reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Dziewczyny. Ja nadal mam mega mdlosci. Czuje że wszystko stoi mi w gardle. Do tego rycze od rana...
Totalnie inna ciąża niż pierwsza...
Ja wymiotuję i ryczę na zmianę już od miesiąca, także łączę się w bólu. A dziś to już w ogóle armagedon... Mniej więcej 10+3 u mnie. U mnie taka sama ciąża jak pierwsza, pierwsza była tragiczna, poród był milon razy lepszy, już wolę rodzic niż rzygać tyle miesięcy :(

reklama
L4 dłuższe niż 30 dni wydłuża cza stażu o ten czas zwolnienia, ale przerwa nie może być dłuższa niż 18 m-cy (wtedy przepada). Jak nie będą się denerwować w szkole to możesz brać zwolnienie na 29 dni, wracać na jeden dzień i znowu na zwolnienie.. ale mnie by chyba zabili za takie coś.
HAhaha mnie chyba też by zabili. Ok to będę kombinować, póki co idę na onlajn z 7 latkami hihi :) . Dzięki wielkie! :)

Laski,
Już chyba nigdy nie pochwale swojego samopoczucia, bo za każdym razem jak to zrobię to zaczyna się jazda.
Dopadł mnie taki bił głowy i pragnienie, że czuje się jak po jakiejś ciężkiej bibie. Chyba spróbuję iść spać, bo zaczyna mi wszystko wirować przed oczami. 😵

Byłam u lekarza dzisiaj w sprawie tych mikro plamień, lepiej zrobić wszystko niż siedzieć bezczynnie i sie zamartwiać, jak to mój Mąz powatarza i wszystko jest swietnie, ale mam słabe naczynka, bo dwa mi pękły na szyjce stąd te mini plamki, dostałam luteinę i mam brać witaminę C! Dziecko urosło do prawie 1cm i jest super! :) kamień z serca.
Aa i dopiszę, że powiedział „progesteronu nigdy za wiele” :)

@Talala6 mnie czasami boli, taki dziwny ból ale to jak wlasnie długo w pracy siedzę, albo jak taki intensywny dzień mam to wtedy go czuje ale nie jest to jakiś bardzo mocny ból, tylko taki bardziej dyskomfort.
@anio0 a wracasz jeszcze do pracy czy już cały czas na l4 będziesz? Pewnie pisałaś, ale nie pamiętam.
@JuLa? U mnie też jakieś ostatnie pary tych spodni były a tak to pustki.
@matylkafm nie pociesze cię[emoji23]córcia w lipcu 7 lat będzie miała a syn jutro 5 , to tak jak pisałam córa tak do 6 lat to mnie wolała a syn dalej, czasmi zdarzają się noce bez pobudek ale to niestety rzadko, taki egzemplarze mi się trafiły [emoji23]
Łoooo matko!!!! [emoji85][emoji85] To na prawdę nie pocieszyłas [emoji85]

A i wczoraj akurat po wizycie byłam w lidlu i za dobra cenę kupiłam sobie dżinsy ciążowe, kosztowały 16 zł więc żal było nie wziąć 😀 a ja żadnych ciazowych ubrań po poprzednich ciążach nie mam więc skorzystałam, także jak coś to polecam, bo wydają się w miarę ok.
też je sobie kupilam. przecena z 50zł na 29zł a przy kasie 16 zł :)

Hej ja tez po wizycie 😃
Bobas ma 3,93 cm 10+6 dziś
Za 1,5 tyg badania prenatalne,mam nadzieje ze wszystko będzie w jak najlepszym porządku 💕
18824493-D75E-4D7F-B0D0-D56FDE15D74F.jpeg

reklama
Do góry