reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

A ja przeczucia nie mam. Bardziej skłaniam się myślami w stronę chłopca, tylko dlatego że marzę o corci i boję się że wkrece sobie, że to dziewczynka a później jak okaże się na usg chłopak to będzie zonk. Dwa miesiące temu śnił mi się piękny synuś o imieniu Artur, więc może sen proroczy [emoji39]

Powiem wam, że mam takie nerwy, że najchętniej bym komuś przywalila[emoji36] głowa mi pęka i to chyba dlatego.

reklama
U mnie beta przy poronionej ciąży słabo przyrastała i był to wyznacznik jednak że niewłaściwie się rozwija. I rozwijała się jeszcze 3 tygodnie przy słabych przyrostach zanim zarodek obumarł i serduszko się zatrzymało. Teraz przyrost sprawdziłam i czuje się spokojniejsza że jest bardzo dobry.

Czy wiem że można mieć super przyrost i stracić ciążę? Tak. Czy wiem że można mieć słaby przyrost który nie rokuje i urodzić zdrowe dziecko ? Tak. Ale jednak w 90 % statystycznie jest to wskazówka jak ciąża się rozwija.

Niech każda postępuje tak jak uważa [emoji854] I idzie do lekarza wtedy kiedy czuje że chce iść. Nieraz wczesna wizyta uratowała niejedną kobietę przed powikłaną ciążą pozamaciczną więc to też jest spoko.

Dzielmy się wiedzą i doświadczeniami. Wspieramy się. Ale nie narzucajmy innym swoich przekonań. Niech to będzie fajna przestrzeń ten nasz wątek [emoji12
Nic nie narzucam, to najgorsze co może być. Napisałam to, bo są tu też osoby które nie do końca wiedza o co chodzi z tym badaniem.

A ja przeczucia nie mam. Bardziej skłaniam się myślami w stronę chłopca, tylko dlatego że marzę o corci i boję się że wkrece sobie, że to dziewczynka a później jak okaże się na usg chłopak to będzie zonk. Dwa miesiące temu śnił mi się piękny synuś o imieniu Artur, więc może sen proroczy [emoji39]

Powiem wam, że mam takie nerwy, że najchętniej bym komuś przywalila[emoji36] głowa mi pęka i to chyba dlatego.
Żadne sny prorocze! :D Miesiąc temu śniły mi się bliźniaki... Hahaha.

reklama
Dziewczyny mam pytanie stosujecie jakaś dietę w ciąży czy pozwalacie sobie na wszystko ? ( nie mam tutaj na myśli spożywania rzeczy zabronionych typu surowe mięso itp ) bardzo boję się doprowadzenia do stanu sprzed 1 ciąży gdy waga pokazała 107kg a startowałam z waga niecałe 60 . Jadłam chyba za 5 tyle słodyczy nie zjadłam chyba przez całe swoje życie co w ciaży

Ja to generalnie raczej zdrowo się odżywiam i dużo uprawiam sportu, pracuje też w sporcie więc jest to powiązane i mam ogromną nadzieję nie przytyć dużo 🙈 liczę że będę jak moja mama która w obu ciążach przytula 6-7 kg :p ja swoją ochotę na słodycze umiem powstrzymać więc mam nadzieję że to się nie zmieni 😂

Do góry