reklama
matylkafm
Fanka BB :)
Helloł! Ja miałam wczoraj wizytę i wszystko dobrze [emoji3060][emoji3060][emoji3060]
Bobas młodszy o tydzień także test ciążowy się spisał i wykrył ciążę 10 dni po zapłodnieniu. Maluch rośnie, serduszko bije i wszystko idzie w dobrym kierunku [emoji3590] ulżyło mi na maxa!! Zaskoczyły mnie machające ręce na USG [emoji28]
W ramach niespodzianki dostałam skierowanie na prenatalne więc 500zl w kieszeni [emoji16]
Dzisiaj mnie czeka rozmowa z szefową bo muszę wychowawczy przerwać żeby przejść na L4...
A najbardziej mnie bawią komentarze koleżanek które nie chcą rodzic sn i twierdzą że to nie możliwe i na pewno mój facet nie chce mi robić przykrości [emoji1787][emoji1787]
Bobas młodszy o tydzień także test ciążowy się spisał i wykrył ciążę 10 dni po zapłodnieniu. Maluch rośnie, serduszko bije i wszystko idzie w dobrym kierunku [emoji3590] ulżyło mi na maxa!! Zaskoczyły mnie machające ręce na USG [emoji28]
W ramach niespodzianki dostałam skierowanie na prenatalne więc 500zl w kieszeni [emoji16]
Dzisiaj mnie czeka rozmowa z szefową bo muszę wychowawczy przerwać żeby przejść na L4...
U mnie to samo [emoji119]Ja rodziłam sn. Oboje po porodzie stwierdziliśmy, że jest ciaśniej już przed
A najbardziej mnie bawią komentarze koleżanek które nie chcą rodzic sn i twierdzą że to nie możliwe i na pewno mój facet nie chce mi robić przykrości [emoji1787][emoji1787]
Celia89
Musze se jedzenie zrobić... Sama ( nie ma męża w domu. Koszmar XD.
ja się smarowałam dzielnie. Ale odkąd dopadła mnie śpiączka to jest problem... Bo zasypiam o 20! Dziś smarowałam się rano , używam balsamu i do tego colagen mamDziewczyny, a smarujecie się cały czas regularnie smarowidłami antyrozstępowymi itd.? Bo mi się od jakiegoś czasu tak nie chce... zaczął mnie też denerwować ten zapach, niby bezzapachowy. Ale skóra mnie nie swędzi ani nic, to się chyba zaraz tak nic nie stanie, co nie?
Ja się pochwaliłam dobrym samopoczuciem i się skończyło , znów zmęczenie, ciągle bym spala, mdłości poranne i wieczorne do tego przyszły. W pracy jeszcze jakoś daje radę ale w domu - nic nie zrobione... miłego dnia wszystkim i powodzenia na wizytach!
PierwszaFasolka2020
Tak, teraz bede brała te 2000 j i zobaczymy. W piątek mam jeszcze jedną konsultacje z endo - ciekawe co mi powie. Wyniki świetne, ale pewnie mnie opie*doli. Ehhh... dramat z tymi lekarzami.Bier ta wit d bo po ciazy sie doigrasz. Mi jak polecialy dziasla i mialam zapalenie od czerwca do wrzesnia i latalam od dentsty do detyysty i nikt nic nie widzial to sie nauczylam brac grzecznie witaminy. W ciazy wit D nie bralam. Nikt mnie nie doedukowal ze trzeba 2 000 mj brac. Po ciazy to samo, po pol roku niefrasobliwie odstawilam wszytskie witaminy bo przeciez skonczylam kp a na uj mi truc organizm nie wiadomo jaki to ma wplyw na zdrowie XD no i sie bardzi szybko dowiedzialam. Przewlekla ostra wysypka na buzi nie wiadomoego pochodzenia albo uczulenie na maseczki albo uj wi co i bol dziasel ze bylam ze 2 razy na pantomogramie i na tk Takze polecam. Ja biore obecnie grzecznie trojeczke bo moj omegamed ma 2000 + 1000 w probiotyku na floter dowcipna.
Wynik masz idealny teraz wiec bier sobie 2000 mj jak sie teraz boisz. To wdl polskich norm takie minimum dzienne dla kobiet w ciazy, a w 2 trymestrze np zwieksz soboe do 4 tys no chyba ze zaraz bedzie sloneczko a Ty bedziesz duzo na dworku to mysle ze ta 2 styknie Zrobisz jak uwazasz.
fikusek1988
Mama Alanka:)
Hej dziewczyny . Miała któraś z Was delikatne plamienia w ciąży ? U mnie 8 tydzień i w poniedziałek z rana może nawet nie plamienia a upławy różowe . Oczywiście poszłam od razu do lekarza, zrobił usg i mówił ze wszytko ładnie , z ciąża nic się nie dzieje , szyjka zamknięta . Wczoraj było ok i dzisiaj rano znowu delikatnie . Nie widać tego na bieliźnie tylko na papierze i naprawdę jest tego mało no ale człowiek myśli . Pamietam, ze w pierwszej ciąży to miałam kilka razy plamienia w pierwszym trymestrze . No i znacznie większe . Czy może być tak, ze ma się po taki urok ? Dodam , ze nie mam skurczy . Jedynie taki dyskomfort w brzuchu na dole ale nie wiem czy to nie efekt powiększającej się macicy i mojego wrażliwego pęcherza .
Agnness
Ale to jest logiczne, że te mięśnie się wszystkie schodzą i nie zostajemy z wielką dziurą między nogamiHelloł! Ja miałam wczoraj wizytę i wszystko dobrze [emoji3060][emoji3060][emoji3060]
Dzisiaj mnie czeka rozmowa z szefową bo muszę wychowawczy przerwać żeby przejść na L4...U mnie to samo [emoji119]
Celia, jesteś niemożliwa padłam po przeczytaniu Twojego wpisu Ty to jesteś pozytywna osóbka!Niby nie skarżył się ale mi się od listopada 2019roku bzykalismysmy z 10 razy bo zawsze z moją szyjka coś Xd A teraz krwiak w ciąży. Wolę nie sciasniac bo on ma pałę King konga i zara ja będę odczuwać pochwice Xd. Pamiętam nasz pierwszy razy jak to chwycilam i mu powiedziałam że nic z tego to nie wlezie Xd no jakoś wlazł A ja byłam tak zadowolona ze spodziewamy się już 2 dziecka i jesteśmy małżeństwem hue hue
Pewnie, że byłam. Tam był taki temat, że wszystkie badania wychodziły czysto. Tomograf to mi robili 3 razy, bo "niemożliwe". Laryngolog pamiętam, że chciał mi robić jakąś próbę kaloryczną czy coś takiego, ale że to do szpitala trzeba, cuda nie widy.A u laryngologa bylas ;p? Ja mialam po zapaleniu ucha 3 dniowe zawroty i myslalam ze mam udar.
Ostatecznie ta złota kobieta o której pisałam zdiagnozowała to jako "Położeniowe zawrot głowy". A leczy się to tak: chwytasz delikwenta za czerep i skrecasz w rozne strony musisz wiedziec w ktore rzecz jasna. Delikwent wstaje i koniec zawrotow
reklama
Celia89
aaaa takie buty ja mam mozg ok, nawet 6x4 mm wiecej bo mam torbiel XD Ale nie dodaje mi zadnych super mocy. Jest bo jest. W sumie po czesci tak wyzulowalam cc bo im zaczelam machac wynikami z rezonansu i bylo "hehe a ja mam torbiel na szysynce". No i sie Ci mlodzi poloznicy i polozna zestresowaliCelia, jesteś niemożliwa padłam po przeczytaniu Twojego wpisu Ty to jesteś pozytywna osóbka!
Pewnie, że byłam. Tam był taki temat, że wszystkie badania wychodziły czysto. Tomograf to mi robili 3 razy, bo "niemożliwe". Laryngolog pamiętam, że chciał mi robić jakąś próbę kaloryczną czy coś takiego, ale że to do szpitala trzeba, cuda nie widy.
Ostatecznie ta złota kobieta o której pisałam zdiagnozowała to jako "Położeniowe zawrot głowy". A leczy się to tak: chwytasz delikwenta za czerep i skrecasz w rozne strony musisz wiedziec w ktore rzecz jasna. Delikwent wstaje i koniec zawrotow