reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Dziewczyny. Ja nadal mam mega mdlosci. Czuje że wszystko stoi mi w gardle. Do tego rycze od rana...
Totalnie inna ciąża niż pierwsza...
Ja wymiotuję i ryczę na zmianę już od miesiąca, także łączę się w bólu. A dziś to już w ogóle armagedon... Mniej więcej 10+3 u mnie. U mnie taka sama ciąża jak pierwsza, pierwsza była tragiczna, poród był milon razy lepszy, już wolę rodzic niż rzygać tyle miesięcy :(

reklama
L4 dłuższe niż 30 dni wydłuża cza stażu o ten czas zwolnienia, ale przerwa nie może być dłuższa niż 18 m-cy (wtedy przepada). Jak nie będą się denerwować w szkole to możesz brać zwolnienie na 29 dni, wracać na jeden dzień i znowu na zwolnienie.. ale mnie by chyba zabili za takie coś.
HAhaha mnie chyba też by zabili. Ok to będę kombinować, póki co idę na onlajn z 7 latkami hihi :) . Dzięki wielkie! :)

Laski,
Już chyba nigdy nie pochwale swojego samopoczucia, bo za każdym razem jak to zrobię to zaczyna się jazda.
Dopadł mnie taki bił głowy i pragnienie, że czuje się jak po jakiejś ciężkiej bibie. Chyba spróbuję iść spać, bo zaczyna mi wszystko wirować przed oczami. 😵

Byłam u lekarza dzisiaj w sprawie tych mikro plamień, lepiej zrobić wszystko niż siedzieć bezczynnie i sie zamartwiać, jak to mój Mąz powatarza i wszystko jest swietnie, ale mam słabe naczynka, bo dwa mi pękły na szyjce stąd te mini plamki, dostałam luteinę i mam brać witaminę C! Dziecko urosło do prawie 1cm i jest super! :) kamień z serca.
Aa i dopiszę, że powiedział „progesteronu nigdy za wiele” :)

@Talala6 mnie czasami boli, taki dziwny ból ale to jak wlasnie długo w pracy siedzę, albo jak taki intensywny dzień mam to wtedy go czuje ale nie jest to jakiś bardzo mocny ból, tylko taki bardziej dyskomfort.
@anio0 a wracasz jeszcze do pracy czy już cały czas na l4 będziesz? Pewnie pisałaś, ale nie pamiętam.
@JuLa? U mnie też jakieś ostatnie pary tych spodni były a tak to pustki.
@matylkafm nie pociesze cię[emoji23]córcia w lipcu 7 lat będzie miała a syn jutro 5 , to tak jak pisałam córa tak do 6 lat to mnie wolała a syn dalej, czasmi zdarzają się noce bez pobudek ale to niestety rzadko, taki egzemplarze mi się trafiły [emoji23]
Łoooo matko!!!! [emoji85][emoji85] To na prawdę nie pocieszyłas [emoji85]

A i wczoraj akurat po wizycie byłam w lidlu i za dobra cenę kupiłam sobie dżinsy ciążowe, kosztowały 16 zł więc żal było nie wziąć 😀 a ja żadnych ciazowych ubrań po poprzednich ciążach nie mam więc skorzystałam, także jak coś to polecam, bo wydają się w miarę ok.
też je sobie kupilam. przecena z 50zł na 29zł a przy kasie 16 zł :)

Hej ja tez po wizycie 😃
Bobas ma 3,93 cm 10+6 dziś
Za 1,5 tyg badania prenatalne,mam nadzieje ze wszystko będzie w jak najlepszym porządku 💕
18824493-D75E-4D7F-B0D0-D56FDE15D74F.jpeg

reklama
Do góry