reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

A i wczoraj akurat po wizycie byłam w lidlu i za dobra cenę kupiłam sobie dżinsy ciążowe, kosztowały 16 zł więc żal było nie wziąć 😀 a ja żadnych ciazowych ubrań po poprzednich ciążach nie mam więc skorzystałam, także jak coś to polecam, bo wydają się w miarę ok.

reklama
@meraja haha i jak tu zrozumieć kobietę? 😂 dorosła baba by się wydawało, matka dwójki dzieci a boi się przyznać do ciąży, no nic tylko palnąć w ten pusty czerep 😂
Ja też mam dwójkę dzieci :) Trzecie jest planowane ale niewiele osób wiedziało o Naszych planach :) Póki co rodzina jeszcze nie wie o efektach ;) Moja najstarsza ostatnio miała 7 urodziny i teściowa przy stole stwierdziła, że już teraz z górki, dzieci samodzielne, odchowane i teraz w końcu trochę odpoczniemy :))) Prawie się herbatą zakrztusiłam;)

Chodziło mi o macierzynski rzecz jasna, a nie L4 ;-) zeby sie zadeklarowac na ile czasu ten macierzynski czy pol roku czy rok i ile procent
A ok. W takim razie z automatu idziesz na macierzyński płatny 100% masz 14 dni po porodzie żeby zgłosić ze decydujesz się bezpośrednio po nim na rodzicielski i wtedy wypłacany będzie zasiłek w wysokości 80% jeśli zrobisz to później to najpierw będzie 100% a później 60%

reklama
@n1k43et u mnie słoneczko świeci ale zimno jest strasznie 😀 ja wiem ze nie ma się czym stresować ale ta nasza psychika płata nam figla i nie potrafię się nie stresować, no głupia ja 😂
@JuLa? U nas też planowane i tym bardziej siebie nie rozumiem😀 hehe ale ci teściowa trafiła, jak kula w płot 😂 u mnie tez jeszcze nikt w rodzinie nie wie, rodzinie ze strony męża pewnie w święta powiemy jak wszyscy się spotkamy i też jestem ciekawa reakcji, ale myślę że będzie podobnie jak u Ciebie że dzieci już w miarę odchowane a tu bach niespodzianka 😀 a mojej rodzinie może jakoś na dniach powiemy, zobaczę jak sytuacja się rozwinie 😀

Do góry