reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
@Kocka Tzn. tego konkretnego nie macalam, ale ze zdjęć i opisu wygląda podobnie do mojego starego
My mamy mieszkanie tuż pod dachem, mocno u nas wieje i zima temperatura w domu to 19-20stopni. Dla mnie idealnie, ale nie wiem czy małe bobki nie będą marzly 🤔 stwierdzam, że nic nie wiem, ogarnia mnie małe przerażenie, ale na szczęście jeszcze dużo czasu żeby się nauczyć

Ja już część wyników mam erytrocyty mi poleciały w dół poniżej normy.
Na toxo dostałam jedynie jeden do badania igm i jest ok.Nie przechodziłam toxo i że wychodziły igg ujemne to mi tylko dali igm
Na krzywa czekam ciekawe ,a mocz z rana ok plamienia nadal mam ale z rana póki nie chodzę nic się do próbki nie wdało,jedynie pH mam już 7 ale to w normie jeszcze no i nabl.plaskie nieliczne ale to norma,bakteri nie ma

piszę Ci, że nie wiem dlaczego akurat w pierwszym trymestrze zleca, nie jestem lekarzem, ale mam pełne zaufanie do swojego ginekologa i robię te badania, które zaleca. Nie wiem jakie są kryteria diagnostyki toksoplazmozy i nie potrzebuje wiedzieć, mam lekarza prowadzącego 🙂 jakby coś go zaniepokoiło to na pewno na badanie by wysłał. Teoretycznie dzień po badaniu też możesz się zarazić, więc i tak przed wszystkimi chorobami nie jesteśmy w stanie się ustrzec
dokładnie każdy robi co uważa :) ja jestem w drugiej ciąży i mam to badanie przynajmniej trzy razy w ciąży :) w mojej karcie
Ciąży dla toxo przewidziane są 4 rubryki. (Badania krwi robię akurat na NFZ) :)

Na toxo dostałam jedynie jeden do badania igm i jest ok.Nie przechodziłam toxo i że wychodziły igg ujemne to mi tylko dali igm
Na krzywa czekam ciekawe ,a mocz z rana ok plamienia nadal mam ale z rana póki nie chodzę nic się do próbki nie wdało,jedynie pH mam już 7 ale to w normie jeszcze no i nabl.plaskie nieliczne ale to norma,bakteri nie ma
Krzywa 77 -112-121 dziwne że po dwóch jest większa niby ciekawe jak one z tymi probowkami mają oznaczenie 🤔

no niestety nawet 180rowne to już cukrzyca. Tez w zeszłej ciąży przekroczyłam o 1 i Pani diabetolog powiedziała, że czy ma się 180 czy 220 to Tak samo uważają, ze występuje cukrzyca ciążowa 🙈 w takim przekroczeniu o 0,2 to pewnie minuta pobrania gra duża role
Czy pobrali po 59minutach czy po
60 🙈🙈🙈

teraz z tego co mówiła Polozna to niestety z cukrzyca kładą wszędzie do szpitala tydzień przed terminem bo niby sie zalecenia zmieniły 🙈 jak ja rodziłam w 2019 to
Tego jie było i w jednym szpitalu był
Tydzień wcześniej, a w drugim tylko
Dwa dni przed terminem..
tak, toxo to cholerstwo tzn niewykryte może narobić dużego bałaganu bo jeśli wykryją na czas to dostaje się antybiotyk.. koleżanki siostra prowadziła ciąże w de i przeoczyli
Toxo w drugim semestrze jak zrobili w 3to okazało się, ze niestety zaraziła
Się i już wody płodowe były zakażone. Mała niestety nie jest w 100% sprawna…
Ja mialam badanie na toksoplazmozę na pierwszych badaniach, jakoś w 7tc, teraz w 27tc i oba negatywne tzn. ujemne. I dlatego mnie to zastanawiało czy jeszcze w 3 trymestrze będą badac

Mi tez erytrocyty spadły, ale norma jest wg. DIAGNOSTYKI 39 a ja mam 38 🤷🏼‍♀️

Do dziewczyn które podróżują :)
Jeżeli jedziecie gdzieś dalej na wycieczkę autem np. nad morze, to co jakiś czas, kiedy robicie sobie przerwy? Od jutra już 28tc zaczynam :)

reklama
Ja mialam badanie na toksoplazmozę na pierwszych badaniach, jakoś w 7tc, teraz w 27tc i oba negatywne tzn. ujemne. I dlatego mnie to zastanawiało czy jeszcze w 3 trymestrze będą badac
Mi mówili że w każdym trymestrze będę mieć robiona , w sumie miałam już 3 bo jedna sama kupiłam jak się dowiedziałam że jestem w ciąży.

Do góry