reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Cześć Dziewczyny! Tyle piszecie, ze nie sposób nadążyć, jak Wy dajecie radę, ja przez mega mdłości i ciagle zmęczenie nie mam siły czytać codziennie…
Ja chyba będę jedna z pierwszych rodzących, bo termin z dzisiejszej wizyty mam na 2 października, wychodzi dzisiaj 8+5 :)
Kruszynka ma już 2cm i serce bije mocno, wszystko OK:)
Pozdrawiam Wam i pytanie czy ktoś zakłada zamknięta grupę już?
Gratulacje! Cudowności ❤️

reklama
Hej Dziewczyny. Jestesmy po wizycie. Karta ciazy założona. Mały ma ponad 2cm i rusza rączkami i nóżkami 🥰🥰🥰 dostalam skierowanie do diabetologa ze względu na wysoki cukier na czczo... ale poza tym wszystko ok. Dzis 8+6 więc znow termin porodu znow sie zmienił 🤣 chyba bede pierwsza... 1.10 🥰 ale podejrzewam że skoro u mnie bedzie cc to jeszcze we wrześniu może. Teraz czekać na prenatalne 25.03. Akurat w moje urodziny 🥰🥰
Mega uczucie jak widać jak macha Mały i do tego te pikajace serducho🥰🥰 wszystkim Wam życzę takich emocji!!!🥰🥰🥰
Gratulacje kochana, bardzo się ciesze! To na pewno niesamowite uczucie 🙈❤️

Już byłam pewna, że ogarnelam multicytowanie ale jednak nie [emoji2959] dajcie mi proszę czas, bo jest was tyle, że nie pamiętam co u której czytałam

PARACETAMOL - ja teraz jestem chora i generalnie w mega stresie. Chyba będę robiła test na covid. Boli mnie gardło jak jasna cholera. Byłam u lekarza, dostałam Tantum Verde, tabletki do ssania, które nic nie pomagają i inhalacje (w tym pulmicortem) pulmicort miałam sobie odpuścić ale dziś o 4 nie wytrzymalam i zrobiłam... Na noc wzięłam pół apapu to miałam trochę ulgi... Jakbym nie była chora, raczej bym nie brała

6+ I BIJACE serce - wielkie gratulacje :) ja tak poszlam i ledwo było widać pęcherzyk ;)

USG GDZIE DZIECKO RUSZA RACZKAMI I NÓŻKAMI - gratuluję cudownego uczucia :) jak byłam na takim w pierwszej ciąży to bardziej mnie to urzekło niz bijące serce ;)

BETA - ja na własną rękę nie chodziłam i nie chodzę. I tak bym nie była pewna czy wynik jest w normie czy nie

NIECIERPLIWOŚĆ I BETA ;) - byłam na USG w niby 6 TC i ledwo było widać pęcherzyk. Mam powtórzyć USG 09.03 więc czekam do 09.03 nie biegając na żadne bety, bo bym się tylko negatywnie nakręciła.

I tak się boje o ta ciążę. Udało się zajść, na USG brak zarodka.i teraz choroba

Hej dziewczynki ;)
Ja juz spać nie mogę, ale to zapewne dlatego, że chodzę spać o 20 😂 chociaż i tak do 20 mi ciężko wytrzymać i gdyby nie syn padałabym o 18 😁 wczoraj wieczorem to już mnie wszystko bolało- brzuch, plecy, uda jakbym normalnie miała okres.
Gratuluje wszystkim mamom po USG, obejrzałam zdjęcia i łezka w oku się pojawiła ❤️
My dzisiaj z mężem wyjeżdżamy na weekend i zostawiamy pierwszy raz syna na noc z dziadkami. Trzymajcie kciuki żeby mnie tak nie mdliło i żeby Mały nie plakał całą noc ;)

Hej dziewczynki ;)
Ja juz spać nie mogę, ale to zapewne dlatego, że chodzę spać o 20 😂 chociaż i tak do 20 mi ciężko wytrzymać i gdyby nie syn padałabym o 18 😁 wczoraj wieczorem to już mnie wszystko bolało- brzuch, plecy, uda jakbym normalnie miała okres.
Gratuluje wszystkim mamom po USG, obejrzałam zdjęcia i łezka w oku się pojawiła ❤️
My dzisiaj z mężem wyjeżdżamy na weekend i zostawiamy pierwszy raz syna na noc z dziadkami. Trzymajcie kciuki żeby mnie tak nie mdliło i żeby Mały nie plakał całą noc ;)
zazdro wyjazdu 😭 ja nie umiem odciąć pępowiny od syna.. ile Twój ma? ☺️

Dziewczyny a ja Wam zadam takie pytanko, jak to jest z ospa w ciąży? Wiadomo smarować się czymś tam można ale czy ma ona jakiś wpływ na dziecko? Pytam bo u nas w regionie ostatnio ospa panuje, a niestety moja mama nie pamięta czy przechodziłam ospę w dzieciństwie chociaż już później miałam kontak z osobami chorymi na ospę i nigdy mi nic nie było więc możliwe że to już za mną ale tak pytam z czystej ciekawosci
U Nas w grupie córki jest ospa też się stresuję

Cześć dziewczyny.
Wczoraj długo nie zaglądałam i miałam dużo do nadrobienia. Ale udało się.

Miłego weekendu, dużo pozytywnej energii.
Staram się być dobrej myśli, ale wiadomo matka wariatka odezwała się w mojej głowie i już mam strach przed poniedziałkową wizytą u gina.
Wczorajszy miałam cudy sen, śniło mi się że już urodziła i moje maleństwo było takie śliczne,
A dziś znów miałam sen, że na USG wyszło coś nie tak i oczywiście obudziłam się przerażona.
Eh nawet głupi sen potrafi namieszać.

Ale mam nadzieję na dobry dzień, dziś wybieramy się z Gabi do moich rodziców, więc sobota minie nam bardzo szybko 😉

Hej dziewczynki ;)
Ja juz spać nie mogę, ale to zapewne dlatego, że chodzę spać o 20 [emoji23] chociaż i tak do 20 mi ciężko wytrzymać i gdyby nie syn padałabym o 18 [emoji16] wczoraj wieczorem to już mnie wszystko bolało- brzuch, plecy, uda jakbym normalnie miała okres.
Gratuluje wszystkim mamom po USG, obejrzałam zdjęcia i łezka w oku się pojawiła [emoji3590]

też bym chciała taki wyjazd [emoji7] jakoś się nie mogę przełamać żeby zostawić córkę na noc u dziadków [emoji51] baw się dobrze i wypoczywaj [emoji173]

reklama
A jak już o chorobach mowa, ja od małego fanka wszystkiego co ma futuro, tatara wołowego niegdyś nie miałam toksoplazmozy. Każdego najbardziej parszywego kota z ulicy przyniosłam do domu, wszystkie koty na mieście głaskałm i nic.
Więc w każdej ciąży unikam każdego nowego kota i miałam szerokimi łukiem wszystkie na wsi 😉

Do góry