reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

A tak swoją drogą... Rozmawiałyśmy kiedyś o witaminie D. Przy okazji zrobiłam sobie poziom. Suplementuję od października 2021r. Z wczorajszego pomiaru wyszło mi 40 :D Gin mówiła, że mam zbadać, a potem pewnie odstawimy, ale chyba jednak nie odstawimy:-) Mówiłam, że nie lubię słońca :-)

reklama
A tak swoją drogą... Rozmawiałyśmy kiedyś o witaminie D. Przy okazji zrobiłam sobie poziom. Suplementuję od października 2021r. Z wczorajszego pomiaru wyszło mi 40 :D Gin mówiła, że mam zbadać, a potem pewnie odstawimy, ale chyba jednak nie odstawimy:-) Mówiłam, że nie lubię słońca :-)
To masz w normalnie bo od 30 się zaczyna a poniżej to braki

Mam w normie, ale przy suplementacji :-) Bez suplementacji miałam (dawno, bo w pażdzierniku) 20. Raczej mi gin nie odstawi.
A to i tak dobrze że Ci tyle wzrosło znaczy że przyswajasz. ja mam w witaminach dawkę 2000 a słońce no lubiłam ,teraz z brzuchem nie koniecznie bo idzie zdechnąć...

Ja właśnie mam otwarty koszyk w diagnostyce i waham się, czy badać teraz czy za miesiąc.

Takie duże przeceny dzisiaj namierzyłam w HM, obie rzeczy to dla mnie hity a ceny są mega (chociaż wiem, że są mamy, które nie znoszą body kopertowych ;) )

to akurat i banany i arbuzy nie bardzo przy cukrzycy 🙈🙈🙈

to prawda trzeba mieć ogromnego
Pecha żeby się zarazić akurat w ciąży ale są takie przypadki i jest to akurat choroba która najbardziej mnie przeraża bo do teraz obserwuje dziewczynkę która nie jest przez to w pełni sprawna. Oprócz
Tego
Ze nie chodzi to jest tez upośledzona umysłowo. A wystarczyło jedno badanie więcej i antybiotyk i byłaby zdrowym dzieckiem prawdopodobnie… ta dziewczyna zaraziła się w drugim trymestrze także tez z tym pierwszym bym polemizowała.. miała badanie w pierwszym
I 3trymestrze..
piszę Ci, że nie wiem dlaczego akurat w pierwszym trymestrze zleca, nie jestem lekarzem, ale mam pełne zaufanie do swojego ginekologa i robię te badania, które zaleca. Nie wiem jakie są kryteria diagnostyki toksoplazmozy i nie potrzebuje wiedzieć, mam lekarza prowadzącego 🙂 jakby coś go zaniepokoiło to na pewno na badanie by wysłał. Teoretycznie dzień po badaniu też możesz się zarazić, więc i tak przed wszystkimi chorobami nie jesteśmy w stanie się ustrzec

piszę Ci, że nie wiem dlaczego akurat w pierwszym trymestrze zleca, nie jestem lekarzem, ale mam pełne zaufanie do swojego ginekologa i robię te badania, które zaleca. Nie wiem jakie są kryteria diagnostyki toksoplazmozy i nie potrzebuje wiedzieć, mam lekarza prowadzącego 🙂 jakby coś go zaniepokoiło to na pewno na badanie by wysłał. Teoretycznie dzień po badaniu też możesz się zarazić, więc i tak przed wszystkimi chorobami nie jesteśmy w stanie się ustrzec
Bo to chyba trzeba by było co 2 tyg latać na przeciwciała, żeby odpowiednio szybko zareagować z antybiotykiem. Myślę, że on Ci zleci powtórkę, skoro w standardzie PTG to jest.

Ja właśnie mam otwarty koszyk w diagnostyce i waham się, czy badać teraz czy za miesiąc.

Takie duże przeceny dzisiaj namierzyłam w HM, obie rzeczy to dla mnie hity a ceny są mega (chociaż wiem, że są mamy, które nie znoszą body kopertowych ;) )
Och to teraz jeszcze muszę w hm zaszaleć :p fajny spiworek, będzie wystarczajaco ciepły na sezon jesienno-zimowy?

reklama
Och to teraz jeszcze muszę w hm zaszaleć :p fajny spiworek, będzie wystarczajaco ciepły na sezon jesienno-zimowy?
ja mieszkam w bloku, więc mam ciepło i on jest dla mnie idealny. Miałam innych firm z watoliną i grubszymi materiałami (welurem, polarem) i dzieciom bylo za gorąco. Jak zawsze, wg mojego skąpstwa, mam jeden dość duży rozmiar. Ale zastanawiam się czy nie dokupić na tej przecenie mniejszego jeszcze. Szczególnie że sprawdziłam ile kosztuje pielucha bambusowa, która chciałam kupić jako otulacz na początek :D To jest w ogóle zawsze zagadka, jakie dziecko się trafi. Jedno z moich nie znosiło być krępowane, inne musiało być szczelnie zawiniete w kokon. Do tej pory im zostały różne sposoby spania i przykrywania się.

Do góry