reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2021

Wizytę mam w czwartek i nie wiem czy dzwonić żeby mnie przyjął wcześniej?
Myślę, że nie, jeśli się dobrze czujesz, nie masz plamien to raczej jest wszystko w porządku. Takie są początki, że wszystko się może zdarzyć niestety, ale nie możemy też panikować i mieć czarne myśli, wszystko będzie dobrze, do czwartku już niedaleko😉 ale gdybyś czuła się źle, to zawsze możesz poprosić o przełożenie wizyty

reklama
Hej dziewczyny,
U mnie dziś samopoczucie dużo lepsze niż wczoraj, ale apetyt mam na same mało wartościowe rzeczy. Najchętniej jadlabym same białe bułki z dżemem lub serem żółtym. 🙈😂
Dobrze, że jeszcze owoce mi wchodzą, bo byłaby masakra.
Na mięso, wędliny i ryby patrzeć nie mogę. Odrzuca mnie sam zapach 🤢.
Jeśli chodzi o brzuch to na razie na pierwszy rzut oka nic nie widać, a w środę będę zaczynać 10 tydzień. ☺️
10.03 idę na wizytę do lekarza, to będzie już druga. :)

Ja ostatnio zastanawiałam się czego potrzebuje z ciuchów na okres ciąży to z takich typowo ciążowych to legginsy. Swetry i bluzki mam raczej szersze, sukienki też w większości luźne. Przeglądałam sklepy z ciuchami ciążowymi i ceny są zabójcze a jednak tylko na krótki okres czasu. Doszłam do wniosku że wolę przeznaczyć tę kasę na dodatkowe badania czy na wyprawkę dla maleństwa 🙂
A ja kupiłam 3 pary spodni i dwie sukienki na vinted, mąż chciał jechać do jakiegoś ciążowego butiku, ale już taka jestem, że wolę zaoszczędzić na co innego.
Ale wiecie co mnie cieszy, że rodzimy pod koniec roku i nikt nie będzie dziwnie patrzył że popierdzielam z czarną gondolą 😁 bo zakochałam się w junama diamond😍

Hej Wam, mam już wyniki badań krwi, w sumie wszystko git, tylko glukoza mnie zastanawia. Ok. pół roku temu, zanim zaczęliśmy się starać o dziecię :-) robiłam szereg badań i wówczas glukoza wyszła mi na poziomie 83, teraz wyszła na poziomie 90! Jestem w szoku, bo teraz w ciąży kompletnie odpycha mnie od słodyczy, a pół roku temu sobie ich nie odmawiałam :-) dość dziwna sprawa, bo stawiałabym na to, że poziom glukozy raczej spadnie, a tu taka niespodzianka.
ja np mam glukze zawsze na poziomie 90-92, dobrze się odżywiam, mało słodyczy dużo sportu 🤯 a moja przyjaciolka słodyczy nie odmawia jest sporo odemnie cięższa i wogole nie ćwiczy a zawsze ma 74 max 80 😂😂

Dziewczyny bo my tu tak z wiekiem, a tak z ciekawości, ile miałyście jak urodziłyscie pierwsze dziecko, lub każde następne? Ja osobiście miałam 18 i 23 teraz 32 i powiem wam, że mimo młodego wieku nie żałuję, mam super synów i wspaniałego męża (tak, tak od 16 lat mam tego samego chłopa 😂)
27, 31, 35 😁 Tym razem przerwa była dłuższa, bo aktualnie mam 40, ale rocznikowo 41 😉

reklama
Do góry