reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Trzymamy kciuki za serduszko ✊✊✊ Dlatego chyba jednak lepiej od razu pojechac na wizyte serduszkowa. U mnie bylo widac jak bije, ale da odmiany ten krwiak. Nie wiem jak sie zachowac bo dla mnie oszczedny tryb zycia to 6 km zamiast 15stu, ok zero seksu i podnoszenia corki i mycia okien XD a sport? a basen? Dla mnie to relaks a nie wysilek fizyczny. Ja potrafie pol rony ekogroszku zrzucic do piwnicy w pol godziny XD no to juz jest wysilek. Co oznacza ten enigmatyczny zwiazek frazeologiczny "oszczedny tryb zycia" XD mam lezec? Bylam dzis na zakupach i cale kilometry sie glowilam XD czy wolno mi isc jeszcze do riservd czy to zbyt forsowne...
Dziekuje, ja byłam na wcześniejszych wizytach bo beta przyrastała bardxo malo od początku i lekarz sie bal czy ciqza jest wgl w macicy, później byłam niby juz na wizycie serduszkowej ale byl tylko pusty maly pęcherzyk 6.4mm, na kolejnej wizycie tydzien pozniej znowu czekaliśmy na serduszko a tam dopiero ciałko żółtkowe, i dopiero teraz pojawil się zarodek kolejny tydzień później, i dalej nie ma serca.

reklama
Hej dziewczynki długo się nie odzywałam.. Ale pierwsza połowa dnia okej a druga 🥴brak aptetu ścisk w żołądku.. Serduszko bije wszystko z maluszkiem w porządku. Ale ostatnio naszła mnie myśl bo 4 dni po spodziewanej miesiączce wyszła dość wysoka beta 2650 z pierwszym maluszkiem miałam 633 też 4 dni po spodzewanej miesiącze. Jak myślicie czy jak miesiączka spóźniła mi się przełomie grudnia 5 dni (miesiączka miała być 27 grudnia wystąpiła 1 stycznia) czy owulacja mogła być wcześniej dlatego beta tak wysoka?

Załączniki

• IMG_20210219_210731.jpg
    IMG_20210219_210731.jpg
    849,5 KB · Wyświetleń: 68
Hej dziewczynki długo się nie odzywałam.. Ale pierwsza połowa dnia okej a druga 🥴brak aptetu ścisk w żołądku.. Serduszko bije wszystko z maluszkiem w porządku. Ale ostatnio naszła mnie myśl bo 4 dni po spodziewanej miesiączce wyszła dość wysoka beta 2650 z pierwszym maluszkiem miałam 633 też 4 dni po spodzewanej miesiącze. Jak myślicie czy jak miesiączka spóźniła mi się przełomie grudnia 5 dni (miesiączka miała być 27 grudnia wystąpiła 1 stycznia) czy owulacja mogła być wcześniej dlatego beta tak wysoka?
Mogła być owulacja wcześniej. Z drugiej strony nie wiem, czy jak się wcześniej nie zagnieździ, to czy beta też nie zaczyna szybciej przyrastać 🤔

Dziekuje, ja byłam na wcześniejszych wizytach bo beta przyrastała bardxo malo od początku i lekarz sie bal czy ciqza jest wgl w macicy, później byłam niby juz na wizycie serduszkowej ale byl tylko pusty maly pęcherzyk 6.4mm, na kolejnej wizycie tydzien pozniej znowu czekaliśmy na serduszko a tam dopiero ciałko żółtkowe, i dopiero teraz pojawil się zarodek kolejny tydzień później, i dalej nie ma serca.
Może ciąża jest młodsza, stąd takie trochę opóźnienie? Lekarz coś mówił o takiej ewentualności?
Trzymam kciuki żeby następnym razem serduszko już było!

Dziwne, słyszałam że to bardzo obciążające badanie i nie powinno się robić częściej niż co pół roku :o

O kurde, zazdroszczę! Żeby wszystkie porody tak wyglądały to bym była spokojniejsza :D
Ja też tak słyszałam. Ale jak lekarz kazał zrobić to co mi pozostało? 😉
Aczkolwiek nie wiem czy teraz bym się zgodziła na drugie badanie w tak krótkim czasie. Chyba bym poprosiła o skierowanie do diabetologa lub sama bym znowu kontrolowała cukier.

Może ciąża jest młodsza, stąd takie trochę opóźnienie? Lekarz coś mówił o takiej ewentualności?
Trzymam kciuki żeby następnym razem serduszko już było!
Tak powiedział że ciąża może być młodsza, nie mialam monitorowanego cyklu 4 miesiace temu odstawiłam tabletki o nie wiem czy owulacja była w terminie i czy wgl byla w pierwszych miesiącach. Zaczęliśmy się starać w styczniu i od razu się udało. Byłam zaskoczona ale beta od początku przyrastała srednio o 48%, teraz już po 30% jest ogolnie bardzo niską jak na 7 tydzien 2 dni temu miałam 8 tys. Natomiast lekarz wspomnial ze te 4 dni sa decydujące. Mam lezec, czyli tak jak przez ostatnie 4 tyg i czekać na cud.

reklama
Według mnie najprawdopodobniej owu była wcześniej. Zresztą przyrost bety to indywidualna sprawa i w każdej ciąży może wyglądać trochę inaczej. Na pewno jest wszystko ok 😊

Do góry