reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Hej dziewczyny, u nas dzisiaj ponura pogoda, ja znowu z niskim ciśnieniem, słabo się czuje.
Ale dzisiaj już 8+4 i wszystkie staniki C są już za małe, cyce mi się tak wylewały że szok mam D a jeszcze się uśmiałam bo pani w sklepie daje mi z pushupem, to jej mówię, że poco udawać że mam coś czego nie mam, niech Pani da Do bez pushup i co? I mam idealne, aż się boję co to będzie na koniec, w brzuchu jeszcze nic nie przybywa, ale co mi się w ciąży podoba to to, że że spodni w rozmiarze M ciążowe muszę mieć S bo emki za duże🤣 no i apka mi humor poprawiła, bo mi mówi, że mną niedowagę 🤷‍♀️😂 a na końcówce pewnie będzie pisać, że mam się w końcu rozpakować bo mi dupa pęknie 😁

Załączniki

• Screenshot_2021-03-12-09-12-27-885_com.asystentciazy.jpg
    Screenshot_2021-03-12-09-12-27-885_com.asystentciazy.jpg
    123,3 KB · Wyświetleń: 59
reklama
Ja właśnie zaczełam 9 tydzień i do dzisiaj miałam trrroszkę cycki bardziej napompowane i zmęczenie, rano wstaje zombie + kwawa = jakoś żyje, od 17stej - energię = zombie. Oprócz tego w sumie nic mi nie jest i... oczywiście dzisiaj od rana panika bo przy kontroli cycków pocieszycielskich, że jednak w tej ciąży dalej jestem okazuje się, że spadły. Boże kto to nazywa/nazywał stanem 'błogosławionym'!? Są objawy źle, nie ma - jeszcze gorzej. :( Deprecha dzisiaj mega :(. Mam nadzieję, że to nie zwiastuje niczego złego. Pocieszcie mnie! :(
Raczej Cię nie pocieszę, bo mam tak samo. Mdłości od czasu do czasu - źle. Piersi jakoś nie bolą jak wcześniej - źle. Co chwilę dotykam i sprawdzam, czy może jednak bolą, a później nie wiem czy bolą same z siebie, czy od tego uciskania mojego 😂

Cześć dziewczyny, wczoraj u mnie spadł śnieg a dzisiaj pada deszcz i to wszystko płynie i ogólnie jest szaro buro i ponuro 😞 a z milszych wiadomości to mój synek dzisiaj ma urodziny, 5 już, kiedy to zleciało? 😀
@MirkaSz dobrze ze dyrektorka tak zareagowała i masz spokój 😀 obym ja też po rozmowie z szefowa była w takim nastroju jak ty 😉
@Popielasia ja wczoraj zaczęłam 9 tydzień i tez piersi mnie przestały boleć już jakiś czas temu, czasami któregoś dnia dadzą o sobie znać a tak to juz mam z tym spokoj, a w środę byłam na wizycie i wszystko jest ok, także głowa do góry 😀

A ja Wam zazdroszczę tego, że piersi nie bolą, bo to nie jest wyznacznik zdrowej ciąży, bo w poprzedniej na początku mnie tylko bolały i dopiero na koniec, a teraz bolą mnie cały czas i w nocy się budzę bo jak się obrócę i przygniote cyca to masakra 🙆

Wiem, że poruszalyscie temat Wit D3, ale nie pamiętam dokładnie co pisalyscie o przyjmowaniu, mój wynik to 25, więc za mały, biorę w pregna start 2000j.m i dołożę d-vitum 2000j.m czy to wystarczy aby ta witamina się podniosła, czy jeszcze więcej na dzień przyjmować?

Noooo ... moja też mi śmierdziuli okrutnie [emoji37] Zobacz załącznik 1247503
Jaka słodzinka! Uwielbiam piechaski ❤️❤️ Jak zaczynaliśmy się starać o dziecko i nie wiadomo było ile to nam zajmie (wokół nas są niestety same pary, które się starają już latami / miesiącami i nic :-( ) to powiedziałam mężowi, że jak nam się w ciągu dwóch lat nie uda to bierzemy ze 3 psiaki ze schroniska! 🙃 Jak dzieci podrosną to i tak pewnie weźmiemy pieska. Ja w zeszłym roku niestety pochowałam mojego wieloletniego (17 lat) przyjaciela 😢 nie byłam gotowa żeby tak od razu mieć innego piesia
U mnie od jutra 11tc a nie mam kompletnie żadnych objawów, a dopiero 25.03 mam prenatalne, a wizyta u mojej doktorki 27.03. Poza tym, że brzuszek mam leciutko powiększony to nie mam żadnych objawów jakbym wcale nie była w ciąży...
Oj, to tylko się cieszyć! 😉 jak badania i USG wychodza ok to nic tylko sie cieszyc

reklama
Do góry