reklama
My mamy mieszkanie tuż pod dachem, mocno u nas wieje i zima temperatura w domu to 19-20stopni. Dla mnie idealnie, ale nie wiem czy małe bobki nie będą marzly stwierdzam, że nic nie wiem, ogarnia mnie małe przerażenie, ale na szczęście jeszcze dużo czasu żeby się nauczyć@Kocka Tzn. tego konkretnego nie macalam, ale ze zdjęć i opisu wygląda podobnie do mojego starego
Ja już część wyników mam erytrocyty mi poleciały w dół poniżej normy.
Na toxo dostałam jedynie jeden do badania igm i jest ok.Nie przechodziłam toxo i że wychodziły igg ujemne to mi tylko dali igm
Na krzywa czekam ciekawe ,a mocz z rana ok plamienia nadal mam ale z rana póki nie chodzę nic się do próbki nie wdało,jedynie pH mam już 7 ale to w normie jeszcze no i nabl.plaskie nieliczne ale to norma,bakteri nie ma
Na toxo dostałam jedynie jeden do badania igm i jest ok.Nie przechodziłam toxo i że wychodziły igg ujemne to mi tylko dali igm
Na krzywa czekam ciekawe ,a mocz z rana ok plamienia nadal mam ale z rana póki nie chodzę nic się do próbki nie wdało,jedynie pH mam już 7 ale to w normie jeszcze no i nabl.plaskie nieliczne ale to norma,bakteri nie ma
dokładnie każdy robi co uważa ja jestem w drugiej ciąży i mam to badanie przynajmniej trzy razy w ciąży w mojej karciepiszę Ci, że nie wiem dlaczego akurat w pierwszym trymestrze zleca, nie jestem lekarzem, ale mam pełne zaufanie do swojego ginekologa i robię te badania, które zaleca. Nie wiem jakie są kryteria diagnostyki toksoplazmozy i nie potrzebuje wiedzieć, mam lekarza prowadzącego jakby coś go zaniepokoiło to na pewno na badanie by wysłał. Teoretycznie dzień po badaniu też możesz się zarazić, więc i tak przed wszystkimi chorobami nie jesteśmy w stanie się ustrzec
Ciąży dla toxo przewidziane są 4 rubryki. (Badania krwi robię akurat na NFZ)
Krzywa 77 -112-121 dziwne że po dwóch jest większa niby ciekawe jak one z tymi probowkami mają oznaczenieJa już część wyników mam erytrocyty mi poleciały w dół poniżej normy.
Olafasola1990
Fanka BB :)
Ja mialam badanie na toksoplazmozę na pierwszych badaniach, jakoś w 7tc, teraz w 27tc i oba negatywne tzn. ujemne. I dlatego mnie to zastanawiało czy jeszcze w 3 trymestrze będą badacno niestety nawet 180rowne to już cukrzyca. Tez w zeszłej ciąży przekroczyłam o 1 i Pani diabetolog powiedziała, że czy ma się 180 czy 220 to Tak samo uważają, ze występuje cukrzyca ciążowa w takim przekroczeniu o 0,2 to pewnie minuta pobrania gra duża role
Czy pobrali po 59minutach czy po
60
teraz z tego co mówiła Polozna to niestety z cukrzyca kładą wszędzie do szpitala tydzień przed terminem bo niby sie zalecenia zmieniły jak ja rodziłam w 2019 to
Tego jie było i w jednym szpitalu był
Tydzień wcześniej, a w drugim tylko
Dwa dni przed terminem..
tak, toxo to cholerstwo tzn niewykryte może narobić dużego bałaganu bo jeśli wykryją na czas to dostaje się antybiotyk.. koleżanki siostra prowadziła ciąże w de i przeoczyli
Toxo w drugim semestrze jak zrobili w 3to okazało się, ze niestety zaraziła
Się i już wody płodowe były zakażone. Mała niestety nie jest w 100% sprawna…
Olafasola1990
Mi tez erytrocyty spadły, ale norma jest wg. DIAGNOSTYKI 39 a ja mam 38Ja już część wyników mam erytrocyty mi poleciały w dół poniżej normy.
Olafasola1990
Do dziewczyn które podróżują
Jeżeli jedziecie gdzieś dalej na wycieczkę autem np. nad morze, to co jakiś czas, kiedy robicie sobie przerwy? Od jutra już 28tc zaczynam
Jeżeli jedziecie gdzieś dalej na wycieczkę autem np. nad morze, to co jakiś czas, kiedy robicie sobie przerwy? Od jutra już 28tc zaczynam
Olafasola1990
Ja tez tak miałam i kiedy przekazałam wyniki lekarzowi to napisała, ze wszystko w porządkuKrzywa 77 -112-121 dziwne że po dwóch jest większa niby ciekawe jak one z tymi probowkami mają oznaczenie
reklama
Mi mówili że w każdym trymestrze będę mieć robiona , w sumie miałam już 3 bo jedna sama kupiłam jak się dowiedziałam że jestem w ciąży.Ja mialam badanie na toksoplazmozę na pierwszych badaniach, jakoś w 7tc, teraz w 27tc i oba negatywne tzn. ujemne. I dlatego mnie to zastanawiało czy jeszcze w 3 trymestrze będą badac