reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Wasze dzieci od samego początku lubialy książki?
Mój bardzo lubi Ale oglądać czytać tylko niektóre... zastanawiam się kiedy uda nam się przeczytać bajkę przed snem ;)

Moj syn lubi oglądać, ale nie zawsze pozwala mi czytac [emoji28] dlatego mamy umowę, ze mama czyta, a on ogląda książeczkę jaka chce [emoji28] nawet jak idzie do łóżka to niesie dwie książeczki [emoji85] U nas króluje Kicia Kocia, i te z Kicia kocią i Nunusiem tez [emoji28] Nocnik przyswoił błyskawicznie między innymi dzięki jednej z tych książeczek. Teraz lubi wybrać sobie książkę i opowiada sam do siebie, co robi bohater, używając słów faktycznych które zna, albo tworząc jakieś swoje opowieści [emoji28]

Mamy wszystkie książki z Puciem i ten zdecydowanie nie przypadł mu do gustu, nawet oglądać ich nie chce [emoji85][emoji85]

reklama
Wasze dzieci od samego początku lubialy książki?
Mój bardzo lubi Ale oglądać czytać tylko niektóre... zastanawiam się kiedy uda nam się przeczytać bajkę przed snem ;)
Ja czytałam Młodej od samego początku. Nie miała wyjścia ;) haha. Wychowuje się na książkach. Słucha z zaciekawieniem, dopytuje o to co ją zaciekawi, później przemieli całą historię i mi opowiada :)
Myślę, że duży wpływ na to ma także fakt, że u nas w domu tv jest włączone sporadycznie i Zośka potrafi sobie znaleźć inne aktywności, które ją zajmą :)

Ja czytałam Młodej od samego początku. Nie miała wyjścia ;) haha. Wychowuje się na książkach. Słucha z zaciekawieniem, dopytuje o to co ją zaciekawi, później przemieli całą historię i mi opowiada :)
Myślę, że duży wpływ na to ma także fakt, że u nas w domu tv jest włączone sporadycznie i Zośka potrafi sobie znaleźć inne aktywności, które ją zajmą :)
U nas pokój strych pęka w szwach od książek moja była fanka kotka cukierka ale w wieku 7 lat czyta tylko książki o zjawiskach atmosferycznych oraz różne encyklopedie kataklizmy i żywioły i wiedzę o świecie od jakiegoś roku jesteśmy na ebookach ale to już 11 letnia panna 😀

U nas pokój strych pęka w szwach od książek moja była fanka kotka cukierka ale w wieku 7 lat czyta tylko książki o zjawiskach atmosferycznych oraz różne encyklopedie kataklizmy i żywioły i wiedzę o świecie od jakiegoś roku jesteśmy na ebookach ale to już 11 letnia panna 😀
Super! Ja się zawsze napatrzę na dzieciaki, które siedzą obok siebie, każdy z głową w telefonie... i w ogóle ze sobą nie rozmawiają. Później się wszyscy dziwią, że tyle problemów psychicznych wśród młodzieży się aktualnie rozpoznaje.

Jestem przeczulona na tym punkcie ;) sorry :D

Super! Ja się zawsze napatrzę na dzieciaki, które siedzą obok siebie, każdy z głową w telefonie... i w ogóle ze sobą nie rozmawiają. Później się wszyscy dziwią, że tyle problemów psychicznych wśród młodzieży się aktualnie rozpoznaje.

Jestem przeczulona na tym punkcie ;) sorry :D
Ja to samo uważam ale przez te lekcje online moja siedzi przy komputerze od 8 do 13.30 plus potem odrabianie lekcji . Jeżeli chodzi o edukację w Polsce jestem załamana wczoraj pisala sprawdzian z religii jak zobaczyłam pytania stwierdziłam że nie jestem katoliczka nie umiałam odpowiedzieć na żadne pytanie nie wspomnę o sprawdzianach z wf . Pytanie ktore mnie rozwaliło na jakiej wysokości powinna wisieć siatka ( chodzi o gre w siatkówkę) nie wspomnę o nawiedzonych lekturach.

Dziewczyny z II kreseczkami, wszystkie mialyscie plamienie implantacyjne?
Nie, nie miałam.
Ale martwi mnie to że jestem w trakcie 9 tyg, a ja naprawdę nie mam żadnych objawów nic kompletnie. Mam jakieś lekkie skurcze podbrzusza ale nie wiem czy to dobre objawy. Nie wiem co w tym brzuchu się dzieje. Umówiłam się na 25.03 na prenatalne, ale to jeszcze długo...

Ostatnia edycja:
reklama
Dokladnie, na tym basenie to zawsze jakis ruch, a do tego corka pewnie wniebowzieta, ze nie dosc, ze razem spedzacie czas, to jeszcze w takiej wielkiej, ale fajowej, "wannie" ;-) mega mnie ciekawi czy bede potrafila tak wplatac ruch w zycie codzienne. Oczywiscie chcialabym, bo to profit dla mnie, a i dziecko uczy sie dobrych wzorcow, ze trza sie ruszac :-) no ale do tej pory meldowalam sie na silowni, 1,5h moje i do domciu odpoczywac, teraz juz nie bedzie tak kolorowo 😅 ale wierze, ze jakos sie to da poukladac 💪
Chciałam moją uczyć pływać od pierwszych dni ale jest że szczęśliwego rocznika 2020. Latem uczyłam ją w basenie w ogrodzie i zakumala ale potem pół roku przerwy. Teraz na basenie już po godzinie ładnie pracowała nogami ale potrzeba systematyczności A ja w ciąży i leżę.

Jak ćwiczyłam to się ze mnie śmiała Xd zwłaszcza jak robię kobry albo pozycje krowa kot Xd

Do góry