reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Dziewczyny, chyba będę się pomału żegnała z Wami :( wczoraj byłam na usg, według daty ostatniej miesiączki, to 6t+4 a na usg dopiero się uwidocznił mały pęcherzyk 2.6 mm :( beta w okolicy 15000 :/ za tydzień powtórka usg i zobaczymy co dalej, ale lekarka powiedziała mi, że nie mam się nastawiać :(

reklama
Dziewczyny, ja kolejny dzień walczę, już w pracy poinformowałam, że muszę się zawinąć szybciej niż planowałam, bo po prostu nie jestem w stanie się skupić przez zawroty i ból głowy. A po odwiedzinach porcelany mam delirę jak jakiś żul, nie dam rady tak dłużej. I tu pytanie - czy powinnam doatarczyć do kadr najpierw zaświadczenie, że jestem w ciąży, a dopiero potem L4 czy od razu L4?

Dziewczyny, chyba będę się pomału żegnała z Wami :( wczoraj byłam na usg, według daty ostatniej miesiączki, to 6t+4 a na usg dopiero się uwidocznił mały pęcherzyk 2.6 mm :( beta w okolicy 15000 :/ za tydzień powtórka usg i zobaczymy co dalej, ale lekarka powiedziała mi, że nie mam się nastawiać :(
A może miałaś opóźnioną owulację? Chyba według norm beta jest okej nawte jak na 7 tydzien, wiec o co chodzi? Spadla? Nie rośnie? :(

Beta rośnie, tutaj akurat jest ok, ale według lekarki wychodzi, że wczoraj był 4t+0, czyli 2.5 tygodnia różnicy, a raczej owu nie przesunęła mi się aż o tyle dni. A w 4 tygodniu beta nie powinna wynosi 15000 sama nie wiem co mam myśleć, czas pokaże...
A może miałaś opóźnioną owulację? Chyba według norm beta jest okej nawte jak na 7 tydzien, wiec o co chodzi? Spadla? Nie rośnie? :(

Dziewczyny, ja kolejny dzień walczę, już w pracy poinformowałam, że muszę się zawinąć szybciej niż planowałam, bo po prostu nie jestem w stanie się skupić przez zawroty i ból głowy. A po odwiedzinach porcelany mam delirę jak jakiś żul, nie dam rady tak dłużej. I tu pytanie - czy powinnam doatarczyć do kadr najpierw zaświadczenie, że jestem w ciąży, a dopiero potem L4 czy od razu L4?

Z tego co się orientuje, to skoro idziesz na l4 to nie musisz chyba już zaświadczenia dostarczać. Lekarz wypisze Ci elektroniczne l4 z kodem B i już [emoji4]
Zaświadczenie chyba jest potrzebne, jakbyś oznajmiła ze jesteś w ciąży i dalej pracowała, bo wtedy nie możesz mieć nadgodzin, więcej masz przerw itd [emoji4]

Ja zaczynam się już stresować jutrzejszą wizytą. To jest straszne jak można się bać usłyszeć że serduszko już nie bije. Mam jednak nadzieję że będzie wszystko dobrze. No i mam listę stu pytań [emoji12]
To jest najgorsze uczucie. Ja już powolutku czuje tą duszę na ramieniu, a usg dopiero w poniedziałek ... 🙄

Na l4 jest kod informujący, ze jesteś w ciąży.
zaswidczenie jest potrzebne tylko jeśli chcesz pracować a masz np niebezpieczne warunki i pracodawca musiałby to dla ciebie zmienić.

Ja tam jestem z tych, którzy do końca mają nadzieję. Trzymam za Was kciuki!

reklama
Do góry