reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2024

Cześć dziewczyny, nieśmiało się z Wami witam 😉 mam nadzieję, że zostanę na dłużej. Dopiero co zrobiłam testy, które zaczęły coś pokazywać, jutro lecę na betę 😉 teoretycznie z obliczeń termin wychodzi na 27.10. To byłaby moja 4 ciąża, w domu jest już 3 dzieci (5 lat, 3 lata i 15 miesięcy). To będzie 4🤭 przeczytałam dopiero część wątku i nie wiem czy są tu jeszcze jakieś wielodzietne mamy? 😉
Widziałam, że pisałyście o pastach do zębów. Mnie w poprzednich ciążach (a miałam potworne mdłości) ratowały pasty dziecięce😅
u mnie trzecie w drodze, z czego najmłodsze w domu 14 miesięcy, a starsza w maju skończy 4 latka :)

Odrazu zapytam, jak to jest z trójką dzieci? Jak sobie radzisz? :)

reklama
wymiarppu mnie trzecie w drodze, z czego najmłodsze w domu 14 miesięcy, a starsza w maju skończy 4 latka :)

Odrazu zapytam, jak to jest z trójką dzieci? Jak sobie radzisz? :)
To rodziłaś w grudniu 2022? 😉 ja w listopadzie.
Z trójką to już zupełnie inny wymiar😅 z dwójką był czas 1 rodzic na 1 dziecko. Z trójką już tego nie ma i ktoś zazwyczaj musi poczekać na swoją kolej. Ciężej też było jak średnia miała 20 miesięcy jak urodziła się trzecia. Karmiłam noworodka, a średnia chciała wtedy iść siku na kibelek🙈 albo zrobiła w pieluchę i trzeba było przewijać z noworodkiem na rękach. Podobnie na spacerach dwulatka chciała spacerować, a najmłodsza akurat chciała cyca na spacerze. Teraz z kolei włączył im się etap rywalizacji i bójek🤦‍♀️

Ja w pierwszej ciazy i przed nie brałam, miałam bardzo aktywny teyb życia, praca fizyczna wypady w góry nawet w dniu porodu byłam na spacerze w górach na wywołanie. Teraz mam najgorsza kondycję w moim życiu... usiadłam przed komputerem i tragedia... doczepiła się io...
ja 2 dni przed porodem pkewilam działkę a teraz jestem bez mocy. Moja kondycja też jest tragiczna 😟

Hej! Dołączam do Was dziewczyny ❤️
Starania mieliśmy ponad 3 lata, 3 inseminacje i 2 in vitro i mamy małego bąbelka ❤️ i mam nadzieję 1 trymestr będzie spokojny i bezpieczny dla „NAS”. U mnie termin porodu waha się między 8 a 12 październikiem bo przy in vitro jest inaczej i lekarz liczy mi z miesiączki a USG pokazuje wyżej, ale według USG to 8 pazdziernik ❤️
super, rozgość się 😊 mamy podobny termin bo z OM mam na 4.10 a wg usg na 7.10

To rodziłaś w grudniu 2022? 😉 ja w listopadzie.
Z trójką to już zupełnie inny wymiar😅 z dwójką był czas 1 rodzic na 1 dziecko. Z trójką już tego nie ma i ktoś zazwyczaj musi poczekać na swoją kolej. Ciężej też było jak średnia miała 20 miesięcy jak urodziła się trzecia. Karmiłam noworodka, a średnia chciała wtedy iść siku na kibelek🙈 albo zrobiła w pieluchę i trzeba było przewijać z noworodkiem na rękach. Podobnie na spacerach dwulatka chciała spacerować, a najmłodsza akurat chciała cyca na spacerze. Teraz z kolei włączył im się etap rywalizacji i bójek🤦‍♀️
tak :)

Czyli będę mieć wesoło. 4 latka akurat ma swój bunt itp ale jest na ogół grzeczna i mi dużo pomaga. Jak mały płacze to pierwsza leci ze smoczkiem. Ale o zabawki wiadomo kłótnia musi być. Z kolei 14 miesięczny to łobuz. O matko ale jaki 😂 jest WSZĘDZIE i wiem, że to będzie ciężki charakter.
Trzeci czuję że też będzie chłopak, choć liczyłam na grzeczna dziewczynkę 😂

Podziwiam za czwarte! Ale jak już z trójką dałaś radę to i z czwartym pójdzie gładko :)

tak :)

Czyli będę mieć wesoło. 4 latka akurat ma swój bunt itp ale jest na ogół grzeczna i mi dużo pomaga. Jak mały płacze to pierwsza leci ze smoczkiem. Ale o zabawki wiadomo kłótnia musi być. Z kolei 14 miesięczny to łobuz. O matko ale jaki 😂 jest WSZĘDZIE i wiem, że to będzie ciężki charakter.
Trzeci czuję że też będzie chłopak, choć liczyłam na grzeczna dziewczynkę 😂

Podziwiam za czwarte! Ale jak już z trójką dałaś radę to i z czwartym pójdzie gładko :)
Byle nie tak gładko z porodem, bo przy 3 ledwo karetką zdażyłam😅

świetnie, gdyby nie brak okresu i to że zrobiłam test Ti bym nie wiedziała dalej o ciąży 🥰 jedynie co to popołudniu jestem mega zmęczona i tyle. A Ty jak się czujesz? Byłas już na usg?
Oj ale Ci dobrze, mam nadzieję że jak najdłużej będziesz się dobrze czuła ❤️ tak, byłam w czwartek na potwierdzeniu ciąży, serduszko pięknie bije ❤️ kolejne 4 marca już u mojej prowadzącej bo teraz miałam u mojego lekarza który mnie leczył z Parens bo mam ciągle zastrzyki i lekarstwa. U mnie mdłości straaasszne, najbardziej na wieczór - najgorzej jak w łóżku leżę na plecach to nasilają się i muszę na bok się obracać lub jak pije wodę ale jestem wdzięczna za każde odczucia ❤️ brak apetytu - zmuszam się do jedzenia, na jajka nie spojrzę, dzisiaj mąż smażył stęka to tak szybko wyszłam jak weszłam bo od razu odruchy wymiotne od zapachów 🙈 który masz już tydzień według USG?

reklama
ja 2 dni przed porodem pkewilam działkę a teraz jestem bez mocy. Moja kondycja też jest tragiczna 😟
A wez przestań, koleżanki wieku mnie na turbacz na biegówkach, dałam radę ale myślałam że będę wymiotować z przemęczenia... zawialo mnie i później wylądowałam na sor, bo pierw zawał, później że zapalenie osierdzia a na koniec że przemeczeniowe ale stresu się najadlam. Najgorsi lekarze, pytają w ciazy? A ja że nie wiem, test mogę za tydzień zrobic A on jak Pani może nie wiedzieć A ja na to że nie wiek jak doktor ale ja nie mam skanera organizmu i nie wiem czy zaskoczyło... dni płodne były tydzień temu. Musiałyście widzieć jego minę...

Do góry