reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

Czekam do prenatalnych i powiemy w święta Wielkanoce. Kupiłam synowi bluzkę „awansowałem na starszego brata” i zamierzam mu ją wtedy ubrać.

Moi rodzice może dowiedzą się wcześniej, bo może się okazać, że mogę być zmuszona przyjechać za 2 tygodnie do rodzinnej miejscowości. Ale mam nadzieję, że nie będę musiała.

Do tego czasu raczej nikogo nie mam zamiaru odwiedzać i z nikim się spotykać, bo po mnie widać już, że jestem w ciąży.
my też kupiliśmy dla synka koszulkę;)

reklama
Ja w poprzedniej ciąży powiedziałam mniej więcej w połowie.. tzn wcześniej wiedzieli tylko moi rodzice. Łatwo było mi zamaskować ciążę bo na początku sporo schudłam i brzuszek długo nie był widoczny. Tym razem może powiem wcześniej, może w święta. I też planuje kupić córce koszulkę ❤️ Pracować będę prawdopodobnie do końca roku szkolnego jeśli dam radę 😉

Jak wszystko będzie ok to ja się umówiłam na usg prenatalne na 26 marca. Koszt 350 zł, pappy nie mam zamiaru robić, w poprzedniej ciąży też nie robiłam.
ja mam prenatalne umówione na 20 marca, 19 pobranie krwi do pappy. A czemu nie będziesz robić pappy ? Nawet nie wiedziałam, że można tak rozdzielać 😮

Hej dziewczyny jak samopoczucia? Jak wasze objawy? Ja dziś zaczynam 8 tydzień i jest super. Nie mam żadnych dolegliwości, czuję się bardzo dobrze, jedyne to jak już wcześniej wspominałam zasypiam o 21 po całym dniu pracy:)
Ja ze względu na wiek prenatalne wskazane :) w tym roku będzie 37 na zegarze 😂
W przyszły tyg mam wizytę w mediciver ta która była pierwotnie ustalona. Wtedy też wezmę skierowania na wszystkie badania :)
A tak z ciekawości jest ktoś z okolicy Trójmiasta?
jak ja Ci zazdroszczę. U mnie 7 tydzień, właściwie końcówka. Mam takie mdłości, że mam ochotę się pochlastać. 10 razy dziennie sobie mówię po co mi to było 😑 w pierwszej ciąży miałam bardzo łagodne dolegliwości. Teraz jest masakra, jej dość, że kaszel mnie trzyma drugi tydzień to jeszcze mi niedobrze i słabo 😑

Hej dziewczyny! Czy są dziś jakieś wizyty zaplanowane??
Kiedy mówicie w pracy o ciąży? A kiedy informujecie rodzinę? Czekacie do skończenia 3 msc czy wcześniej dzielicie się tą informacją???
ja w pracy powiedziałam w poniedziałek. Generalnie w grudniu skończył mi się macierzyński, teraz kończy mi się zaległy urlop i nie bardzo miałam wybór, musiałam powiedzieć. Ale w mojej pracy są świadomi, że w moim przypadku może być różnie także nie martwię się, no wiedzą właściwie 3 osoby i wiem, że to zachowają dla siebie do w miarę bezpiecznego terminu 🙂

ja mam prenatalne umówione na 20 marca, 19 pobranie krwi do pappy. A czemu nie będziesz robić pappy ? Nawet nie wiedziałam, że można tak rozdzielać 😮
Bo to dla mnie niepotrzebny stres i statystyka. Jeśli USG wyszłoby źle to zrobiłabym test NIFTY, ale na pewno nie będę robić pappy. Przez pappę wszystkie moje znajome i osoby z rodziny, które były w ciąży przepłakały w tygodnie, czekając na wyniki amniopunkcji.

reklama
Bo to dla mnie niepotrzebny stres i statystyka. Jeśli USG wyszłoby źle to zrobiłabym test NIFTY, ale na pewno nie będę robić pappy. Przez pappę wszystkie moje znajome i osoby z rodziny, które były w ciąży przepłakały w tygodnie, czekając na wyniki amniopunkcji.
rozumiem.

Do góry