reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
@Kocka Tzn. tego konkretnego nie macalam, ale ze zdjęć i opisu wygląda podobnie do mojego starego
My mamy mieszkanie tuż pod dachem, mocno u nas wieje i zima temperatura w domu to 19-20stopni. Dla mnie idealnie, ale nie wiem czy małe bobki nie będą marzly 🤔 stwierdzam, że nic nie wiem, ogarnia mnie małe przerażenie, ale na szczęście jeszcze dużo czasu żeby się nauczyć

Ja już część wyników mam erytrocyty mi poleciały w dół poniżej normy.
Na toxo dostałam jedynie jeden do badania igm i jest ok.Nie przechodziłam toxo i że wychodziły igg ujemne to mi tylko dali igm
Na krzywa czekam ciekawe ,a mocz z rana ok plamienia nadal mam ale z rana póki nie chodzę nic się do próbki nie wdało,jedynie pH mam już 7 ale to w normie jeszcze no i nabl.plaskie nieliczne ale to norma,bakteri nie ma

piszę Ci, że nie wiem dlaczego akurat w pierwszym trymestrze zleca, nie jestem lekarzem, ale mam pełne zaufanie do swojego ginekologa i robię te badania, które zaleca. Nie wiem jakie są kryteria diagnostyki toksoplazmozy i nie potrzebuje wiedzieć, mam lekarza prowadzącego 🙂 jakby coś go zaniepokoiło to na pewno na badanie by wysłał. Teoretycznie dzień po badaniu też możesz się zarazić, więc i tak przed wszystkimi chorobami nie jesteśmy w stanie się ustrzec
dokładnie każdy robi co uważa :) ja jestem w drugiej ciąży i mam to badanie przynajmniej trzy razy w ciąży :) w mojej karcie
Ciąży dla toxo przewidziane są 4 rubryki. (Badania krwi robię akurat na NFZ) :)

Na toxo dostałam jedynie jeden do badania igm i jest ok.Nie przechodziłam toxo i że wychodziły igg ujemne to mi tylko dali igm
Na krzywa czekam ciekawe ,a mocz z rana ok plamienia nadal mam ale z rana póki nie chodzę nic się do próbki nie wdało,jedynie pH mam już 7 ale to w normie jeszcze no i nabl.plaskie nieliczne ale to norma,bakteri nie ma
Krzywa 77 -112-121 dziwne że po dwóch jest większa niby ciekawe jak one z tymi probowkami mają oznaczenie 🤔

no niestety nawet 180rowne to już cukrzyca. Tez w zeszłej ciąży przekroczyłam o 1 i Pani diabetolog powiedziała, że czy ma się 180 czy 220 to Tak samo uważają, ze występuje cukrzyca ciążowa 🙈 w takim przekroczeniu o 0,2 to pewnie minuta pobrania gra duża role
Czy pobrali po 59minutach czy po
60 🙈🙈🙈

teraz z tego co mówiła Polozna to niestety z cukrzyca kładą wszędzie do szpitala tydzień przed terminem bo niby sie zalecenia zmieniły 🙈 jak ja rodziłam w 2019 to
Tego jie było i w jednym szpitalu był
Tydzień wcześniej, a w drugim tylko
Dwa dni przed terminem..
tak, toxo to cholerstwo tzn niewykryte może narobić dużego bałaganu bo jeśli wykryją na czas to dostaje się antybiotyk.. koleżanki siostra prowadziła ciąże w de i przeoczyli
Toxo w drugim semestrze jak zrobili w 3to okazało się, ze niestety zaraziła
Się i już wody płodowe były zakażone. Mała niestety nie jest w 100% sprawna…
Ja mialam badanie na toksoplazmozę na pierwszych badaniach, jakoś w 7tc, teraz w 27tc i oba negatywne tzn. ujemne. I dlatego mnie to zastanawiało czy jeszcze w 3 trymestrze będą badac

Mi tez erytrocyty spadły, ale norma jest wg. DIAGNOSTYKI 39 a ja mam 38 🤷🏼‍♀️

Do dziewczyn które podróżują :)
Jeżeli jedziecie gdzieś dalej na wycieczkę autem np. nad morze, to co jakiś czas, kiedy robicie sobie przerwy? Od jutra już 28tc zaczynam :)

reklama
Ja mialam badanie na toksoplazmozę na pierwszych badaniach, jakoś w 7tc, teraz w 27tc i oba negatywne tzn. ujemne. I dlatego mnie to zastanawiało czy jeszcze w 3 trymestrze będą badac
Mi mówili że w każdym trymestrze będę mieć robiona , w sumie miałam już 3 bo jedna sama kupiłam jak się dowiedziałam że jestem w ciąży.

Do góry