reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Hej :) Ja ostatnie 3 tygodnie to tylko strasznie się męczę... Niby wszystko ok, ale tak źle się czuję że tylko śpię całymi dniami. Ciśnienie mam tak niskie, a wczoraj to w ogóle chyba padł rekord: 83/47 . Mam już jedną córkę, 5 lat będzie miała za chwilę, ale nie pamiętam żeby wtedy z nią w ciąży tak mnie wymęczyło. Albo to prawda co mówią, że przy ciąży na to co złe szybko się po porodzie zapomina? :)
No w każdym razie czekam na koniec pierwszego trymestru, może zacznę żyć jak człowiek.
Ja dokładnie pamiętam pierwsza ciąże, była tak wykańczająca jak i ta, nigdy tego nie zapomnę :( już poród był milion razy lepszym przeżyciem, bo krótszym, a tu prawie 3 miesiące tortur. Także musiałaś się lepiej czuć w poprzedniej ciąży. Ja też leżę 24/h i wymiotuję ciągle. Ale u mnie moja gin Podejrzewa niepowsciagliwe wymioty ciężarnych, dopóki nie jestem odwodniona to wegetuje w domu, w razie jakichkolwiek złych wyników mówiła że czeka mnie szpital i kroplówka.

reklama
Mnie w pierwszej ciąży męczyło, ale się zapomina :D ja zapomniałam na tyle że teraz jestem w drugiej ciąży i mi się przypomina coraz więcej że faktycznie leżałam, marudziłam i nic nie mogłam zrobić bo rzyg. No ale zapomniałam potem :D
Ja nie zapomniałam oo co to to nie... Ale gin mówiła żeby się nie martwić, że każda ciąża inna, tiaaa... :(

Ja nie zapomniałam oo co to to nie... Ale gin mówiła żeby się nie martwić, że każda ciąża inna, tiaaa... :(
Nooo, ja nie ma chyba aż takiego hardkoru, rzygam do 3ch razy dziennie, boli mnie żołądek, mam cały czas mdłości i jestem zmęczona. A w tamtej ciąży musiało być trochę lepiej, bo pracowałam, nie na full time ale cały czas do 9go miesiąca. A tu zwolnienie od 7go tygodnia bo nie wyrabiam. Ale przyznam że też słyszałam że każda ciąża inna i miałam nadzieję że ta będzie łatwiejsza...

Dzisiaj byłam na wizycie, widziałam dokładnie, gdzie bije serduszko. Maluszek ma 2,82cm i datą porodu z usg na dzisiaj to 23.10., czyli o dwa dni później niż z OM. Dzisiaj otrzymałam kartę ciąży.
Poziomem TSH 2,47 lekarz się nie przejął, mówił, że będziemy kontrolować, a ważne, że biorę jod.
Akurat Maleństwo ruszało energicznie rączkami ❤ cudowny widok🙂🙃

Hej :) Ja ostatnie 3 tygodnie to tylko strasznie się męczę... Niby wszystko ok, ale tak źle się czuję że tylko śpię całymi dniami. Ciśnienie mam tak niskie, a wczoraj to w ogóle chyba padł rekord: 83/47 . Mam już jedną córkę, 5 lat będzie miała za chwilę, ale nie pamiętam żeby wtedy z nią w ciąży tak mnie wymęczyło. Albo to prawda co mówią, że przy ciąży na to co złe szybko się po porodzie zapomina? :)
No w każdym razie czekam na koniec pierwszego trymestru, może zacznę żyć jak człowiek.
Mnie w dwóch poprzednich nic nie męczyło, a teraz miałam mega mdłości, teraz już lepiej, ciśnienie te, mam niskie, ale nie aż tak bardzo jak Ty, a ja przy 96/65 już jestem bardzo słaba.

reklama
Do góry