reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

reklama
Czy prowadzi któraś z was ciążę w luxmed? Tak zastanawiam się czy mogę umówić zwykłą wizytę „ginekolog” na ten pierwszy raz na potwierdzenie ciąży u nich? Bo widzę że jest też opcja ginekolog-prowadzenie ciąży. zgłupiałam, ale do ginekologa jest termin na wtorek, na prowadzenie na czwartek i pokusilabym sie by iść we wtorek…

Czy prowadzi któraś z was ciążę w luxmed? Tak zastanawiam się czy mogę umówić zwykłą wizytę „ginekolog” na ten pierwszy raz na potwierdzenie ciąży u nich? Bo widzę że jest też opcja ginekolog-prowadzenie ciąży. zgłupiałam, ale do ginekologa jest termin na wtorek, na prowadzenie na czwartek i pokusilabym sie by iść we wtorek…
Mam tylko doświadczenie z Medicoverem i tu mam wrażenie że różnica jest tylko taka że w przypadku wizyty „prowadzenie ciąży” tuż przed wizytą u lekarza jest wizytą u położnej. A przynajmniej w przypadku mojego ginekologa innych różnic nie zauważyłam, bo nawet gabinet jest dokładnie ten sam 😅 Może w Luxmedzie też się tylko tym różnią? Ewentualnie nie wiem jak jest z USG podczas wizyt tam - może w przypadku tej zwykłej wizyty lekarz nie ma sprzętu do USG a przy prowadzeniu ciąży jest gabinet ze sprzętem?

Na który tc umawiałyście się na pierwsze usg potwierdzające prawidłową ciążę?
Ja do tej pory w 3 ciążach baaardzo szybko🙈 Ale to głównie ze względu na pracę chciałam szybko mieć potwierdzone. Teraz się nie spieszę i myślę, że może jakoś zaraz po skończonym 6tc? No chyba, że coś by mnie wcześniej niepokoiło 🤔

u nas nie ma placówek luxmed, mamy placówki współpracujące i mimo że prowadzę prywatnie to poszłam na normalna wizytę ginekologiczna na luxmed jako na potwierdzenie ciąży bez problemu.

Ja do tej pory w 3 ciążach baaardzo szybko🙈 Ale to głównie ze względu na pracę chciałam szybko mieć potwierdzone. Teraz się nie spieszę i myślę, że może jakoś zaraz po skończonym 6tc? No chyba, że coś by mnie wcześniej niepokoiło 🤔
ja byłam 6+4 z OM, z usg było 6+1 i pięknie biło serduszko

reklama
Ja poszłam gdy miałam
Ja miałam z OM 5+5 a USG 6+1 i usłyszałam serduszko ☺️

Do góry