reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, czy macie już imiona? Czy zastanawiacie się już? A może macie już jakieś swoje ulubione typy? Podzielcie się :) ostatnio słuchałam w radio audycji o imionach i akurat trafiłam na moment jak omawiane były imiona męskie. Najbardziej popularne obecnie to Antoni i Jan, następnie Aleksander i Jakub a na szarym końcu są imiona takie jak Ryszard, Waldemar. Za imie uniwersalne i obecne we wszystkich pokoleniach zostało uznane imie Krzysztof 😉 Niestety chyba przegapiłam cześć o dziewczynkach.

Ja myśle ze to jest odpowiedni poziom właśnie 60-70, z reszta o tym już ktoś pisał ale wg mojego ginekologa to 1 trymestr to powinna być sama natura (nawet mi nie zalecał kwasu foliowego brać) a endokrynolog mowila ze poziom 20 w ciąży jest super. Wiec ja mam lekarzy do zmiany 😄
Co za gin :o przecież to niebezpieczne nie brać nawet kwasu foliowego, wszyscy o tym trąbią żeby brać kilka miesięcy przed staraniami!
Cześć dziewczyny, czytam wątek od początku ;) jednak dopiero teraz zgłaszam się na pokładzie XD wg usg 9+4
Wow, ale wszystko widać, jestem pod wrażeniem :)
Dziewczyny, czy macie już imiona? Czy zastanawiacie się już? A może macie już jakieś swoje ulubione typy? Podzielcie się :) ostatnio słuchałam w radio audycji o imionach i akurat trafiłam na moment jak omawiane były imiona męskie. Najbardziej popularne obecnie to Antoni i Jan, następnie Aleksander i Jakub a na szarym końcu są imiona takie jak Ryszard, Waldemar. Za imie uniwersalne i obecne we wszystkich pokoleniach zostało uznane imie Krzysztof 😉 Niestety chyba przegapiłam cześć o dziewczynkach.
U nas jeśli chłopczyk, to Szymon. Jak dziewczynka to jeszcze nie wiemy, mi nic się nie podoba tak na 100% :D Lata temu powiedzieliśmy sobie że Izabella ale ja się teraz chcę z tego wycofać, a mąż próbuje mnie namówić :D

Kurczę chyba panuje jakaś klątwa 10 tygodnia. Do tej pory dobrze się czułam, miałam tylko 2 dni które przeleżałam zdychając, bo ból głowy i lekkie mdłości. Dzisiaj mam 9+0 i nie tyle, że ciągle mnie mdli, ale przy myciu zębów prawie zwymiotowałam, w sklepie maseczka sprawiła że prawie zwymiotowałam, a teraz chyba lekki głód powoduje mdłości. Idę odgrzać zupę :p

Stasiu i Zosia ❤️

U nas jak tym razem znowu będzie chłopiec to na 100% Jacek. Do dziewczynki jeszcze nie mamy wybranego. Może Alicja lub Emilia, ale zobaczymy 😉

Iga / Bartek

Hej dziewczyny, przepraszam za moją nieobecność, ale ostatnio to jest jakaś jazda bez trzymanki. Ogólnie ja sama się czuje w miarę, bo jak czytam jak dziewczyny biedne się męczą to aż mnie wszystko boli, ja tylko mam problem, że jak coś zjem to czuje straszny kamień na żołądku oraz mam straszne problemy z wypróżnianiem a co do nocnego maratonu to dzisiaj chyba 10 razy wstałam 🥴
Fajne te wasze mini człowieczki 😍 aż się nie mogę doczekać do 18 marca i zobaczę moje szczęście.
Zawsze powtarzam, że u kogoś szybciej przebiega ciąża i dzieci rosną a u mnie wszystko tak po woli się wlecze, że jak ja wytrwam do października to nie wiem 🙄🤷‍♀️🙈
Pozdrawiam Was serdecznie 😘❤❤
Ja też mam termin pierwszego USG na 18 marca 😁

My nie możemy dojść do porozumienia, dobrze że jeszcze tyle czasu. Dla dziewczyn mam milion pomysłów, ale dla chłopaka nie. Jak w końcu zdecudujemy to dam znać :)

Dziewczyny, a macie sprawdzone np. z poprzednich ciąż lub od koleżanek jakież mazidła cyckowo brzuszne?

reklama
Do góry