reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Ja tak mialam z tydzien temu, wkrecilo mi sie, ze musze zjesc zrazy i juz :-D a ze to byla niedziela to szalu nie bylo, z restauracjami wlacznie. W koncu kupilam zrazy takie w sloiku, sklad mialy dobry. Wrabalam jak dzik caly sloik, a jak sobie dzisiaj przypomne smak tych pseudo zrazow to uhhh... Az mnie trzesie.
Z tym miesem to jest podobno taki motyw, ze brakuje zelaza :-) i stad zachcianki na to. Moze Twoja fasolka jeat w takiej fazie, ze to co tam sobie buduje potrzebuje duzych nakladow zelaza, wiec Ci organizm melduje, ze trza zwiekszyc dostawy :-D haha
Dzięki za informację, bo w ogóle o tym żelazie nie pomyślałam. Mi zawsze w badaniach wychodził niedobór, więc prawie napewno teraz tak jest. Zaraz pójdę w jakieś żelazo się zaopatrzyć 😅

reklama
Byłam dziś u mojego ginekologa. Wszystko gra [emoji3060] 6+0 jest zarodek i bije serduszko [emoji173] A we wtorek ten fajtłapa z luxmedu tak mnie wystraszył pustym jajem. Samopoczucie mam źle przez masę leków które biorę. Encorton tylko dobił nudności. Ale ważne że wszystko jest super.

Byłam dziś u mojego ginekologa. Wszystko gra [emoji3060] 6+0 jest zarodek i bije serduszko [emoji173] A we wtorek ten fajtłapa z luxmedu tak mnie wystraszył pustym jajem. Samopoczucie mam źle przez masę leków które biorę. Encorton tylko dobił nudności. Ale ważne że wszystko jest super.
Gratuluję! Super, że wszystko jest w porządku!

Super [emoji4][emoji3531] bardzo się cieszę! [emoji3059]

Ja dopiero idę w piątek za tydzień [emoji30][emoji30]

Ja apetyt mam, tylko że nie nie słodycze. Ser żółty i cytrusy mogłabym jeść kilogramami. 🙈😂
Ja mam identycznie! Zapijam się sokiem pomarańczowym, a czekolada otwarta od tygodnia leży i nie mogę się zebrać, żeby zjeść choćby kosteczkę... a ja zawsze miałam bzika na punkcie słodkości ;) nie wiążę tego jednak z płcią, haha :D bo z Młodą miałam szał na mięso... ;)

Jaki tutaj dzisiaj spokój. Ja dzisiaj weszłam w piąty tydzień ciąży według jednej aplikacji 4+0 według drugiej jeszcze nie 3+6. :D W obydwu om 15.01 a ptp 21.10 - 22.10 haha... I tak w sumie to tylko umowna data.
Tak, idziemy łeb w łeb :D U mnie pewnie cesarką się skończy szybciej - w ciąży z Z miałam cc w 42 tygodniu ciąży, bo wyjść gadzina nie chciała :D Wywoływali mi poród przez prawie tydzień. I nic!

reklama
Dzięki za informację, bo w ogóle o tym żelazie nie pomyślałam. Mi zawsze w badaniach wychodził niedobór, więc prawie napewno teraz tak jest. Zaraz pójdę w jakieś żelazo się zaopatrzyć 😅
Bierz, bierz! Ja miałam niedokrwistość w ciąży i Młoda też przez pół roku musiała żelazo przyjmować, bo jej się udzieliło :( Lepiej dmuchać na zimne i morfo sobie trzepnąć za wczasu ;)

Do góry