyszałam ,, odpuść to się uda ,, uwierzcie mi ja naprawdę marzyłam o tym żeby przestać myśleć byłoby mi łatwiej , ale nie potrafilam , w tej sytuacji jest podobnie 😔

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry