reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Z koncentracją, a raczej z jej brakiem, to jestem Twoją bratnią duszą. W ogóle nie mogę się na niczym skupić, zapominam o podstawowych rzeczach, datach, godzinach... mamnezja się zaczyna ;)
Chciałam wczoraj dzwonić do koleżanki z pracy i zanim sobie przypomniałam, która to była Ania, to zapomniałam, co chciałam jej mówić 😅

reklama
Dzisiaj miałam minimalne brązowe plamienie, jestem w 6 tyg, więc wydaje mi sie, że to jednak to implantacyjne krwawienie🤗 one chyba mize wystapic 5-7 tydz. Dla pewności skontaktuje się z lekarzem w poniedziałek.
A plamienie implantacyjne nie jest, wiedy kiedy zagnieżdżenie, czyli 6-12 dpo? Teraz to raczej coś innego. Ja miałam delikatne plamienie po bardzo intensywnym dniu

Ja też nie robię grupy krwi. Robiłam w pierwszej ciąży w 2007 roku. Wynik mam. Ja robię tylko PTA czyli Odczyn Commbsa bo ja mam grupę AB Rh- A mój mąż ma 0 Rh+.

W środę idę na krew na te wszystkie badania. Ginekolog mówiła mi, ze skoro mam wynik grupy krwi potwierdzony z pierwszej ciąży, to nam tylko zrobić sobie przeciwciała, a grupę olać. Któraś z Was tez tak robiła / będzie robić? [emoji4]

Skoro jest w 6 tygodniu to chyba nie bardzo. Jak zapyta lekarza będzie wiedzieć 😉
Losie... ja wiedziałam, że mam mózg oblany mgłą, ale teraz przebiłam samą siebie. Chyba ubzdurałam sobie 8tc, albo nie wiem co... bo moje wyjaśnienie naprawdę wydawało mi się logiczne i wszystko mi się zgadzało... haha. Ale nie, w 6tc planowana @ jest niemożliwa raczej ;)

Tez mialam ten problem. Im w bardziej w glab poprzedniej ciazy tak koncentracja i moja ortografia lecialy :p a potem jeszcze sie zrobilam leniwa. Po ciazy dopiero po roku moj mozg zaczal wracac do siebie. Suplementowalam mg kwasy omega i dha ;D no ale zaszlam w 2 ciaze i znow mam kisiel w glowie.
To normalne.

Co do lekarza: termin om, czy byly juz ciąże, czy były poronienia, mnie o choroby nie pytaja, zawsze wychodzi w praniu, da Ci skierowania na hiv kile i mogile, pewnie bedzie pytac czy masz dowod gr krwi czy tez trzeba wyrobic, mnie sie pytal czy mam jakies preferowane suple ciazowe, cisnienie Ci sprawdzi, karte ciazy wystawi :D o zada najwazniejsze pytanie czy potrzebne teraz l4.
Nic dodać Nic ująć 🤣

Dzisiaj miałam minimalne brązowe plamienie, jestem w 6 tyg, więc wydaje mi sie, że to jednak to implantacyjne krwawienie🤗 one chyba mize wystapic 5-7 tydz. Dla pewności skontaktuje się z lekarzem w poniedziałek.
One występują od tygodnia do dwóch po zapłodnieniu chyba, najczesciej w okolicy dni, w ktore normalnie byłaby miesiaczka (?). Jednak inne plamienia też się zdarzają, jak miałas minimalne i brazowe to pewnie nic takiego, ja tez miałam i wszystko okej :)

reklama
One występują od tygodnia do dwóch po zapłodnieniu chyba, najczesciej w okolicy dni, w ktore normalnie byłaby miesiaczka (?). Jednak inne plamienia też się zdarzają, jak miałas minimalne i brazowe to pewnie nic takiego, ja tez miałam i wszystko okej :)
No właśnie sie teraz zastanawiam bo moja koleżanka miała w 6 tygodniu i miała je przez tydzien i lekarz jej powiedział po usg, że to po prostu zarodek zadomowił sie w ścianie macicy, ale jak sobie teraz o tym myślałam to chyba już za późno w 6 tygodniu... no nie wiem. Krwotok to żaden nie jest, tylko pare plamek, ból nie towarzyszy. Napisałam do ginekologa i powiedział, że mam sie nie stresować i obserwować, mniej wiecej u 90% kobiet dzieje sie tak w 1 trymestrze, jeżeli bedzie żywa krew i dużo i ewentualnie ból to mam sie bezzwłocznie zgłosić. Także bede obserwować.

Do góry