Też będę się zastanawiać bo moja na wiosnę się rodziła a teraz poczatek pizdziernika jak to mówię ni to zima ni jesien, mam nadzieję że szybciej się nie wykluje przez to łożyskojak nie musisz, to lepiej nie zaczynać z glukometrem, początki są koszmarne, odczyty są przekłamane i w ogóle fuj.
@kociamama. Ja już jakaś sroga zima to używam i kombinezonu, i śpiwora. Ale wcześniej to kładę w spiochach, w bluzie i czapce do śpiworu. Też mi się sprawdzały spiocho-kombinezony polarowe. Nie ma jednej dobrej rady, bo śpiwory są różnych grubości a i zachowanie mam w zimie jest różne. Jedne spacerują, inne tylko tyle co muszą do auta.
Ja na pewno polecam śpiworek wpinany do fotelika.
reklama
Animowana
Fanka BB :)
jak nie musisz, to lepiej nie zaczynać z glukometrem, początki są koszmarne, odczyty są przekłamane i w ogóle fuj.
@kociamama. Ja już jakaś sroga zima to używam i kombinezonu, i śpiwora. Ale wcześniej to kładę w spiochach, w bluzie i czapce do śpiworu. Też mi się sprawdzały spiocho-kombinezony polarowe. Nie ma jednej dobrej rady, bo śpiwory są różnych grubości a i zachowanie mam w zimie jest różne. Jedne spacerują, inne tylko tyle co muszą do auta.
Ja na pewno polecam śpiworek wpinany do fotelika.
No chyba jednak lepiej zacząć z glukometrem niż szkodzić dziecku takie rady są szkodliwe, bo laski potem się stresują całą cukrzycą ciążową, a prawda jest taka, że przy małych przekroczeniach można nad tym bezboleśnie zapanować.
aspekt
Ale po co zaczynać z glukometrem, jeśli zaraz się idzie na krzywa i być może nie ma się żadnej cukrzycy? Wg mnie szkodliwe to jest pożyczanie glukometru od kogoś i sprawdzanie poziomu w ciągu dnia bo to prawdopodobnie nijak się bedzie mialo do zasad pomiarów i interpretacji przy cukrzycy ciazowej. A chęć na słodkie zaspokojona batonikiem to już kwestia osobistego wyboru i świadomości co się je - a nie dowód na cukrzycę.No chyba jednak lepiej zacząć z glukometrem niż szkodzić dziecku takie rady są szkodliwe, bo laski potem się stresują całą cukrzycą ciążową, a prawda jest taka, że przy małych przekroczeniach można nad tym bezboleśnie zapanować.
crainte
Ale jak nie ma wskazań do pomiarów domowych i nie ma się wiedzy, kiedy, jak i co z tego wynika, to chyba jedna nie ma sensu. Chyba lepiej niepokoje przedstawić lekarzowi i już będzie wiedział najlepiej, jak dalej pokierować.No chyba jednak lepiej zacząć z glukometrem niż szkodzić dziecku takie rady są szkodliwe, bo laski potem się stresują całą cukrzycą ciążową, a prawda jest taka, że przy małych przekroczeniach można nad tym bezboleśnie zapanować.
Animowana
Ale po co zaczynać z glukometrem, jeśli zaraz się idzie na krzywa i być może nie ma się żadnej cukrzycy? Wg mnie szkodliwe to jest pożyczanie glukometru od kogoś i sprawdzanie poziomu w ciągu dnia bo to prawdopodobnie nijak się bedzie mialo do zasad pomiarów i interpretacji przy cukrzycy ciazowej. A chęć na słodkie zaspokojona batonikiem to już kwestia osobistego wyboru i świadomości co się je - a nie dowód na cukrzycę.
A przepraszam, mój błąd - nie doczytałam, że to nie z zalecenia lekarza tylko chęć pożyczenia - zwracam honor i w takim razie przyłączam się do zdania, żeby poczekać na diagnozę i pomiarów dokonywać po konsultacji z diabetologiem.
Koniczynka93
Wróciłam z wakacji.. I wracam na forum. Nadrobiłam nieprzeczytane strony.... Mega ciepłoo było i w domu niestety temperatura też nieziemska... Brak klimy ... Ale jakoś chłodzimy się wiatrakami.
Co do wyprawki to ja na razie mam tylko parę ubranek (body, pajacyki) kupionych przez moją mamę
Łóżeczko mam od siostry, córcia siostry w ogóle w nim nie spała więc praktycznie nowe. Wanienke też ma mi dać. Ciuszków niestety już nie ma..
W początkiem lipca mąż zaczyna remont pokoju, malowanie itp.
Wózek i fotelik już na pewno kupię w lipcu
Lista rzeczy zrobiona już dawno ale jakoś nie było kiedy się za to zabrać. Myślę że w lipcu po remoncie ruszę z zakupami na całego
Co do wyprawki to ja na razie mam tylko parę ubranek (body, pajacyki) kupionych przez moją mamę
Łóżeczko mam od siostry, córcia siostry w ogóle w nim nie spała więc praktycznie nowe. Wanienke też ma mi dać. Ciuszków niestety już nie ma..
Lista rzeczy zrobiona już dawno ale jakoś nie było kiedy się za to zabrać. Myślę że w lipcu po remoncie ruszę z zakupami na całego
crainte
Dlatego nawet nie szukam w necie co znaczył mój poranny wynik z glukometru, bo i tak znacząca będzie krew.Dokładnie! Jak nie trzeba to nie należy robić pomiarów domowych. Glukometry mocno przeklamuja wyniki, nie służą do diagnostyki cukrzycy.
crainte
Też bym jeszcze czekala z miesiąc z zakupami, ale.co chwila słyszę, że jest ryzyko przedwczesnego porodu, więc wolę jednak wcześniej.Wróciłam z wakacji.. I wracam na forum. Nadrobiłam nieprzeczytane strony.... Mega ciepłoo było i w domu niestety temperatura też nieziemska... Brak klimy ... Ale jakoś chłodzimy się wiatrakami.
reklama
A czemu mierzysz glukometrem? Ja napisałam że szkoda że nie mam od kogo pożyczyć z ciekawości bym sobie zobaczyła,a że nie mam to nie mam.Dlatego nawet nie szukam w necie co znaczył mój poranny wynik z glukometru, bo i tak znacząca będzie krew.