reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Też bym jeszcze czekala z miesiąc z zakupami, ale.co chwila słyszę, że jest ryzyko przedwczesnego porodu, więc wolę jednak wcześniej.
A co jest nie tak, że mówią Ci o ryzyku przedwczesnego? Będziesz szła na zastrzyki sterydowe? Malego wcześniaka i tak nie wypiszą po 3 dniach, więc w dobie internetu można zamówić rzeczy już po porodzie. Aczkolwiek rozumiem, że można nawet i przenosić ciążę a po prostu źle się już czuć w ostatnich tygodniach i nie chcieć tego zostawiać na ostatni moment.

reklama
A czemu mierzysz glukometrem? Ja napisałam że szkoda że nie mam od kogo pożyczyć z ciekawości bym sobie zobaczyła,a że nie mam to nie mam.
W labie pobierają glukometrem przed krzywa, żeby sprawdzić czy mogą podać glukozę (nie podają jak jest bardzo wysoki wynik).

A czemu mierzysz glukometrem? Ja napisałam że szkoda że nie mam od kogo pożyczyć z ciekawości bym sobie zobaczyła,a że nie mam to nie mam.
Ponieważ przed krzywą najpierw się sprawdza orientacyjny poziom, żebyby wiedzieć, czy mogę przyjąć taką ilość glukozy. Robi to pielęgniarka w punkcie.

A co jest nie tak, że mówią Ci o ryzyku przedwczesnego? Będziesz szła na zastrzyki sterydowe? Malego wcześniaka i tak nie wypiszą po 3 dniach, więc w dobie internetu można zamówić rzeczy już po porodzie. Aczkolwiek rozumiem, że można nawet i przenosić ciążę a po prostu źle się już czuć w ostatnich tygodniach i nie chcieć tego zostawiać na ostatni moment.
Oszacowano mi grupy ryzyka preeklampsji i przedwczesnego porodu jako bardzo wysokie. Nastawiam się na to, że to grupy ryzyka i nie musi się zdarzyć, ale jednocześnie chcę się przygotować tak jakby miało się zdarzyć. I póki co nie kupuję poniżej 56, bo grupa ryzyka to grupa ryzyka i żartuję sobie, ze może się jeszcze zdarzyć, ze przenoszę🙂

Ponieważ przed krzywą najpierw się sprawdza orientacyjny poziom, żebyby wiedzieć, czy mogę przyjąć taką ilość glukozy. Robi to pielęgniarka w punkcie.
A widzisz nie wiedziałam , bo nie pamiętam żeby mi te prawie 13lat temu pobierali coś przed wypiciem glukozy.

Ja lubię wiedzieć co mi robią, jak, co z tego ma wynikać, a przede wszystkim jak się przygotować🙂 przeczytałam sobie opis badania na stronie labolatorium.

reklama
A widzisz nie wiedziałam , bo nie pamiętam żeby mi te prawie 13lat temu pobierali coś przed wypiciem glukozy.
Mi 11 lat temu robili mi całe to badanie z palca. Pamiętam, że sama mieszalam glukozę i że po godzinie miałam wielki wynik, bo glukoza została mi na palcu, więc myłam po tym ręce i mierzyła znowu.

Do góry