reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

ja uważam że to nic złego, jeżeli ma duży oddmruch ssania to lepiej żeby miał smoczek niż wisiał pół dnia na cycu. Mój synek miał smoczka od początku, odstawiliśmy jak skończył 1,5 roku beż większego problemu. Teraz chciałabym żeby mała też wzięła smoczek ale ona jest ewidentnie bezsmoczkowa i jak jej wkładam smoczek do buzi to ma aż odruch wymiotny 🤣
u nas identycznie 🤯

reklama
A jesteś KP? Bo to właśnie największy mój problem logistyczny - mały przyklejony, albo śpiący na moich rękach po jedzeniu 😅
W ogóle pierwsza nocka w domu była ciężka, myślałam, że skończę śpiąc 2h, to był najdłuższy odcinek, jaki przespał 23-1 w nocy, potem chciał spać głównie na rękach. Pewnie przebodzcowanie po spokoju w szpitalu i poznaniu szalonej siostry 😅
Dziewczyny, jakie macie zdanie o smoczkach? Za pierwszym razem byłam przeciwna, ale teraz mały mocno krzyczy przy zmianie pieluchy i w nocy tylko to wymyśliłam jako rozwiązanie, zeby nie budził reszty. I mam trochę wyrzuty sumienia, a z drugiej strony, może internet przesadza będąc tak bardzo anty?
tak jestem KP.

Ja smoczka chciałabym używać ale moje dziecko poprostu nie chce. Nie uważam, żeby to było coś złego.

Ja mam drugiego ultra ssaka 😅 córka też nie chciała smoczka, wypluwała, Ale Dawid przyjął i w nocy ciągnął. Dzięki, czuję się trochę rozgrzeszona :) a jak maluchy na grupie? Dobrze się czują, ładnie śpią? Najstarsze to już ponad miesieczniaki, co?
u nas w środę będzie już 6tygodni 🫣 mała budzi się 2 razy w nocy na jedzenie więc nie narzekam. Okna aktywności coraz dłuższe ale ogólnie bardzo grzeczna 😊

u nas w środę będzie już 6tygodni 🫣 mała budzi się 2 razy w nocy na jedzenie więc nie narzekam. Okna aktywności coraz dłuższe ale ogólnie bardzo grzeczna 😊
Wow, dwa razy, to wspaniale! Brzmi jak odległa rzecz dla nas 😅 zresztą starsza córka (2,5 l) też budzi się jeszcze minimum 2 razy w nocy, ale tylko na przykrycie :)
Mieliśmy z Dawidem super pierwszą noc w szpitalu - spał tak mocno, że musialam mocno walczyć o nakarmienie - pomogło dopiero mycie pępka w środku nocy 😅

u nas tak samo!
Leon 7 tygodni, budzi się o 1:30 i o 4, codziennie mniej więcej tak samo. Jedynie problem w nocy jest go odłożyć i zwykle muszę ze trzy próby robić 😵‍💫

Wow, dwa razy, to wspaniale! Brzmi jak odległa rzecz dla nas 😅 zresztą starsza córka (2,5 l) też budzi się jeszcze minimum 2 razy w nocy, ale tylko na przykrycie :)
Mieliśmy z Dawidem super pierwszą noc w szpitalu - spał tak mocno, że musialam mocno walczyć o nakarmienie - pomogło dopiero mycie pępka w środku nocy 😅
ja się odzwyczaiłam od wstawania w nocy bo synek ponad 2lata już od pół roku przesypia całe nocki 🫣

Ja mam drugiego ultra ssaka 😅 córka też nie chciała smoczka, wypluwała, Ale Dawid przyjął i w nocy ciągnął. Dzięki, czuję się trochę rozgrzeszona :) a jak maluchy na grupie? Dobrze się czują, ładnie śpią? Najstarsze to już ponad miesieczniaki, co?
moja malutka jutro kończy miesiąc. W nocy od początku dwie pobudki, w dzień też całkiem przyzwoicie śpi i ma dwa coraz to dłuższe okienka aktywności. Zresztą syn podobnie się zachowywał, a jak skończył rok to przestał się budzić w nocy. No pomijając noce w trakcie chorób . Tu nie mogę narzekać. Co do podzielności czasu na dwoje, jest z dnia na dzień lepiej. Ale ciągle mi brakuje czasu, ciągle mam wrażenie że któreś z dzieci zaniedbuje. Zawsze jedno musi poczekać .

reklama
Do góry