reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Otrzymałam przed chwilą wiadomość, że mam się określić do poniedziałku czy się zaszczepię... i co teraz. Będę musiała zrezygnować jakoś grzecznie bez podawania przyczyny.
To moja największa bolączką związana teraz z ciążą że się nie zaszczepie :(
Chociaż może jak dojdzie do mnie kolejka to już zmienią podejście [emoji28]

reklama
Tyle tylko, że do lekarza się nie dostanę do poniedziałku... A i co on by mógł stwierdzić na 4 dni przed planowanym @... Po prostu zrezygnuję. Jak zaczną dopytywać, to się będę martwić 🤫😉
chodziło mi o lekarza który kwalifikuje do szczepień, w wywiadzie przed szczepionka tak byś musiała się przyznać że w ciąży jesteś :p teoretycznie nie powinni dopytywać ale ciekawe jak to będzie w praktyce 🤔

Ja się zapisałam na wizytę na 23.02
emoji28.png
z pełną premedytacją
emoji6.png
wolę mieć pewność że będzie już widać serduszko.

Witam was! Dzisiaj bardzo zaskoczyły mnie moje dwie kreski, więc mam nadzieję, że przynajmniej do października tutaj z wami już zostanę ☺️
Termin wyliczyło mi na 12.10
Póki co z objawów to brak @ i rwący ból jajników i co jakiś czas bóle w podbrzuszu jak na @ no i bardzo wrażliwe piersi.
Jutro wybieram się na bete aby mieć już 100% pewności
A Wy jak się czujecie? Jakieś objawy?
Hej, gratuluję 🥰 u mnie dziś 5+4, z objawów to bolą mnie piersi ale tak delikatnie, co zjem to mi niedobrze ale nie wymiotuje, co chwile mi się odbija i to tyle w sumie 😀

ok. widzę w postach, że dziewczyny piszą o częstym wykonywaniu badania beta. czemu służy to badanie? jestem zielona w tych tematach to moja pierwsza ciąża. Wizytę mam dopiero 13.02.
Powinno zbadać sie dwa razy w odstępie 48h wtedy sprawdzamy przyrost :) ogólnie powinna sie podwoić, to oznacza, ze na ten moment ciąża rozwija sie prawidłowo.

Sporo Was tutaj :) Witam się i ja... nareszcie. 4 ciąża. Mam nadzieje, że ta zakończy się powodzeniem.
Dzisiaj 5+0. Obstawiona lekami, mam pytanie, czy któraś z Was robi sobie zastrzyki z clexane? Czy was też tak szczypie podskórnie przez jakiś czas od wstrzyknięcia?

Sporo Was tutaj :) Witam się i ja... nareszcie. 4 ciąża. Mam nadzieje, że ta zakończy się powodzeniem.
Dzisiaj 5+0. Obstawiona lekami, mam pytanie, czy któraś z Was robi sobie zastrzyki z clexane? Czy was też tak szczypie podskórnie przez jakiś czas od wstrzyknięcia?
Witaj. Sporo nas i pewnie jeszcze dużo nas przybędzie. Masz już dzieciątko w domu, czy 3 poprzednie ciaze stracone ?[emoji53]

reklama
Miałam zastrzyki przeciwzakrzepowe. Szczypało jak diabli. Pomagało, kiedy robiłam to powoli, delikatniej i pod kątem. Spróbuj, może pomoże 😉

Do góry