reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Kurczę a ja właśnie dlatego poszłam do lekarki żeby mi przepisała coś co ciężarne mogą używać na infekcje bo myślałam ze clotrimazol jest zakazany w ciazy 🤔przewalone te infekcje ja myśle ze mi się zaczęło od suchości pochwy bo kilka razy się zapomniałam i jak doszło do bzykanka to przy wkładaniu jakby papierem ściernym tarł i teraz piecze raz swędzi ale wygoić się nie może raz lepiej raz gorzej 🤷‍♀️
Ja kupiłam sobie teraz Probiotyk ginekologiczny dopochwowy, może to pomoże z tą infekcją. Miałam globulki dopochwowe z clotrimazolem także może teraz potrzebuje odbudowania flory. Ja najbardziej się boję że ta długa infekcja i tak naprawdę cholera wie czy grzybicza czy bakteryjną nie zaszkodziła dziecku 😔 jestem strasznie zła na swojego lekarza że tak mnie zbywa 😪

reklama
Współczuje Wam z tymi infekcjami, mam nadzieje ze niebawem będzie lepiej 😘😘 nie martwcie się o dzidzie, szyjka jest zamknięta i nie puści infekcji dalej, no i jest jeszcze czop który chroni. Kiedyś nie było ginekologów, matka natura to tak obmyślila żeby było dobrze. Nie używajcie detergentów, dużo kwasu mlekowego i żeli nawilżających 🙂

Kurczę a ja właśnie dlatego poszłam do lekarki żeby mi przepisała coś co ciężarne mogą używać na infekcje bo myślałam ze clotrimazol jest zakazany w ciazy 🤔przewalone te infekcje ja myśle ze mi się zaczęło od suchości pochwy bo kilka razy się zapomniałam i jak doszło do bzykanka to przy wkładaniu jakby papierem ściernym tarł i teraz piecze raz swędzi ale wygoić się nie może raz lepiej raz gorzej 🤷‍♀️
Ja przed stosunkiem zawsze pol tubki w siebie wcisnę 😂😂😂 super się sprawdza Femibion active, kosztuje grosze, jest bezzapachowy, bardzo naturalny

A ja się właśnie z mężem pokłóciłam o to 😔 ja uważam że coś jest nie tak bo swędzi i piecze. Mam żółte upławy, że lekarz mnie olewa bo to jest groźne dla dziecka. A mąż jest zdania że to na pewno żadna infekcja i nic mi nie będzie. I nie będzie mnie woził gdzie indziej i czekamy do czwartku na wizytę

Ja kupiłam sobie teraz Probiotyk ginekologiczny dopochwowy, może to pomoże z tą infekcją. Miałam globulki dopochwowe z clotrimazolem także może teraz potrzebuje odbudowania flory. Ja najbardziej się boję że ta długa infekcja i tak naprawdę cholera wie czy grzybicza czy bakteryjną nie zaszkodziła dziecku 😔 jestem strasznie zła na swojego lekarza że tak mnie zbywa 😪
Moja babcia kiedyś mówiła ze na infekcje pochwy pic mleka jesc jogurty i pic kefir 🤷‍♀️Właśnie mi się przypomniało i nie wiem czy to mit ale moja siostra ma często i zawsze sobie chwaliła. Fajnie ze w pl możecie iść do apteki i kupić właśnie takie probiotyki i tabletki dopochwowe bezpieczne w ciazy tutaj bez recepty w aptece stoi paracetamol i witamina C 🤦‍♀️

Współczuje Wam z tymi infekcjami, mam nadzieje ze niebawem będzie lepiej 😘😘 nie martwcie się o dzidzie, szyjka jest zamknięta i nie puści infekcji dalej, no i jest jeszcze czop który chroni. Kiedyś nie było ginekologów, matka natura to tak obmyślila żeby było dobrze. Nie używajcie detergentów, dużo kwasu mlekowego i żeli nawilżających 🙂
Tez prawda...🍀

A ja się właśnie z mężem pokłóciłam o to 😔 ja uważam że coś jest nie tak bo swędzi i piecze. Mam żółte upławy, że lekarz mnie olewa bo to jest groźne dla dziecka. A mąż jest zdania że to na pewno żadna infekcja i nic mi nie będzie. I nie będzie mnie woził gdzie indziej i czekamy do czwartku na wizytę
Dużo probiotyku, jakiś żel z kwasem mlekowym by się przydał i odstaw detergenty przynajmniej na 2 dni. Jak aplikujesz dopochwowo probiotyk, albo używasz żelu z kwasem mlekowym a potem się myjesz płynem do higieny intymnej lub mydełkiem to wszystko zabijesz - te dobre drobnoustroje także i wtedy te preparaty nie działają.

Moja babcia kiedyś mówiła ze na infekcje pochwy pic mleka jesc jogurty i pic kefir 🤷‍♀️Właśnie mi się przypomniało i nie wiem czy to mit ale moja siostra ma często i zawsze sobie chwaliła. Fajnie ze w pl możecie iść do apteki i kupić właśnie takie probiotyki i tabletki dopochwowe bezpieczne w ciazy tutaj bez recepty w aptece stoi paracetamol i witamina C 🤦‍♀️
Dokładnie, rano + wieczorem jogurt, jakiś kefirek tez nie zaszkodzi a może pomoc!!!

Ja walczę z jakąś infekcja już ponad dwa tyg 😔 to swędzi, to piecze, czasem wysikać się nie mogę. Uplawy gęste, żółte i szlag mnie trafia bo rozmowa z ginem telefoniczna i mam brać ctotrimazol dowcipnie. Ale ile to może trwać. Także mam ochotę usiąść i płakać czy nie zaszkodzi to dziecku. Także na wizytę czekam już jak na szpilkach i modlę się aby doczekać do niej. Może wtedy w końcu zobaczy co to za infekcja i odpowiednio zareaguje 😪
Miałam to samo w pierwszej bezustanne infekcje... Mi pomagał dopiero taki krem dopochwowo jednorazowo chyba gynazol o ile się nie mylę. Nic innego nie pomagało...

reklama
Do góry