reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

A ja przeczucia nie mam. Bardziej skłaniam się myślami w stronę chłopca, tylko dlatego że marzę o corci i boję się że wkrece sobie, że to dziewczynka a później jak okaże się na usg chłopak to będzie zonk. Dwa miesiące temu śnił mi się piękny synuś o imieniu Artur, więc może sen proroczy [emoji39]

Powiem wam, że mam takie nerwy, że najchętniej bym komuś przywalila[emoji36] głowa mi pęka i to chyba dlatego.

reklama
U mnie beta przy poronionej ciąży słabo przyrastała i był to wyznacznik jednak że niewłaściwie się rozwija. I rozwijała się jeszcze 3 tygodnie przy słabych przyrostach zanim zarodek obumarł i serduszko się zatrzymało. Teraz przyrost sprawdziłam i czuje się spokojniejsza że jest bardzo dobry.

Czy wiem że można mieć super przyrost i stracić ciążę? Tak. Czy wiem że można mieć słaby przyrost który nie rokuje i urodzić zdrowe dziecko ? Tak. Ale jednak w 90 % statystycznie jest to wskazówka jak ciąża się rozwija.

Niech każda postępuje tak jak uważa [emoji854] I idzie do lekarza wtedy kiedy czuje że chce iść. Nieraz wczesna wizyta uratowała niejedną kobietę przed powikłaną ciążą pozamaciczną więc to też jest spoko.

Dzielmy się wiedzą i doświadczeniami. Wspieramy się. Ale nie narzucajmy innym swoich przekonań. Niech to będzie fajna przestrzeń ten nasz wątek [emoji12
Nic nie narzucam, to najgorsze co może być. Napisałam to, bo są tu też osoby które nie do końca wiedza o co chodzi z tym badaniem.

A ja przeczucia nie mam. Bardziej skłaniam się myślami w stronę chłopca, tylko dlatego że marzę o corci i boję się że wkrece sobie, że to dziewczynka a później jak okaże się na usg chłopak to będzie zonk. Dwa miesiące temu śnił mi się piękny synuś o imieniu Artur, więc może sen proroczy [emoji39]

Powiem wam, że mam takie nerwy, że najchętniej bym komuś przywalila[emoji36] głowa mi pęka i to chyba dlatego.
Żadne sny prorocze! :D Miesiąc temu śniły mi się bliźniaki... Hahaha.

reklama
Dziewczyny mam pytanie stosujecie jakaś dietę w ciąży czy pozwalacie sobie na wszystko ? ( nie mam tutaj na myśli spożywania rzeczy zabronionych typu surowe mięso itp ) bardzo boję się doprowadzenia do stanu sprzed 1 ciąży gdy waga pokazała 107kg a startowałam z waga niecałe 60 . Jadłam chyba za 5 tyle słodyczy nie zjadłam chyba przez całe swoje życie co w ciaży

Ja to generalnie raczej zdrowo się odżywiam i dużo uprawiam sportu, pracuje też w sporcie więc jest to powiązane i mam ogromną nadzieję nie przytyć dużo 🙈 liczę że będę jak moja mama która w obu ciążach przytula 6-7 kg :p ja swoją ochotę na słodycze umiem powstrzymać więc mam nadzieję że to się nie zmieni 😂

Do góry