reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

A jak już o chorobach mowa, ja od małego fanka wszystkiego co ma futuro, tatara wołowego niegdyś nie miałam toksoplazmozy. Każdego najbardziej parszywego kota z ulicy przyniosłam do domu, wszystkie koty na mieście gladkaa
mam ten sam problem, wychowałam się na wsi z 20 kotami... teraz mam w domu 2 koty... i dalej nie przeszłam toksoplazmozy.. jak mi powiedzieli w pierwszej ciąży że nie miałam to myślałam że wyniki pomylili

reklama
mam ten sam problem, wychowałam się na wsi z 20 kotami... teraz mam w domu 2 koty... i dalej nie przeszłam toksoplazmozy.. jak mi powiedzieli w pierwszej ciąży że nie miałam to myślałam że wyniki pomylili
No ja miałam tak samo, z własnej głupoty powtórzyłam wtedy badanie za tydzień i wyniki był taki sam 🤦

Dziewczyny a ja Wam zadam takie pytanko, jak to jest z ospa w ciąży? Wiadomo smarować się czymś tam można ale czy ma ona jakiś wpływ na dziecko? Pytam bo u nas w regionie ostatnio ospa panuje, a niestety moja mama nie pamięta czy przechodziłam ospę w dzieciństwie chociaż już później miałam kontak z osobami chorymi na ospę i nigdy mi nic nie było więc możliwe że to już za mną ale tak pytam z czystej ciekawosci

Jeżeli chcesz szczerości i wiedzy medycznej to ospa w ciąży, szczególnie w I trymestrze jest bardzo groźna choroba i dla matki i dla płodu - może powodować jego wady, oraz śmieć

Dlatego jak planuje się ciążę warto zbadać przeciwciała na choroby zakaźnie i na to co można się po prostu zaszczepić. Pieniądze nie duże, a komfort jakby lepszy

Hejka kochane, czy lekkie plamienie żywa krwią po usg to norma czy się martwić ?
Kurcze wstałam na siku w nocy a tam na papierku trochę krwi….

Uhhhh cóż za emocje dzisiaj, mówię ja wam ❤️❤️❤️❤️❤️ starałam się czytać na bieżąco ale dzieciarnia nie dawała mi odpisać 😂

Pizza ❤️ oj zjadłabym domowa pizzę ❤️
Ale mam problem z serem bo jak się topi to jest tłusto a ja mam straszny problem z tłustymi produktami, No gania mnie na sama myśl o tłuszczu w ustach 🤮

Ale mam chleb tostowy i masło solone i będę sobie jeść grzanki jak mi będzie złe 🤩
Ja staram się dawać mało składników i sera na pizze bo uwaga, uwielbiam ciasto :D sama robię i sama siebie chwale ze jest zajebiste :D a te boczki podpieczone... mniam..
Dziewczyny a ja Wam zadam takie pytanko, jak to jest z ospa w ciąży? Wiadomo smarować się czymś tam można ale czy ma ona jakiś wpływ na dziecko? Pytam bo u nas w regionie ostatnio ospa panuje, a niestety moja mama nie pamięta czy przechodziłam ospę w dzieciństwie chociaż już później miałam kontak z osobami chorymi na ospę i nigdy mi nic nie było więc możliwe że to już za mną ale tak pytam z czystej ciekawosci
Najlepiej zrob sobie badanie ale ogólnie ospa jest groźna niestety...
Hejka kochane, czy lekkie plamienie żywa krwią po usg to norma czy się martwić ?
Kurcze wstałam na siku w nocy a tam na papierku trochę krwi….
Ja często plamiłam po badaniach ale to było w pierwszej ciąży i wtedy często się ze mnie lało. Poczekaj bo może zaraz przejdzie.
Ogólnie to jest dosyć częste.

Cześć dziewczyny.
Wczoraj długo nie zaglądałam i miałam dużo do nadrobienia. Ale udało się.

Miłego weekendu, dużo pozytywnej energii.
Staram się być dobrej myśli, ale wiadomo matka wariatka odezwała się w mojej głowie i już mam strach przed poniedziałkową wizytą u gina.
Wczorajszy miałam cudy sen, śniło mi się że już urodziła i moje maleństwo było takie śliczne,
A dziś znów miałam sen, że na USG wyszło coś nie tak i oczywiście obudziłam się przerażona.
Eh nawet głupi sen potrafi namieszać.

Ale mam nadzieję na dobry dzień, dziś wybieramy się z Gabi do moich rodziców, więc sobota minie nam bardzo szybko 😉
hej ☺️ ja właśnie też miałam długą przerwę. Sporo nowych dziewczyn tutaj jest, a ja Ciebie kojarzę z początku. 🙂 co do snow miałam/mam to samo. Dlatego musiałam sobie przerwę zrobić od czytania, bo jeden post tak mna wstrząsnął, że cała noc miałam koszmary, że i mi się to przytrafi. Takiego niepokoju to dawno nie miałam.te sny mnie paraliżowały, dopiero wizyta z usg mnie uspokoiła.
Który już jesteś tydzień ? Jak się czujesz ? :)

reklama
Do góry