reklama
Kachna8
Fanka BB :)
Hej dziewczyny, ja 18 marca mam już 2 wizytę i również nie mogę się doczekać, ciekawe ile urośnie
Ale dzisiaj rejestrowałam się na badania prenatalne i mam na 1 kwietnia to będzie dopiero wyzwanie czekania cały miesiąc w stresie, kobieta zapowiedziała, że mam sobie zarezerwować do 3 godzin pierwszy raz będę miała takie badanie.
Miłego dnia
Ale dzisiaj rejestrowałam się na badania prenatalne i mam na 1 kwietnia to będzie dopiero wyzwanie czekania cały miesiąc w stresie, kobieta zapowiedziała, że mam sobie zarezerwować do 3 godzin pierwszy raz będę miała takie badanie.
Miłego dnia
niunia456
Witam was przed południem ale macie produktywny dzień nie wyrabiam z czytaniem dzisiaj miałam badanie krwi w środę pierwsze usg bedzie juz wtedy 9+5 mam nadzieje że obraz będzie jasny i będę wiedziala na czym stoję. Co do płaszczy planuje urodzić pod koniec września i będzie wtedy ciepło a w październiku wejdę juz w swoj płaszcz dobrze ze za marzenia się nie płaci
Hej Wam, mam już wyniki badań krwi, w sumie wszystko git, tylko glukoza mnie zastanawia. Ok. pół roku temu, zanim zaczęliśmy się starać o dziecię :-) robiłam szereg badań i wówczas glukoza wyszła mi na poziomie 83, teraz wyszła na poziomie 90! Jestem w szoku, bo teraz w ciąży kompletnie odpycha mnie od słodyczy, a pół roku temu sobie ich nie odmawiałam :-) dość dziwna sprawa, bo stawiałabym na to, że poziom glukozy raczej spadnie, a tu taka niespodzianka.
Co do przejrzystości USG to gdzieś czytałam, że może pomóc... nie smarowanie się wszelkimi kremami rano :-) podobno mogą one lekko zaburzać obraz - jeśli USG jest robione przez powłoki brzuszne rzecz jasnaWitam was przed południem ale macie produktywny dzień nie wyrabiam z czytaniem dzisiaj miałam badanie krwi w środę pierwsze usg bedzie juz wtedy 9+5 mam nadzieje że obraz będzie jasny i będę wiedziala na czym stoję. Co do płaszczy planuje urodzić pod koniec września i będzie wtedy ciepło a w październiku wejdę juz w swoj płaszcz dobrze ze za marzenia się nie płaci
Truskawka9119
To ja mam dokładnie tak samo byłam już na wizycie ale nie było jeszcze nic widać i kazała mi przyjść w tym tygodniuTeż na pierwszą? Tzn, to moja trochę oszukana pierwsza wizyta, ale wcześniej byłam na samym początku ciąży z plamieniami i na usg nie było widać nawet pęcherzyka, więc... powiedzmy, że w środę mam swój dziewiczy rejs z usg haha
Agnieszka_1988
Ja mam wrażenie że na poziom glukozy bardziej wpływa ile godzin się było na czczo niż co się jadło dzień wcześniej [emoji6] Mi ginekolog radził żeby w ciąży jeść późny posiłek 1.5 H przed spaniem a rano białkowo tłuszczowe śniadanie żeby glukoza i insulina nie szalała.
Hej Wam, mam już wyniki badań krwi, w sumie wszystko git, tylko glukoza mnie zastanawia. Ok. pół roku temu, zanim zaczęliśmy się starać o dziecię :-) robiłam szereg badań i wówczas glukoza wyszła mi na poziomie 83, teraz wyszła na poziomie 90! Jestem w szoku, bo teraz w ciąży kompletnie odpycha mnie od słodyczy, a pół roku temu sobie ich nie odmawiałam :-) dość dziwna sprawa, bo stawiałabym na to, że poziom glukozy raczej spadnie, a tu taka niespodzianka.
niunia456
Nie wiem czy to nie za wcześnie do wykonania usg przez powłoki brzuszne nie robi się tego dopochwowo ??Co do przejrzystości USG to gdzieś czytałam, że może pomóc... nie smarowanie się wszelkimi kremami rano :-) podobno mogą one lekko zaburzać obraz - jeśli USG jest robione przez powłoki brzuszne rzecz jasna
JuLa?
Jest ok. Norma jest do 92 na czczo)Hej Wam, mam już wyniki badań krwi, w sumie wszystko git, tylko glukoza mnie zastanawia. Ok. pół roku temu, zanim zaczęliśmy się starać o dziecię :-) robiłam szereg badań i wówczas glukoza wyszła mi na poziomie 83, teraz wyszła na poziomie 90! Jestem w szoku, bo teraz w ciąży kompletnie odpycha mnie od słodyczy, a pół roku temu sobie ich nie odmawiałam :-) dość dziwna sprawa, bo stawiałabym na to, że poziom glukozy raczej spadnie, a tu taka niespodzianka.
reklama