reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

reklama
A w sumie czemu mierzycie ten progesteron? Bylo cos nie tak? Bo mi nikt nic nie mowil zeby to badac
Ja ze względu na problemy hormonalne zrobiłam w razie „w” no, a teraz miałam te mini plamienia (chocaz w sumie moze to bardziej śluzowate) w kazdym badz razie, lekarz kazał chyba dla potwierdzenia, że to juz taka moja uroda i no, te słabe naczynka 🤷🏻‍♀️

Plamienia miałam ale dostałam luteinę i się skończyły 👍👍tylko mnie stresują te badania 😅😅 zrobię tylko te na które dostałam skierowanie od gina 😉
Nie ma co robić bez kontroli lekarskiej bo człowiek się nie zna i potem się stresuje. A jeszcze zanim trafi z wynikiem do lekarza to Google starszy śmiercią w meczarniach Xd

159503428_4315085191876014_818781838549273376_o.jpg

No idealnie o mnie, tez tak macie? :)

Nie wiem dlaczego ale na internetowym koncie pacjenta mam widok recept od lekarzy prywatnych i z luxmedu ale już zwolnienia lekarskie od nich mi nie wyskakują (tylko od lekarza POZ i w ramach NFZ). Może wystawił a Ty nie widzisz? Możesz w pracy popytać ? Ja tak robiłam bo też mnie to stresowalo. I mój gin mówi że może wystawiać L4 na 3 dni w przód i tył.
Mój mówi że tylko dzień w przód :/ ale myślę że by odpisał na smsa jakby wystawił L4. I nie wiem jak działa ten system, ale chyba by nie mógł mi ten drugi gin wystawić zwolnienia jak jedno już bym miała, ale może za dużo oczekuje od państwowych systemów :D
Co za palant! Po prostu niewiarygodne, jacy ludzie są niesłowni.
A odnośnie tego wystawiania że tak powiem na zakładkę. Miałam w tym tygodniu taką sytuacje. L4 miałam do 10, a 8 byłam u gina. Powiedział, ze czasami kiedys system nie przepuszczał tak zwolnienia ale spróbuje. No i wklepał żeby było od 11 i się udało. A kilka dni wcześniej prof. która prowadzi moje leczenie tez mówiła, że się nie da. Także nie wiem czy to wynika z ich niewiedzy czy niechęci....
Ciekawe, wychodzi że chyba faktycznie nie wiedzą, albo jest jakiś błąd który to przepuszcza :p
Hej,
Gratulacje dla tych, które już widziały swoje małe fasolki[emoji846] ja dopiero w poniedziałek..

Powiedzcie, czy Was też pobolewa podbrzusze? Mnie tak męczy taki specyficzny ból, troche jak przed okresem, nie ostry ból ale cały czas tam coś ciagnie,gniecie.. może to oznaka że się rozciąga [emoji849] ale nic nie pisalyscie chyba,że Was brzuch boli, ja jakoś też nie bardzo pamiętam czy w poprzedniej ciąży tak było.
Mnie czasem boli jak na okres, ostatnio dość mocno bolał i mówiłam "maluszku trzymaj się tam!", ale na USG wszystko ok, widać tak musi być :)
Dziewczyny, dzisiaj dzwonili do mnie z laboratorium, że ten wynik 20 progesteronu to nie był mój, ze zaszla pomyłka, że mój wynik to 77 prawie 78...... czy to nie jest sporo za dużo? Norma w 1 trymestrze to chyba max 45...
Ja miałam chyba 83 na początku ciąży i okazało się że były dwa pęcherzyki, ale jeden się nie rozwijał i się wchłonął. Potem progesteron spadł do ok 40.
A w sumie czemu mierzycie ten progesteron? Bylo cos nie tak? Bo mi nikt nic nie mowil zeby to badac
Ja się trochę bałam że będę mieć za niski a to sprzyja poronieniom, plus zawsze w 19-25dc brałam luteinę dwa razy dziennie. Na forum dla staraczek dowiedziałam się, że dziewczyny biorące progesteron mają go nie odstawiać dopóki nie będą wiedzieć czy jest ciąża, dopiero jak przyjdzie okres to mogły odstawiać. I pomyślałam sobie że tak ja tak odstawiłam to może coś złego się stać, więc wolałam sprawdzić :p

reklama
Do góry