reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Czołem wieczorową porą!
Mam pytanie... Czy któraś z was brała ślub będąc na L4?
Data ślubu jest zaplanowana od dawna, bez żadnego wesela itp.
Czy można waszym zdaniem wziąć ślub będąc na L4 z adnotacja, że chory może chodzić?
Któraś z was ma doświadczenie/wiedzę w tym temacie?

reklama
Czołem wieczorową porą!
Mam pytanie... Czy któraś z was brała ślub będąc na L4?
Data ślubu jest zaplanowana od dawna, bez żadnego wesela itp.
Czy można waszym zdaniem wziąć ślub będąc na L4 z adnotacja, że chory może chodzić?
Któraś z was ma doświadczenie/wiedzę w tym temacie?

Ja nie mam takich doświadczeń, ale tutaj na forum gdzieś pojawił się taki wątek, bo go czytałam i dziewczyny pisały ze normalnie brały ślub w ciąży na L4 :)

Dziewczyny z II kreseczkami, wszystkie mialyscie plamienie implantacyjne?

Nie nazwałabym tego plamieniem a jedynie śluz podbarwiony na różowo. Ale już wtedy jakoś intuicyjnie wiedziałam, że się udało. U mnie było 8 dni po owulacji, 23 dzień cyklu, popołudniu. A następnego dnia rano już bladziutka kreska. Ona była tak blada , że nikt inny by jej nie zauważył, ale w ciągu ostatniego roku trochę narobiłam się tych testów i wiedziałam, że coś jest na rzeczy. Pierwsze USG miałam w 5 tygodniu i faktycznie mój termin OM, owu i implantacja idealnie się spasowały z wielkością pęcherzyka jak na ten czas.
Co śmieszne - to u mnie wszystkie bobotesty, clearblue, pink itd. pokazały rezultat pózniej a najlepiej spisały się najzwyklejsze chińskie paskowe testy dołączone do testów owulacyjnych, które kupiłam na allegro 50szt. za 30zł 😃

U mnie śluz byl tak lekko podbarwiony z 1,5 tyg przed planowana @ ze myslalam ze mam ifekcje. Ale to naprawde lekki kontur. XD trzeba lubic grzebac se w gaciach tak jak ja zeby tol zauwazyc. A jako takiego plamienia nie mialam. Te plamienie ma tylko 20% kobiet wiec spoko

U mnie śluz byl tak lekko podbarwiony z 1,5 tyg przed planowana @ ze myslalam ze mam ifekcje. Ale to naprawde lekki kontur. XD trzeba lubic grzebac se w gaciach tak jak ja zeby tol zauwazyc. A jako takiego plamienia nie mialam. Te plamienie ma tylko 20% kobiet wiec spoko

Aktualnie towarzysze Ci w grzebaniu 😀
Wiem, że infekcje w ciąży to poważniejsza sprawa i jak się pojawią to trzeba odrazu reagować. A ja... w życiu infekcji nie miałam! A jak miałam to taka niezauważalną i cudownie samouleczalną. I teraz w ciąży tak cały czas myśle jak ja to niby mam rozpoznać 😃

Aktualnie towarzysze Ci w grzebaniu 😀
Wiem, że infekcje w ciąży to poważniejsza sprawa i jak się pojawią to trzeba odrazu reagować. A ja... w życiu infekcji nie miałam! A jak miałam to taka niezauważalną i cudownie samouleczalną. I teraz w ciąży tak cały czas myśle jak ja to niby mam rozpoznać 😃
Nie zauważysz :p teoretycznie upławy, swędzenie, ja przy grzybicach nie miałam nic. Szlam na cytologie odbierałam wynik i suprajs mada faka. Ostatnio bylam na basenie ale gin mi grzebal ;p i nic nie widzial... zobaczymy na cytologi. W ramach dmuchania na zimne caly czas faszeruje sie probiotykiem. Ale biore wersje doustna codziennie Estabion mama.

Dziewczyny , dostałam prośbę od studentki SWPS. Może któraś z was chce wziąć udział w płatnym badaniu. Jedna ważna sprawa. Mogą wziąć udział dziewczyny, które nie ukończyły 8 t.c.

Jestem studentką 2 roku psychologii na Uniwersytecie SWPS w Sopcie. Pomagam badaczkom w badaniu z zakresu psychologii ewolucyjnej.Tutaj jest link: https://psychodpt.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_cT6fma8MxIyFUmF. Badanie zostało zatwierdzone przez komisję etyczną. Wszystkie informacje znajdują się pod linkiem, ale gdyby pojawiły się jakieś pytania to proszę o kontakt z zespołem badawczym: evolab@swps.edu.pl. Jest ono płatne.

Zdjęcie, żeby zwrócić uwagę.
akcesoria_ciaza.jpg
Pozdrawiam,Marta|

reklama
Do góry