reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny, ja 18 marca mam już 2 wizytę i również nie mogę się doczekać, ciekawe ile urośnie 😁
Ale dzisiaj rejestrowałam się na badania prenatalne i mam na 1 kwietnia to będzie dopiero wyzwanie czekania cały miesiąc w stresie, kobieta zapowiedziała, że mam sobie zarezerwować do 3 godzin 😐 pierwszy raz będę miała takie badanie.
Miłego dnia 😘😘😘

Witam was przed południem ale macie produktywny dzień nie wyrabiam z czytaniem 😀 dzisiaj miałam badanie krwi w środę pierwsze usg bedzie juz wtedy 9+5 mam nadzieje że obraz będzie jasny i będę wiedziala na czym stoję. Co do płaszczy planuje urodzić pod koniec września i będzie wtedy ciepło a w październiku wejdę juz w swoj płaszcz 😃😃😃😃dobrze ze za marzenia się nie płaci

Hej Wam, mam już wyniki badań krwi, w sumie wszystko git, tylko glukoza mnie zastanawia. Ok. pół roku temu, zanim zaczęliśmy się starać o dziecię :-) robiłam szereg badań i wówczas glukoza wyszła mi na poziomie 83, teraz wyszła na poziomie 90! Jestem w szoku, bo teraz w ciąży kompletnie odpycha mnie od słodyczy, a pół roku temu sobie ich nie odmawiałam :-) dość dziwna sprawa, bo stawiałabym na to, że poziom glukozy raczej spadnie, a tu taka niespodzianka.

Witam was przed południem ale macie produktywny dzień nie wyrabiam z czytaniem 😀 dzisiaj miałam badanie krwi w środę pierwsze usg bedzie juz wtedy 9+5 mam nadzieje że obraz będzie jasny i będę wiedziala na czym stoję. Co do płaszczy planuje urodzić pod koniec września i będzie wtedy ciepło a w październiku wejdę juz w swoj płaszcz 😃😃😃😃dobrze ze za marzenia się nie płaci
Co do przejrzystości USG to gdzieś czytałam, że może pomóc... nie smarowanie się wszelkimi kremami rano :-) podobno mogą one lekko zaburzać obraz - jeśli USG jest robione przez powłoki brzuszne rzecz jasna

Też na pierwszą? :D Tzn, to moja trochę oszukana pierwsza wizyta, ale wcześniej byłam na samym początku ciąży z plamieniami i na usg nie było widać nawet pęcherzyka, więc... powiedzmy, że w środę mam swój dziewiczy rejs z usg ;) haha
To ja mam dokładnie tak samo :D byłam już na wizycie ale nie było jeszcze nic widać i kazała mi przyjść w tym tygodniu :D

Ja mam wrażenie że na poziom glukozy bardziej wpływa ile godzin się było na czczo niż co się jadło dzień wcześniej [emoji6] Mi ginekolog radził żeby w ciąży jeść późny posiłek 1.5 H przed spaniem a rano białkowo tłuszczowe śniadanie żeby glukoza i insulina nie szalała.
Hej Wam, mam już wyniki badań krwi, w sumie wszystko git, tylko glukoza mnie zastanawia. Ok. pół roku temu, zanim zaczęliśmy się starać o dziecię :-) robiłam szereg badań i wówczas glukoza wyszła mi na poziomie 83, teraz wyszła na poziomie 90! Jestem w szoku, bo teraz w ciąży kompletnie odpycha mnie od słodyczy, a pół roku temu sobie ich nie odmawiałam :-) dość dziwna sprawa, bo stawiałabym na to, że poziom glukozy raczej spadnie, a tu taka niespodzianka.

Co do przejrzystości USG to gdzieś czytałam, że może pomóc... nie smarowanie się wszelkimi kremami rano :-) podobno mogą one lekko zaburzać obraz - jeśli USG jest robione przez powłoki brzuszne rzecz jasna
Nie wiem czy to nie za wcześnie do wykonania usg przez powłoki brzuszne nie robi się tego dopochwowo ??

Jest ok. Norma jest do 92 na czczo;))

reklama
To my z dzisiaj :)) Postanowiłam też zacząć pstrykać fotki co miesiąc :)) Dziś 9 z kawałkiem :)

Załączniki

• 682B363D-6524-4CD2-B77F-721854E718A5.jpeg
    682B363D-6524-4CD2-B77F-721854E718A5.jpeg
    28,9 KB · Wyświetleń: 121
Do góry