reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

Trzymam się całkiem nieźle :) od soboty 36 tydzień i już niech się dzieje co chce. A od przyszłego tygodnia zwolnienie lekarskie i nareszcie spakuje torbę do szpitala 😅

A jak tam u Was? Pojawiły się już jakieś maluchy? Ja byłam pod koniec listy, więc jest szansa, że już ktoś nowy jest na świecie.

Tylko dalej nie mamy imienia i jakoś nie możemy wybrać. Chcecie pomóc? Na liście są: Dawid, Daniel, Feliks i Mateusz :)

reklama
Trzymam się całkiem nieźle :) od soboty 36 tydzień i już niech się dzieje co chce. A od przyszłego tygodnia zwolnienie lekarskie i nareszcie spakuje torbę do szpitala 😅

A jak tam u Was? Pojawiły się już jakieś maluchy? Ja byłam pod koniec listy, więc jest szansa, że już ktoś nowy jest na świecie.

Tylko dalej nie mamy imienia i jakoś nie możemy wybrać. Chcecie pomóc? Na liście są: Dawid, Daniel, Feliks i Mateusz :)
Już kilka maluchów jest na świecie – w tym mój. Dzisiaj ma 8 dni😀

Z twoich propozycji najbardziej podoba mi się Feluś☺️😊

Porody w miarę spokojne, jak dotąd? Mam nadzieję, że obyło się bez traum i - zauważając na to, że na grupie jest wiele osób z dziećmi - bez zbyt długiego czekania na rozwój sytuacji 😅

Muszę spakować tę torbę do szpitala, wszystko już robi się realne 🙈
U mnie było nagłe cc. Pojechałam do szpitala się umówić na termin, więc nie miałam ze sobą walizki, a z godzinę później mały był z nami.

Dla mnie Feliks ekstra ❤️

Wow! @hemoglobina gratulacje!!!

U mnie 38tc. Jest już coraz ciężej się podnieść z kanapy a co dopiero z podłogi po zabawie ze starszakiem….
dziś w końcu spakowałam walizkę, bo od paru dni wieczorami miewam lekkie skurcze.
Lekarka chce mi 3go zrobić masaż na wywołanie porodu, ale ja wolę poczekać na naturalny przebieg wydarzeń ;)

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i dzięki oczywiście wszystkie maluszki, które są już na świecie ❤️

reklama
Wow! @hemoglobina gratulacje!!!

U mnie 38tc. Jest już coraz ciężej się podnieść z kanapy a co dopiero z podłogi po zabawie ze starszakiem….
dziś w końcu spakowałam walizkę, bo od paru dni wieczorami miewam lekkie skurcze.
Lekarka chce mi 3go zrobić masaż na wywołanie porodu, ale ja wolę poczekać na naturalny przebieg wydarzeń ;)

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i dzięki oczywiście wszystkie maluszki, które są już na świecie ❤️
Ojej, bardzo rozumiem to podnoszenie z podłogi 😅 jak już usiądę z córką układać klocki czy coś, to upewniam się, że pod ręką mam telefon, wodę, chustki do nosa, no i wystarczająco materiału do zabawy, żeby trochę posiedzieć. Najgorzej, jak uzna, że pora na nocnik i trzeba za nią nagle lecieć 😅

Ja liczę na to, że u mnie wszystko zacznie się wcześniej - 38 tydzień byłby optymalny. W brzuchu siedzi całkiem spory człowiek i nie chce, żeby przekroczył 4 kg - tym razem będę rodzic sama (mąż w domu z córką), więc chciałabym SN, żeby móc kangurowac i być na chodzie od razu.

Do góry