reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

A i wczoraj akurat po wizycie byłam w lidlu i za dobra cenę kupiłam sobie dżinsy ciążowe, kosztowały 16 zł więc żal było nie wziąć 😀 a ja żadnych ciazowych ubrań po poprzednich ciążach nie mam więc skorzystałam, także jak coś to polecam, bo wydają się w miarę ok.

reklama
@meraja haha i jak tu zrozumieć kobietę? 😂 dorosła baba by się wydawało, matka dwójki dzieci a boi się przyznać do ciąży, no nic tylko palnąć w ten pusty czerep 😂
Ja też mam dwójkę dzieci :) Trzecie jest planowane ale niewiele osób wiedziało o Naszych planach :) Póki co rodzina jeszcze nie wie o efektach ;) Moja najstarsza ostatnio miała 7 urodziny i teściowa przy stole stwierdziła, że już teraz z górki, dzieci samodzielne, odchowane i teraz w końcu trochę odpoczniemy :))) Prawie się herbatą zakrztusiłam;)

Chodziło mi o macierzynski rzecz jasna, a nie L4 ;-) zeby sie zadeklarowac na ile czasu ten macierzynski czy pol roku czy rok i ile procent
A ok. W takim razie z automatu idziesz na macierzyński płatny 100% masz 14 dni po porodzie żeby zgłosić ze decydujesz się bezpośrednio po nim na rodzicielski i wtedy wypłacany będzie zasiłek w wysokości 80% jeśli zrobisz to później to najpierw będzie 100% a później 60%

reklama
@n1k43et u mnie słoneczko świeci ale zimno jest strasznie 😀 ja wiem ze nie ma się czym stresować ale ta nasza psychika płata nam figla i nie potrafię się nie stresować, no głupia ja 😂
@JuLa? U nas też planowane i tym bardziej siebie nie rozumiem😀 hehe ale ci teściowa trafiła, jak kula w płot 😂 u mnie tez jeszcze nikt w rodzinie nie wie, rodzinie ze strony męża pewnie w święta powiemy jak wszyscy się spotkamy i też jestem ciekawa reakcji, ale myślę że będzie podobnie jak u Ciebie że dzieci już w miarę odchowane a tu bach niespodzianka 😀 a mojej rodzinie może jakoś na dniach powiemy, zobaczę jak sytuacja się rozwinie 😀

Do góry