reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Wow! Ale masz piękny brzuszek! Który to tydzień u Ciebie?

@niunia456 - a który masz tydzień? Wiem, że pewnie gdzieś pisałaś, ale ja tak nie ogarniam niestety :-D od 11 tyg. chyba się już robi przez powłoki? Na pewno prenatalne są już przez brzuch

reklama
Wow! Ale masz piękny brzuszek! Który to tydzień u Ciebie?

@niunia456 - a który masz tydzień? Wiem, że pewnie gdzieś pisałaś, ale ja tak nie ogarniam niestety :-D od 11 tyg. chyba się już robi przez powłoki? Na pewno prenatalne są już przez brzuch
9 z kawałkiem :)) jutro się dowiem dokładnie jak mnie wymierzą:) Ale to 3 ciąża to szybciej widać :)

Ja mam wrażenie że na poziom glukozy bardziej wpływa ile godzin się było na czczo niż co się jadło dzień wcześniej [emoji6] Mi ginekolog radził żeby w ciąży jeść późny posiłek 1.5 H przed spaniem a rano białkowo tłuszczowe śniadanie żeby glukoza i insulina nie szalała.

O, dzięki za info! Ja w sumie poszłam na czczo, bo miałam też szereg innych badań, i ostatni posiłek jadłam dość późno.

@anio0 wiem bo też tak mam jak ktos ma podobnie do mnie 😂 nie to żebym się cieszyła z czyjegoś złego samopoczucia, ale jakoś tak raźniej się wydaje jak ktoś jeszcze przechodzi to samo 😂
No u mnie dzisiaj bardzo kiepsko, ledwo siedzę w pracy... Oddycham głęboko bo mam wrażenie że zaraz pawia puszczę, chyba sobie wykrakałam to dobre samopoczucie jak ostatnio pisałam. Dziewczyny poratujcie jakimś sposobem, bo nie wiem jak wysiedzę do tej 16...
To żebyś się osamotniona nie czuła, pocieszę cię, że ja też walczę dzisiaj w pracy do 16 😅
Normalnie ostatnio staram się zdalnie pracować, ale dzisiaj mam ważne spotkanie i musiałam pojechać. Nie wiem jak dam radę bo już kiepsko się czuje, a spotkanie dopiero o 13. A jutro jeszcze mam termin z ważnym klientem i już w ogóle nie wiem jak to ogarnę 🙈 Dla mnie najgorsze jest jak nie mam dostępu do jedzenia. Bo co godzinę muszę coś małego przemielić. A przy kliencie nie wyciągnę sobie kanapki 😅😂 a te ciasteczka co zawsze dają to mi nie podejdą na pewno 🙈
Nie spodziewałam się, ze w ciąży moje życie zawodowe będzie takie skomplikowane

Cześć dziewczyny, u mnie dziś słabo od rana. Kurcze wstałam było okej, później znów plamienie to chyba znów ten mój krwiak się odezwał. 🙄 dzwoniłam do lekarza powiedział, że mam leżeć.. Tylko czy da się więcej. 🙈 i czekać w spokoju na wizytę w sobotę. Będzie to już 8+0 także mam nadzieję, że będzie piękne serduszko biło, a krwiak będzie mniejszy.

9 z kawałkiem :)) jutro się dowiem dokładnie jak mnie wymierzą:) Ale to 3 ciąża to szybciej widać :)
A to naprawdę różnica potężna! Ja jutro zaczynam 11 tydzień i u mnie ledwo co odstaje :-D niby coś tam, coś tam, ale wygląda bardziej jakbym po prostu straciła formę treningową :-) na szczęście wzdęcie brzucha mi dziś odpuściło - chociaż tyle na plus do samopoczucia, bo wszystko inne do samopoczucia mam na minus... Głowa mi dziś pęka, mdli mnie jak nie wiem, a w dodatku mam wrażenie jakbym miała gorączkę - ciepłe czoło, zimne dłonie, ale nie mam, bo sprawdzałam. Chyba idę spać :p

reklama
Hej dziewczyny 😉
Ja już po kolejnej wizycie. Wg OM 8+4, wg usg 8+6 (2tygodnie temu ciąża była 1 dzień młodsza😉). Kruszynka ma 21mm❤️

Też mam rewolucje gastryczne, raz rozwolnienie, raz zaparcia.
Co do porodu, torbę miałam spakowaną w 36 tygodniu. Urodziłam w 38 😉 Sam poród był bardzo ciężki, ale nie nastawiam się negatywnie w kwestii drugiego. Raczej liczę na miłą odmianę.

Co do piersi, też bolą mnie raz mocniej raz mniej, ale zdecydowanie się powiększyły 👅

Miłego dnia wszystkim i jak najmniej złego samopoczucia 😉

Do góry