reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2024

Trzymam się całkiem nieźle :) od soboty 36 tydzień i już niech się dzieje co chce. A od przyszłego tygodnia zwolnienie lekarskie i nareszcie spakuje torbę do szpitala 😅

A jak tam u Was? Pojawiły się już jakieś maluchy? Ja byłam pod koniec listy, więc jest szansa, że już ktoś nowy jest na świecie.

Tylko dalej nie mamy imienia i jakoś nie możemy wybrać. Chcecie pomóc? Na liście są: Dawid, Daniel, Feliks i Mateusz :)

reklama
Trzymam się całkiem nieźle :) od soboty 36 tydzień i już niech się dzieje co chce. A od przyszłego tygodnia zwolnienie lekarskie i nareszcie spakuje torbę do szpitala 😅

A jak tam u Was? Pojawiły się już jakieś maluchy? Ja byłam pod koniec listy, więc jest szansa, że już ktoś nowy jest na świecie.

Tylko dalej nie mamy imienia i jakoś nie możemy wybrać. Chcecie pomóc? Na liście są: Dawid, Daniel, Feliks i Mateusz :)
Już kilka maluchów jest na świecie – w tym mój. Dzisiaj ma 8 dni😀

Z twoich propozycji najbardziej podoba mi się Feluś☺️😊

Porody w miarę spokojne, jak dotąd? Mam nadzieję, że obyło się bez traum i - zauważając na to, że na grupie jest wiele osób z dziećmi - bez zbyt długiego czekania na rozwój sytuacji 😅

Muszę spakować tę torbę do szpitala, wszystko już robi się realne 🙈
U mnie było nagłe cc. Pojechałam do szpitala się umówić na termin, więc nie miałam ze sobą walizki, a z godzinę później mały był z nami.

Dla mnie Feliks ekstra ❤️

Wow! @hemoglobina gratulacje!!!

U mnie 38tc. Jest już coraz ciężej się podnieść z kanapy a co dopiero z podłogi po zabawie ze starszakiem….
dziś w końcu spakowałam walizkę, bo od paru dni wieczorami miewam lekkie skurcze.
Lekarka chce mi 3go zrobić masaż na wywołanie porodu, ale ja wolę poczekać na naturalny przebieg wydarzeń ;)

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i dzięki oczywiście wszystkie maluszki, które są już na świecie ❤️

reklama
Wow! @hemoglobina gratulacje!!!

U mnie 38tc. Jest już coraz ciężej się podnieść z kanapy a co dopiero z podłogi po zabawie ze starszakiem….
dziś w końcu spakowałam walizkę, bo od paru dni wieczorami miewam lekkie skurcze.
Lekarka chce mi 3go zrobić masaż na wywołanie porodu, ale ja wolę poczekać na naturalny przebieg wydarzeń ;)

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i dzięki oczywiście wszystkie maluszki, które są już na świecie ❤️
Ojej, bardzo rozumiem to podnoszenie z podłogi 😅 jak już usiądę z córką układać klocki czy coś, to upewniam się, że pod ręką mam telefon, wodę, chustki do nosa, no i wystarczająco materiału do zabawy, żeby trochę posiedzieć. Najgorzej, jak uzna, że pora na nocnik i trzeba za nią nagle lecieć 😅

Ja liczę na to, że u mnie wszystko zacznie się wcześniej - 38 tydzień byłby optymalny. W brzuchu siedzi całkiem spory człowiek i nie chce, żeby przekroczył 4 kg - tym razem będę rodzic sama (mąż w domu z córką), więc chciałabym SN, żeby móc kangurowac i być na chodzie od razu.

Do góry