reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Hej ja też z uk[emoji4] idziesz prywatnie na wizytę czy GB Cie skierowało? Ja byłam w czwartek prywatnie w polskiej przychodni [emoji106] ciąża potwierdzona [emoji3590]też jestem po jednej biochemicznej w 2018.

Nie, idę prywatnie do windowtothewomb. [emoji3526]

reklama
Nie może być plamienie implantacyjne bo test robiłam 2 dni temu i wyszly dwie kreski, czyli do implantacji doszło kilka dni temu.
Nic mi nie powstało jak tylko czekać, czy okres się rozkręcić, czy to jednorazowe.
Dawaj nam znać koniecznie!

A jak wygląda to krwawienie? Który masz dzień cyklu i jakie masz zazwyczaj cykle ?
Żywa krew. Dzisiaj 26 dzień cyklu. Ostatni miał 23 dni. Dwa dni temu robiłam test i wyszła blada kreska.
20210206_170318.jpeg

Nutka, trzymam kciuki żeby było dobrze [emoji106]

Ja mam praktycznie wszystko po pierwszym dziecku [emoji4] Jeśli szczęśliwie dotrwamy do końca, to jedyne co kupimy to pewnie jakieś składane łóżeczko, bo drewniane wydaliśmy znajomym [emoji4] Oczywiście pozwolę sobie kupić trochę ciuszków, bo to sama przyjemność [emoji28][emoji85]

Muszę jeszcze wytrzymać tydzień jakoś [emoji41] oby tylko było wszystko dobrze [emoji1695][emoji1317]
Ja się umówiłam na wizytę 3 marca dopiero... :O i weź tu człowieku wytrzymaj. A idę prywatnie, oczywiście, bo na NFZ USG przysługuje tylko 3 razy przez cały okres ciąży, w dodatku jego jakość pozostawia wiele do życzenia. Pamiętam jak poszłam na prenatalne (i to chyba te drugie już były) i do mojego gina prywatnie i na NFZ, przy czym to państwowe badanie było pierwsze. Zapytałam nieśmiało czy już jakąś płeć lekarz już podejrzewa, a ten skomentował, że państwowy sprzęt pozwala mu stwierdzić czy dziecko żyje i się rozwija, o reszcie mowy nie ma...

reklama
Ja się umówiłam na wizytę 3 marca dopiero... :O i weź tu człowieku wytrzymaj. A idę prywatnie, oczywiście, bo na NFZ USG przysługuje tylko 3 razy przez cały okres ciąży, w dodatku jego jakość pozostawia wiele do życzenia. Pamiętam jak poszłam na prenatalne (i to chyba te drugie już były) i do mojego gina prywatnie i na NFZ, przy czym to państwowe badanie było pierwsze. Zapytałam nieśmiało czy już jakąś płeć lekarz już podejrzewa, a ten skomentował, że państwowy sprzęt pozwala mu stwierdzić czy dziecko żyje i się rozwija, o reszcie mowy nie ma...

Jeśli cię to pocieszy to u nas są tylko 2 standardowo [emoji28][emoji41]

Planuje iść prywatnie z 3 razy do tego [emoji23]

Do góry