reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2024

Cześć dziewczyny, nieśmiało się z Wami witam 😉 mam nadzieję, że zostanę na dłużej. Dopiero co zrobiłam testy, które zaczęły coś pokazywać, jutro lecę na betę 😉 teoretycznie z obliczeń termin wychodzi na 27.10. To byłaby moja 4 ciąża, w domu jest już 3 dzieci (5 lat, 3 lata i 15 miesięcy). To będzie 4🤭 przeczytałam dopiero część wątku i nie wiem czy są tu jeszcze jakieś wielodzietne mamy? 😉
Widziałam, że pisałyście o pastach do zębów. Mnie w poprzednich ciążach (a miałam potworne mdłości) ratowały pasty dziecięce😅
u mnie trzecie w drodze, z czego najmłodsze w domu 14 miesięcy, a starsza w maju skończy 4 latka :)

Odrazu zapytam, jak to jest z trójką dzieci? Jak sobie radzisz? :)

reklama
wymiarppu mnie trzecie w drodze, z czego najmłodsze w domu 14 miesięcy, a starsza w maju skończy 4 latka :)

Odrazu zapytam, jak to jest z trójką dzieci? Jak sobie radzisz? :)
To rodziłaś w grudniu 2022? 😉 ja w listopadzie.
Z trójką to już zupełnie inny wymiar😅 z dwójką był czas 1 rodzic na 1 dziecko. Z trójką już tego nie ma i ktoś zazwyczaj musi poczekać na swoją kolej. Ciężej też było jak średnia miała 20 miesięcy jak urodziła się trzecia. Karmiłam noworodka, a średnia chciała wtedy iść siku na kibelek🙈 albo zrobiła w pieluchę i trzeba było przewijać z noworodkiem na rękach. Podobnie na spacerach dwulatka chciała spacerować, a najmłodsza akurat chciała cyca na spacerze. Teraz z kolei włączył im się etap rywalizacji i bójek🤦‍♀️

Ja w pierwszej ciazy i przed nie brałam, miałam bardzo aktywny teyb życia, praca fizyczna wypady w góry nawet w dniu porodu byłam na spacerze w górach na wywołanie. Teraz mam najgorsza kondycję w moim życiu... usiadłam przed komputerem i tragedia... doczepiła się io...
ja 2 dni przed porodem pkewilam działkę a teraz jestem bez mocy. Moja kondycja też jest tragiczna 😟

Hej! Dołączam do Was dziewczyny ❤️
Starania mieliśmy ponad 3 lata, 3 inseminacje i 2 in vitro i mamy małego bąbelka ❤️ i mam nadzieję 1 trymestr będzie spokojny i bezpieczny dla „NAS”. U mnie termin porodu waha się między 8 a 12 październikiem bo przy in vitro jest inaczej i lekarz liczy mi z miesiączki a USG pokazuje wyżej, ale według USG to 8 pazdziernik ❤️
super, rozgość się 😊 mamy podobny termin bo z OM mam na 4.10 a wg usg na 7.10

To rodziłaś w grudniu 2022? 😉 ja w listopadzie.
Z trójką to już zupełnie inny wymiar😅 z dwójką był czas 1 rodzic na 1 dziecko. Z trójką już tego nie ma i ktoś zazwyczaj musi poczekać na swoją kolej. Ciężej też było jak średnia miała 20 miesięcy jak urodziła się trzecia. Karmiłam noworodka, a średnia chciała wtedy iść siku na kibelek🙈 albo zrobiła w pieluchę i trzeba było przewijać z noworodkiem na rękach. Podobnie na spacerach dwulatka chciała spacerować, a najmłodsza akurat chciała cyca na spacerze. Teraz z kolei włączył im się etap rywalizacji i bójek🤦‍♀️
tak :)

Czyli będę mieć wesoło. 4 latka akurat ma swój bunt itp ale jest na ogół grzeczna i mi dużo pomaga. Jak mały płacze to pierwsza leci ze smoczkiem. Ale o zabawki wiadomo kłótnia musi być. Z kolei 14 miesięczny to łobuz. O matko ale jaki 😂 jest WSZĘDZIE i wiem, że to będzie ciężki charakter.
Trzeci czuję że też będzie chłopak, choć liczyłam na grzeczna dziewczynkę 😂

Podziwiam za czwarte! Ale jak już z trójką dałaś radę to i z czwartym pójdzie gładko :)

tak :)

Czyli będę mieć wesoło. 4 latka akurat ma swój bunt itp ale jest na ogół grzeczna i mi dużo pomaga. Jak mały płacze to pierwsza leci ze smoczkiem. Ale o zabawki wiadomo kłótnia musi być. Z kolei 14 miesięczny to łobuz. O matko ale jaki 😂 jest WSZĘDZIE i wiem, że to będzie ciężki charakter.
Trzeci czuję że też będzie chłopak, choć liczyłam na grzeczna dziewczynkę 😂

Podziwiam za czwarte! Ale jak już z trójką dałaś radę to i z czwartym pójdzie gładko :)
Byle nie tak gładko z porodem, bo przy 3 ledwo karetką zdażyłam😅

świetnie, gdyby nie brak okresu i to że zrobiłam test Ti bym nie wiedziała dalej o ciąży 🥰 jedynie co to popołudniu jestem mega zmęczona i tyle. A Ty jak się czujesz? Byłas już na usg?
Oj ale Ci dobrze, mam nadzieję że jak najdłużej będziesz się dobrze czuła ❤️ tak, byłam w czwartek na potwierdzeniu ciąży, serduszko pięknie bije ❤️ kolejne 4 marca już u mojej prowadzącej bo teraz miałam u mojego lekarza który mnie leczył z Parens bo mam ciągle zastrzyki i lekarstwa. U mnie mdłości straaasszne, najbardziej na wieczór - najgorzej jak w łóżku leżę na plecach to nasilają się i muszę na bok się obracać lub jak pije wodę ale jestem wdzięczna za każde odczucia ❤️ brak apetytu - zmuszam się do jedzenia, na jajka nie spojrzę, dzisiaj mąż smażył stęka to tak szybko wyszłam jak weszłam bo od razu odruchy wymiotne od zapachów 🙈 który masz już tydzień według USG?

reklama
ja 2 dni przed porodem pkewilam działkę a teraz jestem bez mocy. Moja kondycja też jest tragiczna 😟
A wez przestań, koleżanki wieku mnie na turbacz na biegówkach, dałam radę ale myślałam że będę wymiotować z przemęczenia... zawialo mnie i później wylądowałam na sor, bo pierw zawał, później że zapalenie osierdzia a na koniec że przemeczeniowe ale stresu się najadlam. Najgorsi lekarze, pytają w ciazy? A ja że nie wiem, test mogę za tydzień zrobic A on jak Pani może nie wiedzieć A ja na to że nie wiek jak doktor ale ja nie mam skanera organizmu i nie wiem czy zaskoczyło... dni płodne były tydzień temu. Musiałyście widzieć jego minę...

Do góry