reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

A plamienie implantacyjne nie jest, wiedy kiedy zagnieżdżenie, czyli 6-12 dpo? Teraz to raczej coś innego. Ja miałam delikatne plamienie po bardzo intensywnym dniu
No właśnie jak sie tak zastanowiłam to też mi sie tak wydaję, lekarz napisał, że tak sie zdarza i mam sie nie stresować, jeżeli bedzie zywa krew i ból to od razu mam przyjechać i mnie przyjmie.

reklama
No właśnie sie teraz zastanawiam bo moja koleżanka miała w 6 tygodniu i miała je przez tydzien i lekarz jej powiedział po usg, że to po prostu zarodek zadomowił sie w ścianie macicy, ale jak sobie teraz o tym myślałam to chyba już za późno w 6 tygodniu... no nie wiem. Krwotok to żaden nie jest, tylko pare plamek, ból nie towarzyszy. Napisałam do ginekologa i powiedział, że mam sie nie stresować i obserwować, mniej wiecej u 90% kobiet dzieje sie tak w 1 trymestrze, jeżeli bedzie żywa krew i dużo i ewentualnie ból to mam sie bezzwłocznie zgłosić. Także bede obserwować.
6 tyg to zdecydowanie za pozno na plamienia od zagnieżdzenia :p Bez urazy, ale wyloze to bardziej lopatologicznie :p idąc tą logika do teraz Twoje dziecko nie bylo zagniezdzone tylko 4 tyg od zaplodnienia komorku lewitowalo sobie po calej macicy. No nie :p... Ale moga wystepowac takie plamienia nawet do 3 mc np w dniu planowanej @, albo dlatego ze macica sie szybko rozrasta, moze Ci jakies male naczynko peklo. Dopóki nie ma bolu i silnego krawienia jest ok;P Oczywiscie kazda taka sytuacje budzacą Twoje watpliwosco warto omowic z lekarzem :)

6 tyg to zdecydowanie za pozno na plamienia od zagnieżdzenia :p Bez urazy, ale wyloze to bardziej lopatologicznie :p idąc tą logika do teraz Twoje dziecko nie bylo zagniezdzone tylko 4 tyg od zaplodnienia komorku lewitowalo sobie po calej macicy. No nie :p... Ale moga wystepowac takie plamienia nawet do 3 mc np w dniu planowanej @, albo dlatego ze macica sie szybko rozrasta, moze Ci jakies male naczynko peklo. Dopóki nie ma bolu i silnego krawienia jest ok;P Oczywiscie kazda taka sytuacje budzacą Twoje watpliwosco warto omowic z lekarzem :)
No właśnie też mi sie tak wydawało, myślę że to jednorazowe, gdyby nie to, że mam biała bielizne to pewnie bym tego nawet nie zauważyła 🤷🏻‍♀️

Też mi się tak wydaje... ja miałam plamienia w terminie spodziewanej @. Ponoć to się zdarza. Może teraz jakoś by przypadała druga @ u Ciebie? Nie wiem, nie chcę strzelać.
Wydaje mi sie, że po prostu po spacerze wczorajszym organizm doznał szoku, albo jakieś naczynko mogło pęknąć, termin 2 miesiączki byłby za 3 dni, wiec moooze. Lekarz kazał sie nie stresować.

Losie... ja wiedziałam, że mam mózg oblany mgłą, ale teraz przebiłam samą siebie. Chyba ubzdurałam sobie 8tc, albo nie wiem co... bo moje wyjaśnienie naprawdę wydawało mi się logiczne i wszystko mi się zgadzało... haha. Ale nie, w 6tc planowana @ jest niemożliwa raczej ;)
W ciąży wszystko wybaczone ☺️

reklama
Do góry